Persoonlijk: Alles valt op zijn plek.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen jaar was ronduit een slecht jaar voor mij zowel lichamelijk als geestelijk. Ik raakte me drijf mijn positieve kijk op het leven kwijt. Een echte depressie kan ik het niet noemen. Maar alles leek zich maar te blijven opstappelen en nergens boekte ik vooruit gang. We werden letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd en daar werd ik moedeloos van. Ik kan denk ik wel zeggen dat ik me eigen verloor in dit proces. Was ik eindelijk ergens aan de beurt naar een wachtlijst van een jaar zeiden ze doodleuk tja jouw kunnen we niet helpen. Dat hadden ze toch ook met een eerste screening wel kunnen bedenken denk ik dan. Maar dit jaar begint beter en alles lijkt op zijn plek te vallen. Het zijn heel veel afspraken en heel veel veranderingen maar wel stappen in de goede richting.

Koorst vrij

Ik durf het bijna niet te zeggen maar naar bijna 8 maanden koorts lijk ik deze maand koorts vrij te zijn. Mijn temp schommelt een beetje tussen de 36,5 en de 37.5 maar hoger is het niet meer geweest. (Dit kloppen we maar gauw even af) Dit zorgt ervoor dat ik in elk geval een stuk minder moe ben dan ik was.

WMO

Via de huisarts werd besloten dat het verstandig was om wmo in te schakelen. Want ik kan wel doorgaan en doorgaan maar het was nu toch echt tijd om toe te gaan geven dat ik en mijn partner het alleen niet meer redden. En het inschakelen van de wmo is tot nu toe misschien wel de goede greep geweest. Via de wmo heb ik inmiddels een ergo therapeut die me helpt met aanpassingen in huis die ik liever niet wilde maar wel nodig zijn. En we gaan ook kijken wat ik nodig heb voor buiten. Maar via de wmo heb ik ook persoonlijke begeleiding toegekend gekregen.

Afgelopen maandag had ik een kennismaking met een organisatie die mij hier bij kan gaan helpen. Die samen met mij gaat kijken wat ik kan belasten en hoeveel en wat niet, die gaan proberen weer wat structuur in mijn leven te brengen, die mee gaan kijken wat ik nodig heb om het leven wat makkelijker te maken. En hoewel ik jaren dacht ik doe het zelf wel en mijn ziekzijn ontkende ben ik nu reuze blij met al deze hulp. Want ik zag door de bomen het bos niet meer.

Aangemeld voor mentale hulp.

Verder ben ik aangemeld bij een nieuwe organisatie voor mentale hulp bij mijn angst klachten door mijn lichamelijke beperkingen en een stukje trauma uit het verleden. Zo dat is eruit ja dat kleine stukje trauma zit me nog steeds in de weg voor een fijne toekomst tijd dus om daar eens heel hard mee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik bij deze organisatie een telefonische screening gehad. En binnen een week of 6 volgt daar de uitgebreide intake. Na die intake zouden we ook snel aan de gang kunnen gaan.

Dus we gaan van bijna geen hulp naar veel hulp.

Trots

Trots op de dingen die ik momenteel doe zoals de mri die ik deze week toch maar even heb gedaan terwijl ik super bang was, Trots dat ik steeds vaker denk F*ck it ik kan dit gewoon ik ben sterker dan ik denk.

Maar ook trots van mijn eigen trots inslikken om daarmee een makkelijker leven voor mezelf te krijgen. Dus zoals je merkt gebeurt er heel veel in korte tijd. En vind ik het weer leuker om af en toe even lekker te schrijven of een goed boek te lezen. 13 februari wordt ik aan mijn hand geopereerd op 3 plekken en dan zal ik wel weer wat minder aanwezig zijn.

Maar voor nu ik ben terug! Op mijn tempo en wanneer ik zin heb maar jullie zijn nog niet van mij af. Ik ga dit rocken.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dorothé Jansen
Dorothé Jansen
3 maanden geleden

Af en toe kijk ik hier naar je boeken. Nu staat er een heel persoonlijk verhaal. Hulde voor zoveel openheid. Het leven gaat niet altijd over rozen maar on line lijkt dat wel zo. Het is hier niet anders. Ik hoop dat de hulp etc. Je veel gaat brengen. Toitoi met alles

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x