De maagd van Augusta geschreven door Emma Anna

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Tijd om het recenseren van boeken weer langzaam aan op te gaan pakken. Nou ja recenseren ik vind het meer mijn leeservaring met jullie delen! Ik heb natuurlijk dyslectie dus als het gaat om zinsopbouw, spelling, punten en comma’s dan heb je helemaal niks aan mij! Maar ik kan wel vertellen of ik een verhaal goed in elkaar vindt zitten. Of de personages mij aanspraken en of de wereldopbouw bijv goed in elkaar zit. Dus op deze punten ga ik mij dit jaar dan ook focussen. Ik begin met een Novelle van Emma Anna. De maagd van Augusta is het eerste boek waarover ik mijn mening met jullie ga delen.

Recensie De maagd van Augusta

Titel: De maagd van Augusta Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Emma Books Genre: Historische roman Cijfer: 9

Hier gaat de maagd van Augusta over:

De achttienjarige Charlotte woont al zolang ze zich kan heugen in het bordeel van Madam Augusta, samen met een groep jonge vrouwen die als maagd worden verkocht aan hoge heren. Maar Charlotte, veel te lang en veel te gewoontjes, valt niet in de smaak, en het geduld van Madam Augusta begint langzaam op te raken. Charlotte zelf kijkt er überhaupt niet naar uit om met een hoge Heer te slapen, waarna ze een aantal jaar lang haar levensschuld zal moeten afbetalen door voor haar madam te blijven werken. Maar op een avond, wanneer het bordeel weer eens hog bezoek krijgt, keert het tij.

Dit vind ik van het verhaal.

Zoals altijd beginnen we met de cover van het boek. Ik ben normaal niet zo van de foto’s op een cover maar ik moet bekennen dat Emma Anna met deze foto op de cover en de kleuren die zijn gebruikt het gevoel voor het verhaal perfect heeft weergegeven. De titel is passend en doeltreffend ik werd er gelijk nieuwsgierig door.

De maagd van Augusta is niet het eerste historische verhaal dat ik van Emma Anna heb gelezen eerder las ik al Hart van het Beest een hertelling van het beroemde sprookje Bella en het Beest. En het boek De gifmengster. Beide ook prachtige boeken. Maar waar Hart van het Beest altijd mijn favoriet was komt De maagd van augusta zeker in de buurt.

Waar ik namelijk bang was dat de emotie in de personages zou ontbreken omdat het een Novelle is bleek niets minder waar te zijn dan dat. De personages in dit verhaal zijn namelijk ontzettend goed uitgewerkt en het is dan ook niet moeilijk om je onder te laten dompelen in hun leven. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke personage zitten echt steen goed in elkaar. Je kunt bijna letterlijk hun emoties voelen tijdens het lezen. Daarnaast vind ik dat Emma Anna de beperking van het mannelijke personage ontzettend goed heeft verwerkt in het verhaal het is niet over de top maar precies goed.

Dit boek is een prachtig boek om te lezen en zeker handig om mee te nemen als je eens wat minder tijd hebt om te lezen. Yes ik kan niks anders dan zeggen dat dit wederom een pareltje is van Emma Anna.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eliane
Eliane
1 maand geleden

Ben nu wel benieuwd. Ik zet hem op mijn leeslijst

Eat Live Travel
Eat Live Travel
1 maand geleden

Ik houd van historisch romans! Ik ga deze op het lijstje zetten 🙂

Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
1 maand geleden

Wat een goede leestip, en leuk om te lezen dat de personages in het boek ook echt een goed karakter hebben.

jouvence
jouvence
1 maand geleden

Klinkt als een interessant boek, ook al ben ik niet zo van de romans.

Amelie van Writings by Amelie
Amelie van Writings by Amelie
1 maand geleden

Nog niet gehoord van het boek, maar je maakt me nieuwsgierig!

Sandra
1 maand geleden

Ik kende de schrijfster nog niet, maar het lijkt me een heel interessant boek!

Tessa
Tessa
1 maand geleden

Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Ik lees over het algemeen nooit dit genre

Wanda
1 maand geleden

Normaal lees ik niet zo gauw dit soort boeken, maar je recensie heeft mij nu wel nieuwsgierig gemaakt, dus ik ga toch even kijken of ik hem bij de bieb kan reserveren.

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x