Ikleesnederlands december challenge

Hoi lieve lezers van Bookstamel, Als lezer heb je vast in de wandelgangen wel gehoord dat steeds meer jongeren kiezen voor het lezen van een Engelstalig boek. Sterker nog Nederlandstalige auteurs krijgen regelmatig de vraag waarom ze niet in het Engels schrijven. Deze ontwikkeling vind ik best zorgelijk want we hebben een super mooie eigentaal. En naast onze mooie eigentaal hebben we echt super veel goede auteurs van eigen bodem. Ergens snap ik het wel dat jongeren sneller voor een Engelstalig boek kiezen omdat die boeken gewoon vaak een stuk goedkoper zijn en het leven is tegenwoordig al best wel duur. Toch schrok ik van de enorme snelheid van deze ontwikkeling. Dus besloot ik om te gaan kijken hoe we het Nederlandstalig boek weer wat meer onder de aandacht kunnen krijgen.

Ik deed een oproepje voor mensen die hier over wilde brainstormen samen met mij en zo kwam ik in aanraking met een aantal hele toffe jonge dames en vrouwen. Inmiddels zijn we met een sterke groep van 7 dames en hebben we IkLeesNederlands in het leven geroepen. Met ikleesNederlands willen we dus het Nederlandstalige boek weer in de kijker zetten. Je vind Ik lees Nederlands op Instagram, Facebook en Tiktok. We delen hier super leuke boekentips van eigen bodem maar hebben ook regelmatig een leuke winactie of een interview met een auteur.

Nu hebben we voor de maand December een hele toffe grote actie bedacht.

De Ikleesnederlands December challenge!

Vanaf 1 december gaan we van start met de grote ik lees Nederlands december actie. Tijdens deze challenge gebeuren er allerlei leuke dingen!

  • Elke dag plaatsen we een boekentip voor jullie! En kan je een boek van eigen bodem winnen.
  • We hebben op verschillende avonden een leuke live Q&A met een Nederlandstalige auteur. Op 8 november is er bijv een live met Antoinette kalkman!
  • We hebben 1x in de week een vraag van de week.
  • Er is een leuke template beschikbaar waarmee je jouw favoriete boeken van Nederlandstalige auteurs kan delen. De template is te gebruiken in Canva hier is De Ik Lees Nederlands Kersttemplate. Let op kies niet voor orgineel bewerken maar voor deze sjabloom gebruiken.

Natuurlijk doe ik met Bookstamel ook mee met de December challenge ook al maak ik natuurlijk geen kans op het winnen van een boek! Maar ik kan wel elke dag mijn favorieten boekentips met jullie delen.

Deze tips ga ik delen op mijn facebook en Instagram account.

Ik hoop dat jullie ook allemaal lekker actief mee gaan doen aan deze Challenge.

Liefs, Melanie

Ben je nou opzoek naar inspiratie voor leuke Nederlandstalige boeken dan heb ik hier een paar ideetjes. Tequila Sunrise van Julia Ran, Ik kies voor jou van Annette van Zuijlekom de Zeeuw en wat dacht je van De rest is Confetti.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x