Het ABC van Marielle Brouwer

Hey lieve lezers van Bookstamel, Het is weer tijd voor een nieuw abc-tje dit keer is de ABC gemaakt door Marielle! Dit onderdeel gaan jullie nog vaak terug zien op mijn blog gewoon omdat het een ontzettend leuk onderdeel is. Maar goed voor we naar het ABC van Marielle Brouwer gaan is het eerst tijd om deze auteur aan jullie voor te gaan stellen.

Wie is Marielle Brouwer.

Marielle Brouwer leerde ik alweer een hele tijd geleden kennen zo had ik in 2020 een super leuk interview met Marielle Brouwer en heb ik al haar boeken in de Structure serie gelezen. Dit is een super leuke serie over een band met allemaal leuke en totaal verschillende jongens. In elk deel staat er weer iemand anders centraal. Naast deze boeken heeft ze ook het boek De dingen die we doen geschreven. Naast schrijven werkt Marielle ook als vertaler en geeft ze coaching aan andere auteurs.

Het ABC van Marielle Brouwer

A van auteur. Soms vind ik het nog steeds vreemd om te zeggen dat ik dat ben, maar met 7,5 boek op mijn naam mag dat toch wel denk ik.

B van Brouwer, dat is mijn achternaam nadat ik trouwde met Marc. Mijn maatje, mijn moppie.

C van Chaos & Structure, mijn eerste boek, wat stiekem nog steeds wel mijn kindje is. Al zou ik het ondertussen misschien wel heel anders geschreven hebben.

D van Durven. Vorig jaar ben ik gestopt met mijn vaste baan en dat vond ik heel spannend. Met de steun van Marc heb ik het toch gedaan.

E van Eindhoven. De stad van Structure en waar de serie zich afspeelt. Het heeft daardoor toch een speciaal plekje in mijn hart.

F van Folsom. Daar speelt mijn andere serie zich af en ik wil dolgraag daar nog eens naartoe. Ik ben al eens in Californië geweest samen met Marc, maar toen heb ik Folsom niet bezocht. Staat dus zeker nog op mijn wensenlijstje.

G is van grijs. De favoriete kleur van mannen in de boeken die ik lees. Ik hou ervan als ze op het randje van goed en kwaad balanceren. Een beetje moord en bloed vind ik prima. Als het maar om “de juiste redenen” is.

H van Him/Hij. Het eerste boek dat ik vertaalde, wat tevens ook het eerste boek is dat ik las met twee mannen en dat mijn boek is waar ik heen ga als ik in een readingslump zit.

I is van inspiratie. Soms komt het niet, soms komt het in grote porties tegelijkertijd. Soms moet je ernaar zoeken, soms ligt het recht voor je neus. Het is iets aparts.

J van juf. Daar heb ik mijn diploma’s voor, maar sinds vorig jaar sta ik niet meer voor de klas. Soms mis ik het wel een beetje, maar schrijven is toch echt waar mijn hart net iets meer ligt.

K van kinderen. De tweeling. Mijn zoon en dochter. Waar alles toch om draait.

L van liefde. Wat ik thuis krijg van Marc en de kinderen, maar waar het in mijn boeken toch ook altijd om draait, want ik vind zelf een boek niet leuk als er geen romantiek in zit.

M van Mika. Het eerste personage dat binnen kwam wandelen en die ik aan de wereld heb laten zien. Hij heeft een speciaal plekje in mijn hart.

N is van Niet Plannen. Ik maak als ik aan een boek begin nooit een plan. Ik begin gewoon en schrijf wat er in mijn hoofd op komt. Zodra ik ga plannen, loop ik compleet vast. Er kan dus van alles gebeuren in mijn boeken waar ik geen weet van had, toen ik begon.

O is van optredens. Niet die van mij hoor, maar ik ga graag naar concerten. Maar goed, de c was al bezet dus…

P van Pinterest. Daar maak ik inspiratieborden en dat vind ik zo leuk om te doen! Soms kan ik er alleen uren in verdwijnen, wat iets minder goed is.

Q van Quotes. Ik onderstreep ze dolgraag in boeken (nee, blijven ademen, dat doe ik op mijn kindle, niet op papier) en sla ze op op Pinterest.

R van Renegades. De naam van mijn motorclub en mijn eerste stap naar Dark Romance.

S van Structure. De naam van mijn eerste serie en de band waar alles mee begonnen is. Ze hebben een speciaal plekje in mijn hart.

T van thee, om lekker te drinken terwijl ik werk aan mijn volgende boek, of gewoon tijdens het lezen, of televisie kijken.

U is van uitstapjes. Toch altijd even lekker om even weg te zijn van huis en ideetjes op te doen die ik kan gebruiken in mijn verhalen. En om nieuwe inspiratie op te doen.

V van varen. Wij hebben een bootje en gaan dan bij mooi weer graag even lekker varen. Heerlijk even er tussenuit.

W van webshop. Die heb ik ook op een laag pitje, want ik vind het superleuk om creatief te zijn.

X van x (kus) die ik nog steeds gebruik. Ben ik dan een echte millenial?

Y van ijsjes. Die zijn in de zomer vooral toch wel erg lekker.

Z van zeven. Zoveel volledige boeken heb ik ondertussen uitgebracht.

Dit was het abc van Marielle Brouwer ik hoop dat jullie hem weer leuk vonden.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x