Mijn leesgewoontes.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Een nieuwjaar en nieuwe kansen. Tijd om mijn blog weer wat meer leven in te blazen. Hoe ik het precies aan ga pakken ik heb nog geen idee. Er komen geen vaste dagen en er komt ook geen vaste planning. Ik ga gewoon met jullie delen waar ik op dat moment zin en tijd voor heb. Dit klinkt een beetje simpel maar bloggen is voor mij een hobby en geen vorm van inkomsten. Het bloggen is een manier om mezelf wat af te leiden van de pijnen die ik elke dag voel. En tja gelukkig vinden jullie het leuk om mijn blogs te lezen. Vandaag gaat de blog over mijn Leesgewoontes.

Er werd mij namelijk regelmatig gevraagd hoe vaak ik lees, waar ik lees, wanneer ik lees, wat ik eet en drink tijdens het lezen en ga zo nog maar even door. Tijd dus om jullie mee te nemen in mijn leesgewoontes. Ik zou het leuk vinden als je na het lezen van deze blog ook jou leesgewoontes met mij zou willen delen.

Leesgewoontes

Hoe vaak ik lees.

Laten we beginnen met de vraag hoe vaak ik lees. Dit vind ik misschien nog wel de moeilijkste vraag om te beantwoorden. Want hoe vaak ik lees is echt afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan hoe het lichamelijk en geestelijk gaat. Als het geestelijk niet zo goed gaat kan ik me namelijk niet echt concentreren op het lezen. Gaat het lichamelijk niet goed dan kost het me soms moeite om een boek vast te houden. Maar als we dan kijken naar een gemiddelde leesweek dan lees ik ongeveer 2 boeken per week. En dit doe ik dan verdeeld over de dag. De ene dag lees ik wat meer dan de andere dag maar ik probeer elke dag minstens 30 minuten te lezen.

Waar ik graag lees?

De plek waar ik graag lees is niet zo moeilijk het hele jaar door lees ik graag in bad! Ik ga bijna elke dag wel in een warm bad om mijn pijnlijke spieren te relaxen. En ik doe dan niks liever dan ondertussen een prachtig boek lezen of luisteren. Daarnaast lees ik vaak even voor het slapen gaan in bed. In de zomer lees ik het allerliefste lekker in het zonnetje buiten in de tuin daar kan ik enorm van genieten.

Wat eet en drink ik tijdens het lezen?

Tje echte leesgewoontes op het gebied van eten heb ik niet zo ik eet eigenlijk momenteel niet zoveel dus ook niet onder het lezen. Als we het hebben over drinken dan ga ik voor een lekkere mok thee of een kom met chocolade melk en slagroom en anders gewoon een glas water of slimpie.

Hoe bepaal ik wat ik lees.

Ik ben een echte stemmings lezer zoals ze dat noemen mijn stemming bepaald mijn leesgedrag. Het ene moment kies ik voor een lekkere luchtige feelgood en het andere moment ben ik weer helemaal van de dikke fantasie pillen. Maar ik blijf wel vaak hangen in de Feelgood, fantasie en ya kant. Dat zijn toch wel zo’n 90 % van de boeken die ik lees en daarvan is denk ik 70% van Nederlandse en Vlaamse auteurs en de rest is vertaald werk. Want ik lees echt geen Engelstalige boeken daarvoor vind ik mijn Engels niet goed genoeg.

Waar houdt ik bij hoe ik lees.

Ik hou voornamelijk op Hebban bij wat ik lees. Maar ik vergeet het ook gewoon heel vaak bij te houden. Lezen is iets wat je voor je plezier doet en wat geen wedstrijdje hoort te zijn. En daarnaast deel ik veel van wat ik lees natuurlijk op mijn blog Bookstamel en de daarbij behorende sociale media.

Dus als ik het zo eens terug lees kan ik zeggen dat ik niet echt hele vaste leesgewoontes heb maar gewoon lekker doe wat ik wil! Genieten van het lezen genieten van de prachtige verhalen en vooral gewoon even lekker verdwalen in een andere wereld! Ik raadt jullie van harte aan om dit ook te doen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon
5 jaren geleden

Ik vroeg het me ook af idd! Ik lees zelf niet zo heel veel meer, behalve info die ik verwerk in mijn blogs. Nu op vakantie lees ik wel een boek, en dan lees ik vooral als ik in bad zit.

Laura | I scream beauty
5 jaren geleden

Heerlijk om zoveel te lezen lijkt me. Ik lees vooral op vakantie.

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Echt fijn dat je zoveel leest! Ik lees vooral als ik op vakantie ben en als ik lang moet wachten bij een klant

henk
5 jaren geleden

lees je eigenlijk alleen papieren boeken of lees je ook via een e-reader?

Joost Poppinga
5 jaren geleden

Ik lees alleen nog maar op vakantie! Na het ontbijt op zo’n bedje! Is voor mij het toppunt van relaxen.

Melissa
5 jaren geleden

Ik lees eigenlijk nooit. Mijn vriend leest denk wel elke dag 2 uur

Rory
5 jaren geleden

Ik lees steeds vaker en langer nu ons dochtertje ouder word. Al moet ik eerlijk bekennen dat het met name op vakantie is. En ook iedere avond voor het slapen gaan probeer ik een paar bladzijden te lezen. Heerlijk! Daar kan ik echt naar uit kijken.

Wendy Schuchmann
5 jaren geleden

Buiten in de zon lezen is echt fijn. Meestal lees ik gewoon thuis op de bank (ik heb geen balkon of tuin), maar op het strand lezen vind ik prettiger.

MC Kleuver
5 jaren geleden

Voor lezen maak ik echt veel te weinig tijd. De laatste weken ben ik ook echt druk. Het liefste lees ik op zondagochtend in bed. Heerlijke tijd om even te verdiepen in een fantasywereld.

Suzanne van den Buijs
Suzanne van den Buijs
5 maanden geleden

Ik lees graag s’avonds thuis waar ik woon op mijn zit/ slaapkamer op mijn zitbank en dan met een poef onder mijn voeten.
Dat is heerlijk ontspannend lezen.

Wat ik graag lees is heel breed, van tijdschriften Happinez en Flow, autobiografische boeken, detectives, romans tot gedichtenbundels.

En omdat ik zelf het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme heb lees ik ook graag boeken over andere mensen met autisme.

Zelf heb ik een gedichtenbundel uitgegeven
Suus leven met Asperger.
En hoop dat mijn autobiografie van mij als kind met autisme “ Maar Asperger bestond toen toch niet?” dit jaar 2024 wordt gelanceerd.
Deze autobiografie heb ik zelf geschreven en wordt uitgegeven door uitgeverij
Droomvallei.

Echt aanraders om te lezen.

En iedereen wens ik een heel gelukkig en voorspoedig nieuwjaar in 2024!

Suzanne van den Buijs

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x