Als je lijf je in de steek laat slikklachten update en meer.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag heb ik weer een gezondheidsupdate voor jullie. In elk geval van een groot stuk van mijn gezondheidsklachten en voor mij de belangrijkste de slikklachten. Voor de mensen die mij nog niet kennen en nu voor het eerst mee lezen begin ik even helemaal bij het begin.

Juni 2021

Het is 2021 en corona vindt zijn weg naar Nederland. Inmiddels is een groot deel van de bevolking ingeënt en het andere deel die staat daar niet voor open. Op dit moment was ik nog niet ingeënt. Niet omdat ik het niet wilde maar omdat ik nog al wat allergieën heb en in contact stond met de huisarts en de prik organisatie over of ik de prik wel of niet kon nemen, en dat duurde nog al even voor ze daar uit waren. Voor mij ontzettend balen want ik heb zelf Astma en een moeder en zus met zwaar hartfalen, dus ik vond de prik heel erg belangrijk om hun te kunnen blijven zien. In juni waren ze er nog niet helemaal uit maar ze dachten dat het wel veilig was en dus besloot ik om een pfizer prik te gaan laten zetten. Ik werd gelijk niet helemaal lekker en moest dik een half uur langer blijven dan normaal. Gelukkig zat er een lieve aardige vrijwilliger naast me die me er doorheen sleepte. En uiteindelijk leek het verder wel mee te vallen.

Echter begon ik binnen een maand last te krijgen van slikklachten. Ik kon moeilijk slikken en had continu het gevoel alsof ik stikte. Stikken is van veel mensen hun grootste angst en ik raakte er dan ook regelmatig van in paniek. Daarnaast kreeg ik hartritme stoornissen. Op dat moment werd ik doorgestuurd naar de KNO arts die dachten aan maagzuur. Het was raar dat mijn klachten al vrij snel na de prik waren ontstaan maar ik stond daar zelf niet zo bij stil.

Ik heb dit ook nooit benoemd op mijn blog omdat er al zoveel discussie online was over wel of niet prikken waar ik helemaal gek van werd. En ik vond dat mensen hun eigen keus moesten maken. Daarnaast is het nooit bewezen dat de klachten door de prik kwamen. Dus ik sta nog steeds achter mijn keuze omdat ik degene van wie ik hou wilde beschermen. Heb ik daarmee me eigen klachten gegeven tja die kans is groot.

Mei 2023

Van plaats dat mijn klachten minder werden zijn ze in de afgelopen jaren alleen maar erger geworden. Soms had ik al moeite met het wegslikken van een maiskorrel. Dus kwam ik weer bij de KNO arts terecht. Inmiddels staan er een ct scan en een slikfoto gepland maar daarnaast moest ik ook naar de logopediste voor een onderzoek. Daar moest ik afgelopen maandag naar toe. We bespraken mijn klachten en het ontstaan ervan. En daar bleek al snel dat ze meer mensen met deze klachten zagen na het zetten van de pfizer prik en ze zag dat de KNO arts dit ook al als opmerking had neergezet. De kans is dus groot dat deze prik toch de oorzaak is.

Maar er is eindelijk ook vooruitgang te melden want de logopediste merkte al snel dat mijn hals en tong spier geloof ik (Helemaal precies weet ik het niet meer want ik ben nogal verzwakt door mijn andere klachten) extreem strak gespannen staan en dit drukt op mijn strottenhoofd en geeft dat verstikkende gevoel. (Het voelt om jullie een beeld te geven alsof iemand continu je keel een beetje dicht knijpt de ene keer wat meer als de andere keer) En geloof me dat gevoel is echt ontzettend naar. Het goede nieuws is dat ze denken met logopedie dit te kunnen verminderen. Maar omdat ik momenteel veel andere klachten heb en dit een intensieve therapie is willen ze dit pas op gaan starten als de andere uitslagen binnen zijn. Daar ben ik het wel mee eens want anders komt er wel heel veel op mijn pad te gelijk.

Maar de kans is dus groot dat een deel van mijn klachten zeker verholpen kunnen worden en dat geeft hoop. Ze zegt zelfs dat dit al binnen 3 of 4 keer kan verbeteren. Maar dan ben ik er nog niet want deze slikklachten hebben ook mijn angsten aangewakkerd en mijn straatvrees wat doen terug vallen. Dus als de klachten weg zijn zal ik met therapie en wilskracht weer over deze angsten heen moeten komen. Maar dat heb ik al eerder gedaan dus ik weet dat ik dat kan.

