Recensie Puur Emma van Esther Stui

Hey Lieve lezers van Bookstamel, Langzaam aan doen is niet mijn sterkste kant. Dus ik merk dat ik nog regelmatig even op de rem moet trappen. Mijn lichaam doet nog steeds niet precies wat die moet doen maar we maken stappen en dat is erg fijn! Ik moet bekennen dat ik het heerlijk vind om weer wat te lezen en te bloggen. En zelfs een tiktok filmpje te plaatsen. Natuurlijk ben ik ook super trots op het nieuwe Ikleesnederlands dat wij gestart zijn om het lezen van Nederlandse boeken te stimuleren. Tja en hoewel ik dat persoonlijk natuurlijk al jaren doe is het fijn om het met een groep geweldige dames te doen! Maar goed vandaag is het dus ook weer tijd om een recensie te schrijven over een Nederlandstalig boek! Dit keer een van de eerste boeken van Esther Stui Puur Emma.

Recensie Puur Emma

Titel: Puur Emma Auteur: Esther Stui Uitgever: Selfpubber Genre: Feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat Puur Emma over.

Emma heeft een stoer beroep in de haven van Vlissingen. In de liefde en relaties gelooft ze niet. Nou ja, de liefde voor haar oma en haar vrienden Sam en Suzanne zijn daarop een uitzondering. In haar vakantie krijgt ze een leuke klus aangeboden: een grote, luxe en sportieve Audi naar zijn eigenaar in Zweden brengen. Het brengt haar naar het prachtige boslandschap van Småland. De ontmoeting met de eigenaar, een waanzinnig goed gelukt mannelijk exemplaar met de naam Marcus, zorgt bij Emma voor een hartslag van zeker honderdtwintig. Het weer is die avond erg slecht en Marcus biedt Emma een slaapplaats aan. Zij accepteert deze, de volgende dag gaat ze tenslotte toch weer naar huis…

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het te gaan hebben over het boek zelf. Ik begin met de cover. Deze vond ik in eerste instantie niet zo heel erg mooi. Maar nadat ik het boek gelezen had snapte ik de cover helemaal en past deze super goed bij het verhaal. De titel Gewoon puur Emma vind ik prachtig. Het zegt alles maar toch ook helemaal niks.

Puur Emma is een van de eerste boeken van Esther Stui en dat merk je wel een beetje! Als je een van de latere boeken van Esther Stui leest dan merk je dat ze enorm is gegroeid in haar schrijfstijl. Waar Puur Emma echt nog heel vertellend is geschreven en daardoor niet altijd even vlot weg leest. Zijn haar latere boeken meer vertellend.

Maar waar Esther altijd goed in is dat is een leuk verhaal bedenken. In het geval van puur Emma vind ik het super tof dat Esther heeft gekozen voor eigenlijk een best stoer vrouwelijk hoofdpersonage. Want Emma kan erg goed autorijden. Maar naast haar stoere kantje heeft Emma ook een zorgzame kant. Hoewel je zoals bij elke feelgood wel weet waar het verhaal zal gaan eindigen is de weg erna toe niet zo duidelijk.

Emma maakt van alles mee met Marcus en doordat Esther de personages een goede persoonlijkheid weet mee te geven kun je wel enorm met ze meeleven. Puur Emma is een prachtig liefdes verhaal wat hier en daar nog wat rauw is. Ik weet zeker dat als Esther dit boek nu had geschreven het perfect was geweest.

Het zijn dus echt maar kleine minpuntjes waardoor dit boek een 7,5 krijgt. Oooh en als je van Zweden houdt dan moet je dit boek zeker lezen. Want ik ben nog nooit in Zweden geweest en nu ik dit verhaal gelezen heb wil ik er zo snel mogelijk naar toe.

Liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar meer boeken van Esther stui lees dan ook eens de recensies van Sprookje of luchtkasteel of twee zielen een gedachten.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] las ik al van Esther Stui de volgende boeken Puur Emma, Sprookje of luchtkasteel, Vlinders, Twee zielen een gedachten en Een klus voor […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x