Tequila Sunrise van Julia Ran

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Alweer een poos geleden mocht ik auteur Julia Ran interviewen voor mijn blog. Het viel me gelijk op dat ze een toffe vriendelijke persoonlijkheid heeft en ze vertelde vol passie over haar boek Tequila Sunrise. Tijd dus om dit boek te gaan lezen. Nu moet ik gelijk bekennen dat ik puur op de cover nog een beetje terug houdend was. Maar Julia Ran heeft me met haar schrijfstijl en verhaal weten te overtuigen ik ben om wat een geweldig boek! Waarom ik het zo’n mooi boek vind lees je hieronder.

Recensie Tequila Sunrise

Titel: Tequila Sunrise Auteur: Julia Ran Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Feelgood/Roman Cijfer: 9

Hier gaat Tequila Sunrise over:

De 31-jarige Daphne is toe aan een nieuwe fase in haar leven. Haar vriend Thom ook, alleen ligt die van hem aan de andere kant van de wereld. Als Thom zonder overleg de verhuizing doorzet, beseft Daphne opnieuw hoe scheef de verhoudingen zijn in haar relatie. Ze neemt het ingrijpende besluit om niet met hem mee te gaan, al betekent dit dat ze berooid en met een onvervulde kinderwens achterblijft in Nederland. Met hulp van haar beste vriendinnen Jens en Anne probeert ze de draad van het leven op te pakken. Dat valt niet mee. Haar vriendinnen hebben ieder hun eigen mening over wat verstandig is en Thom accepteert niet dat hij Daphne kwijt is. Opstandig stort ze zich in het eerste romantische avontuur dat op haar pad komt. De onbehouwen Renko is jong, passievol … en heeft een geheim dat Daphne keihard confronteert met haar verleden. Tequila Sunrise is een roman die laat zien dat onvoorwaardelijke liefde je soms over je eigen grenzen kan voeren. “Wat bezielt haar om met zo iemand af te spreken? Vergeleken bij de keurige zakenman in driedelig grijs is deze Renko een roofdier. Een zwarte panter, op zoek naar een prooi.”

Wat ik van het boek vindt.

Oké tijd om het over het boek zelf te hebben. De cover sprak mij dus niet zo aan het vertelde naar mij gevoel niet zoveel. Na het lezen van het verhaal snap ik de cover beter maar toch blijft het een cover die er niet echt uitspring. De flaptekst is interessant en wakkerde mij interesse aan. Ik had nog nooit iets van Julia Ran gelezen dus wist niet zo goed wat ik van deze auteur moest verwachten.

Maar ik kan je verklappen Julia Ran is een auteur om in de gaten te houden. Zij kan het nog wel eens heel ver gaan schoppen in boeken land. Zij wist mij met dit verhaal namelijk te raken tot diep in mijn ziel. Het boek is aan de ene kant echt hartverwarmend maar aan de andere kant bespreekt het heftige thema’s.

Door de ijzersterke personages van Julia Ran voel je enorm met ze mee. De emoties waren bijna letterlijk te voelen. Het verdriet de pijn maar ook de liefde en de vriendschap. Als je dit boek hebt gelezen voelt het alsof je uit een spannende achtbaan stapt want het is letterlijk een rollercoster aan emoties. Ik werd verliefd op de personages en vind het super leuk dat je naast de 2 hoofdpersonages ook de andere personages eigenlijk al best goed leert kennen.

Het verhaal lees je vanuit Daphne en Renko en word prachtig vertelt. De zinnen zijn niet te lang en er staan niet te moeilijke woorden in. Waardoor dit een boek is dat geschikt is voor elke lezer. Of je nou meer een feelgood of meer een roman lezer bent dat maakt bij dit boek niet echt uit. Want voor mij was dit de perfecte mix tussen beide werelden. Ik wil verder niet teveel verklappen omdat ik juist door blind dit verhaal te gaan lezen er zo enorm van genoten heb.

Dit boek krijgt dan ook een mooie 9 van mij en ik kan niet wachten om te zien wat Julia Ran in de toekomst nog gaat doen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

P.s Benieuwd geworden naar het boek en wil je hem graag zelf lezen? Op de groep De magie van boeken maak je momenteel kans op een exemplaar van het boek.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JN Kingma Postma
JN Kingma Postma
9 maanden geleden

Ik heb dit boek van Julia Ran gewonnen bij een winactie. Ik vind haar heel aardig. Deel 1 lees ik nu via Dbieb.

trackback

[…] je nou opzoek naar inspiratie voor leuke Nederlandstalige boeken dan heb ik hier een paar ideetjes. Tequila Sunrise van Julia Ran, Ik kies voor jou van Annette van Zuijlekom de Zeeuw en wat dacht je van De rest is […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x