Vlieg met me mee Van Annette van Zuilekom de Zeeuw

Hallo lieve lezers van Bookstamel, zo heb je een jaar lang bijna geen nieuwe blogs en zo vliegen ze je om de oren. Doen wat je leuk vindt dat is het advies dus dat doen we. Ik heb al aardig wat boeken gelezen zo aan het begin van januari en ga deze de komende tijd dan ook uitgebreid met jullie bespreken. Vandaag is het de beurt aan het boek Vlieg met me mee van Annette van Zuilekom de Zeeuw. Wederom een leuke feelgood van eigen bodem. Ik ben op het moment nog steeds in een feelgood modus maar de fantasie boeken komen ook weer steeds meer terug. Dus ik ben benieuwd waar we dit jaar uiteindelijk op uit draaien.

Recensie Vlieg met me mee

Titel: Vlieg met me mee Auteur: Annette van Zuilekom de Zeeuw Genre: Feelgood Uitgeverij: Zara4Books Cijfer: 9

Hier gaat Vlieg met me mee over.

Adam van Zuiderveen is piloot bij Amsterdam Airlines, kortweg Adam Air. Hij woont in een monumentaal pand aan de Prinsengracht en heeft een groep trouwe vrienden om zich heen verzameld. Dat hij als enige van hen nog vrijgezel is, bevalt hem helemaal niet. In verband met zijn werk gaat hij zelden uit en hij acht de kans dan ook zeer klein dat hij de liefde van zijn leven ooit nog tegen zal komen. Zijn vrienden begrijpen het probleem niet, hij reist immers wekelijks met mooie stewardessen naar tropische oorden. Maar Adam houdt zijn werk en zijn privéleven strikt gescheiden. Hij wil net als zijn vader gezagvoerder worden, maar zijn vader stond bekend als een vrouwenverslinder en die reputatie wil hij niet krijgen. Het is vrijwel onmogelijk om een stewardess eerst beter te leren kennen voor hij haar mee op date vraagt, want op iedere vlucht is de crew weer anders. Adams vriend Charles, die op de planning werkt, weet daar wel iets op. Sasha Kalani is stewardess. Ze is een echt familiemens en ze probeert er niet te veel bij stil te staan dat ze de ware man om zelf een gezin mee te stichten nog niet gevonden heeft. Gelukkig heeft ze veel plezier in haar werk en met haar vriendinnen. Wanneer ze op haar hotelkamer in Nice op haar iPad ziet dat Adam van Zuiderveen de copiloot is op haar volgende vlucht naar Santo Domingo, zet ze zich schrap voor een vervelende confrontatie. Een half jaar eerder vloog ze met deze aantrekkelijke man naar New York en sindsdien heeft ze nog een big appeltje met hem te schillen.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals gewoonlijk met de cover. Deze neemt me gelijk mee naar een heerlijk tropisch eiland en door de schaduw van het vliegtuig leg je gelijk de link met vliegen. de titel is prima en de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Al met al heeft dit boek dus een prima jasje aan.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Ik vind het leuk om te zien dat Annette van een auteur die verhalen met een spirituele ondertoon schreef nu steeds meer is veranderd na een huize feelgood auteur! Ze is hier al een paar boeken mee bezig maar ik denk dat je nu een echte Annette van Zuilekom weer kan herkennen aan haar schrijfstijl. Ze schrijft vlot en luchtig maakt hier en daar een grapje maar zorgt er toch voor dat het boek diepgang heeft.

Dit boek zal je zeker verwarmen in deze koude dagen. De personages in dit boek vind ik echt super leuk vooral omdat je bij beide denkt soms van nou wat een …… Maar dan blijkt dat er een verhaal achter zit. De vrienden van Adam vind ik echt geniaal gevonden er zit een stukje in het boek waarbij de mannen de dames opvrolijken en tja ik kan er niet teveel over zeggen maar ik zag deze scene helemaal voor me. De verschillende karakters van de vrienden kwamen hier goed in naar voren en het was met zoveel humor en plezier geschreven.

Hier en daar zit er misschien een cliché teveel in maar aan de andere kant past dat ook wel weer bij deze heerlijke feelgood. Ik kan dan ook iedereen die van een heerlijke luchtige feelgood houdt dit boek aanraden.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Benieuwd geworden naar de andere boeken van Annette van Zuilekom de Zeeuw lees dan ook eens Ik kies voor jou of Leuk bedacht.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x