De kleine theetuin brengt geluk van Anne West

Hey lieve lezers van Bookstamel, Deze week kreeg ik een telefoontje van de logopedie dat ik deze week kan starten. Super fijn! Nu hopen dat dit gaat helpen tegen mijn slikklachten. Verder deed ik de afgelopen dagen met de hitte niet veel meer dan tv kijken, boekjes lezen en gewoon lekker helemaal niks! Ik heb dus toch weer meer boeken uitgelezen oepsie! Dus echt tijd om weer recensies met jullie te gaan delen. Ik kan alvast verklappen dat ik o,a drie toppers las en een paar boeken die gewoon leuk waren. Een van de boeken die ik heel tof vind is De kleine theetuin brengt geluk van Anne West.

De kleine theetuin brengt geluk van Anne West is het derde deel in de theetuin serie. Eerder las ik in deze serie al De kleine theetuin in de duinen deze kreeg van mij een mooie 8 en De kleine theetuin in de zon die kreeg van mij een 8,5.

Recensie De kleine theetuin brengt gelukt.

Titel: De kleine theetuin brengt geluk Auteur: Anne West Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat De kleine theetuin brengt geluk over.

Na een carrière in de zorg is Sarah toe aan iets anders. Op het zonnige Texel vindt ze een stageplaats in de theetuin van Fleur. Haar stage loopt heel anders dan ze had verwacht wanneer Fleur langdurig uitvalt. Plotseling moet Sarah ban alles zelf uitvogelen. Ze kan goed bakken, maar voldoen aan de hoge eisen van een professioneel patissier is heel andere koek. Gelukkig krijgt ze hulp van Cas. De vonk slaat over tussen hen, maar hij is al bezet…

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Zoals altijd begin ik met de cover van het boek! Deze vind ik super leuk, vooral omdat het een combinatie is van leuke getekende doedels en een mooie foto. Daarnaast heeft de cover ook mooie kleuren en de gele titel is lekker zonnig. De titel past ook weer perfect bij de andere titels.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Anne West ken ik als schrijver inmiddels al een poosje voor de theetuin serie las ik namelijk al haar stadstuin serie die ook erg leuk is! Maar ik moet bekennen dat ik Anne in dit boek nog meer gegroeid vind als auteur. Waar al haar boeken vrolijk zijn en lekker makkelijk weg lezen. Vind ik in dit boek de diepgang een stuk meer aanwezig. Op een of andere manier voel ik de emoties van de personages beter dan in haar voorgaande boeken.

In De kleine theetuin brengt geluk heb je eigenlijk twee hoofdpersonages Sarah en Emma beide dames hebben nogal wat bagage uit het verleden. Waar Sarah misschien moet leren om meer van zichzelf te houden moet Emma het verleden een plekje geven. Sarah heeft grote dromen maar snakt ook naar een fijne lieve man. Waar Emma een harde werker is en misschien wat meer opzoek is naar wat ze nou wil in het leven.

Doordat je steeds een hoofdstuk over Emma en dan een over Sarah leest blijft het boek lekker vlot doorlopen en ben je steeds benieuwd hoe het verder gaat. Vinden de dames liefde komt hun droom uit etc. Daarnaast heb je natuurlijk een hoop personages in dit boek die je al kent van de voorgaande delen. Daardoor heb je met deze personages al een band op gebouwd.

Het enige kleine beetje waar ik van baal is dat er voor Rosa een meer open einde is en geen gesloten verhaal. Ik ben zo benieuwd hoe het met Rosa verder gaat.

Al met al vind ik De kleine theetuin brengt geluk een super mooie feelgood met een laagje diepgang die lekker vlot weg leest en daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9,5.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JN Kingma Postma
JN Kingma Postma
9 maanden geleden

Bij mijn man, die ook slikklachten heeft werkte logopedie erg goed. Hij heeft een gaatje in zijn middenrif en had last van brandend maagzuur dat door zijn slokdarm liep. Nu medicatie voor de maag en hij is een stuk opgeknapt. Veel sterkte voor jou. Hopelijk biedt lezen en recenseren ontspanning.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x