Andere Klachten

Nu vragen jullie je vast af andere klachten? Want ik schrijf hierboven wel dat ze daarom wat andere dingen willen afwachten maar ik heb denk ik nog niet vertelt wat er aan de hand is. Al een week of 7 heb ik enorme buikpijn en daarbij ook steeds periodes met koorts en verhoging. Soms is het een paar dagen of paar uur weg en dan is het er opeens weer. De klachten verergeren zodra ik eet. Dus hoewel ik wel trek heb en een honger gevoel komt mijn maag steeds in opstand waardoor ik bijna niet kan eten. Waar ik normaal veel te veel at ben ik nu blij als ik een broodje en een stukje vlees en groente op een dag binnen krijg. Ooh en als dat er dan inzit dan komt het er vaak net zo snel weer uit. Op 4 mei had ik zoveel pijn en druk op mijn borst en in mijn linkerarm dat de hap besloot om de ambulance te sturen. Ze waren namelijk bang dat het me hart zou zijn. Dit bleek gelukkig niet het geval.

Maar sinds die 4de van mei ben ik 3 kilo afgevallen in 12 dagen! Nu mogen er best behoorlijk wat kilootjes af maar niet omdat ik niet kan eten en niet in dit tempo. Gewoon op een gezonde en verantwoorde manier dan ja. Nou ja doordat ik weinig eet en veel pijn heb ben ik dus ook de hele dag moe en de dokters staan hiermee eigenlijk een beetje voor een raadsel. Afgelopen vrijdag hebben ze met spoed behoorlijk wat bloed geprikt om te kijken of ze daar iets in kunnen vinden. Inmiddels weet ik dat mijn lever waarde iets verhoogd is maar de dokter denkt niet dat dit mijn klachten helemaal verklaard. Vanmiddag heb ik weer een afspraak bij de huisarts om te kijken hoe nu verder.

Dus zodra ik terug ben van de huisarts ga ik verder met mijn verhaal en hebben we hopelijk een beter idee waar mijn klachten vandaan komen en kunnen we er wat aan gaan doen. Voor nu ben ik alweer even blij want de afgelopen 2 dagen heb ik alleen in de avond verhoging en koorts gehad.

De uitslag.

In mijn bloedonderzoek komen er twee dingen naar voren. Allebei verklaren ze dus niet helemaal mijn klachten maar het kan ook een en en situatie zijn. Dus en een flinke griep plus deze twee dingen en de normale slikklachten dat elkaar versterkt. Het eerste wat ze zien is dat mijn vitamine D aan de lage kant is dus daarvoor heb ik pilletjes gekregen en moet ik 4x per dag wat van zuivel nemen.(Dat is nogal lastig als je bijna niet kan eten) Daarnaast zijn al mijn leverwaarde verhoogd. Mild verhoogd dus dat levert niet direct alarm bellen op maar moet wel goed in de gaten gehouden worden. Ze hopen dat deze waarde gaan zakken met de nieuwe maagbeschermer die ik heb. Een verhoogde leverwaarde kan veel oorzaken hebben en omdat er al zoveel onderzoeken lopen willen ze me niet direct naar de MDL arts sturen. Dit is een arts gespecialiseerd in de maag lever en darm en daar sta ik volledig achter.

Dus het plan voor de komende 2 weken is nog steeds veel rust. Vitamine D pil en de nieuwe maagbeschermer en dan volgende week mijn bloedwaardes weer laten prikken. Zijn deze waardes dan minder geworden dan is het prima zijn ze het zelfde gebleven of erger geworden dan moet ik wel door naar de MDL arts. Mocht de verhoging/ koorts tussendoor weer oplopen en overdag ook weer terug komen dan moet ik wel gelijk aan de bel trekken.

Dus voor nu hebben we goede hoop en moed en doen we nog maar even heel rustig aan. (Het huishouden een kaartje schrijven alles voelt als een marathon)

Heel veel liefs Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Truus Heijnen
Truus Heijnen
1 jaar geleden

Lieve Melanie,
Ik wens je veel beterschap en hopelijk gaat het nu de goede kant op.

Joyce (HealingSteps op pc)
Joyce (HealingSteps op pc)
1 jaar geleden

Wat een verhaal, ik wens je heel veel sterkte en beterschap!

trackback

[…] lezen over mijn gezondheid lees dan de blog Als je lijf je in de steek laat of Een nacht in het […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x