Recensie De patchwork familie van Cathy Bramley

Hallo lieve leden van Bookstamel, Tja hebben jullie dat ook wel eens dat je iets wilde gaan doen, vervolgens iets anders bent gaan doen maar wel er van overtuigd bent dat je het gedaan hebt. Nou dat had ik met het schrijven van deze recensie. Mijn add hoofd was er aan begonnen. Was de was tussendoor gaan doen en daarna totaal vergeten dat het nog niet klaar was. En ik was er dus van overtuigd dat deze recensie al online stond. Maar goed tijd dus om het te gaan hebben over De patchwork Familie van Cathy Bramley.

Eerder las ik al het boek Zomerzon op het wijndomein van Cathy Bramley.

Recensie De patchwork Familie

Titel: De patchwork familie Auteur: Cathy Bramley Uitgverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat De patchwork familie over.

Single Gina leidt een gemoedelijk en zorgeloos bestaan en gaat conflicten het liefst uit de weg. Ze runt een kinderopvang vanuit haar gehuurde, knusse cottage aan de rand van landgoed The Evergreens. Zodra het grote landgoed samen met haar cottage verkocht dreigt te worden, is Gina vastbesloten om hier een stokje voor te steken. Hierdoor staat ze recht tegenover de knappe vreemdeling die de verkoop regelt. Gooien haar gevoelens voor hem haar plannen overhoop?

Dit vind ik van het boek.

Tijd om naar het boek zelf te gaan. En zoals altijd beginnen we dan bij de cover. En deze cover vind ik super leuk hij is speels heeft mooie kleuren en vertelt je wat over het verhaal. Zeker als je het boek gelezen hebt zul je de link kunnen leggen. De titel vind ik ook heel goed gevonden want het woordje familie kun je op meerdere manieren uitleggen.

En dan gaan we naar het verhaal zelf. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Gina. Gina is een lieve warme vrouw die alles goed voor elkaar is. Ze wordt gelieft door de mensen om haar heen en geniet van haar kinderdag verblijf. Maar ja hoewel dit natuurlijk een feelgood is kan niet alles goed gaan. Evergreens het landgoed waar ze werkt dreigt verkocht te worden. (Waarom dat moet je in het boek zelf ontdekken)

Gina wil er natuurlijk alles aan doen om deze verkoop te voorkomen en haar kinderdag verblijf te behouden. We zijn Gina zichzelf ontwikkelen tot een dame met pit! Haar groei in het verhaal zorgt ervoor dat je goed met haar kan meeleven. Daarnaast leren we een hoop andere personages kennen. Maar hoewel het er best veel zijn heeft Cathy ze wel goed uitgewerkt. Ik dacht namelijk geen een keer in het verhaal huh wie is dat?

Deze feelgood heeft warmte in zich maar ook veel humor en behandeld ook een aantal mooie onderwerpen zoals de zorg voor ouderen. Al met al dus de perfecte mix voor een goede feelgood!

Al met al geef ik De patchwork Familie een mooie 8.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joke
Joke
3 maanden geleden

Leuke recensie die uitnodigt om het boek op te pakken

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x