Wat als het echt is? van Roni Loren

Hey lieve lezers van Bookstamel, Langzaam aan probeer ik weer af en toe een leuke post voor jullie te plaatsen. Helaas blijft het lichamelijk een spelletje van flinke downs met hier en daar een goede up! Vorige week had ik een paar dagen geen verhoging om vervolgens deze week weer 2 dagen met koorts in bed te belanden. Als ik nu eens kon ontdekken wat ik op die dagen anders doe dan hadden we misschien een oplossing. Morgen krijg ik een echo van mijn buik en dan is het afwachten of ze iets hebben kunnen vinden. Ondertussen lees ik veel en zijn we onze slaapkamer en mijn mini bieb aan het omwisselen. Maar daar vertel ik later meer over. Voor nu wil ik jullie meenemen in mijn mening over het boek Wat als het echt is? dat geschreven is door Roni Loren.

Van Roni Loren heb ik inmiddels al aardig wat boeken gelezen. Natuurlijk las ik de eerdere delen uit deze serie Wat als jij het bent? en Wat als het wel werkt? Daarnaast las ik alle 5 de delen in de Long Acre serie. Beide series waar boeiende onderwerpen en thema’s in aan bod komen. Zoals beperkingen en trauma’s. Ik denk dat ik ondertussen wel kan zeggen dat de boeken van Roni Loren mij altijd weten te raken.

Recensie Wat als het echt is?

Titel: Wat als het echt is? Auteur: Roni Loren Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9

Waar gaat Wat als het echt is over?

Het leven van therapeut Eliza is perfect. Tenminste, als je haar social media mag geloven. Als ze plots viral gaat met de meme ‘Slechtste Date Ooit’ begint haar Instagram-filter langzaam af te brokkelen. Ze ontmoet de knappe en onuitstaanbare Beck, met wie ze een weddenschap aangaat. Zes maanden overleven zonder social media. De altijd eerlijke Beck leert Eliza de wereld te zien zoals hij écht is. Maar wil ze dat eigenlijk wel?

Wat ik van het boek vindt.

De cover van Wat als het echt is? heeft net als de vorige delen 2 basis kleuren die uit je boekenkast poppen. De stijl past perfect bij de voorgaande delen en dit geldt natuurlijk ook voor de titel. De flaptekst is kort en bondig en daar hou ik van. Daarnaast vind ik het fijn dat de flaptekst niet te veel van het verhaal verklapt.

Dan gaan we natuurlijk naar het verhaal zelf toe. Roni Loren is echt een koningin als het gaat over feelgood verhalen een diepere lading meegeven. In al haar boeken vind je wel een belangrijk thema terug en dat is in Wat als het echt is niet anders. Zo worden huidige thema’s als sociale media en cyber pesten in dit boek o.a onder de aandacht gebracht. Belangrijke onderwerpen uit de hedendaagse tijd.

Daarnaast weet Roni Loren altijd boeiende personages te ontwikkelen. Neem als voorbeeld Beck. Vanaf de aller eerste minuut dat je kennis met hem maakt ben je al nieuwsgierig wat er in het hoofd van deze knappe jonge man afspeelt. Want waarom maakt hij bepaalde keuzes? En waarom kan Eliza andere mensen perfect van advies voorzien maar lukt het haar niet om dit zelfde advies aan zichzelf te geven?

Naast de wat heftigere en belangrijke onderwerpen weet Roni Loren haar boek ook voldoende luchtigheid mee te geven neem denk aan weg vluchten door een badkamer raampje en een feest zonder mobiele telefoons. Kan dat nog wel en hoe ziet zo’n feest er eigenlijk uit. Dat feest is trouwens ook een feest van herkenning voor ik denk alle 80 en 90 babes! iets met lipsmakkers en flesje draaien.

Dit deel wist me dan ook van begin tot eind weer te raken en krijgt daarom een mooie 9 van mij. Het enige minpuntje is misschien dat ik dit boek niet helemaal bij de rest van de serie vindt passen. Omdat in de andere 2 delen echt mensen aanbod kwamen met een beperking (Angststoornis etc) en ik dat bij deze personages niet echt terug vind. Natuurlijk ze hebben hun problemen en hun rugzakjes maar ik mis die echte afstand tot de datingmarkt.

Helaas was dit alweer het laatste deel in de serie. Ik ben reuze benieuwd met wat voor soort serie Roni nu weer gaat komen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x