Kernpunt van Ryanne Veldkamp

Hey lieve lezers van Bookstamel, Yes het is zo fijn om weer ontspannen te kunnen lezen en mijn hoofd erbij te kunnen houden. Het gaat lichamelijk nog steeds niet goed maar doordat ik meer rust heb genomen met mijn blog is er weer ruimte gekomen om te doen waar ik zo ontzettend veel van hou. Een van de boeken die ik de afgelopen weken heb gelezen is Kernpunt van Ryanne Veldkamp. Dit is het tweede deel in de Breekbaar serie. Eerder las ik in deze serie al Breekbaar.

Recensie Kernpunt

Titel: Kernpunt Auteur: Ryanne Veldkamp Uitgeverij: April Books Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Kernpunt over.

Polly heeft haar leven op orde. Ze werkt in het ziekenhuis, is close met haar zusje en ziet haar beste vriend William elke dag. Ietwat voorspelbaar, maar dat vindt ze helemaal niet erg. Dan ontmoet ze Dave en staat alles op zijn kop. Hij is onpeilbaar en grappig. Arrogant, onzeker en kortaf. Al met al tegenstrijdig. Over zijn tijd in het leger wil hij niets kwijt, al merkt Polly dat die diepere wonden heeft geslagen dan hij laat merken. Laat Dave haar dichterbij komen, of blijft het bij zo nu en dan een wilde nacht? En wat wil Polly zelf echt? ‘Kernpunt’ is het aangrijpende en humoristische tweede deel van de Breekbaar-serie van Ryanne Veldkamp.

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het over het boek zelf te gaan hebben 🙂 Zoals altijd begin ik bij de cover van het boek. Deze vind ik prachtig het heeft namelijk een mooie serene sfeer en toch is het veel zeggend als je het verhaal hebt gelezen. De titel vind ik prima gevonden en past mooi bij het vorige deel. De flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig dus met het jasje van dit boek zit het helemaal goed.

Hoewel Kernpunt een vervolg is op Breekpunt gaan we hier wel 2 hele andere personages volgen een van deze personages Dave heb je in het eerste deel al leren kennen als het broertje van Josh. Dave leren we kennen als een beetje een arrogant bot persoon een echte badboy. Maar achter dit robuuste pantser gaat een klein hartje schuil. Waarom Dave zo hard is geworden dat ga je in dit verhaal ontdekken. Dave heeft namelijk in het leger gezeten en dat heeft zijn sporen na gelaten.

Aan de andere kant hebben we Polly. Polly is wat serieuzer werkt in het ziekenhuis maar is niet helemaal tevreden met haar leven. ( Ten minste dat idee had ik) Als ze op een dag Dave leert kennen moet ze eerst niks van hem hebben. Maar tja een feelgood zou geen feelgood zijn als dat niet langzaam aan gaat veranderen.

Samen bewandelen Dave en Polly een weg vol up en downs die we de ene keer vanuit Polly’s kant lezen en de andere keer weer vanuit Dave. Dit zorgt voor een mooi perspectief in het verhaal. Ook zorgt dit ervoor dat je beide personages goed leert kennen in dit boek. Daarnaast komen Josh en zijn vriendin uit het eerste deel regelmatig even voorbij en ik vind het super leuk om te ontdekken hoe het met hun verder is gegaan.

Al met al is het dus weer een heerlijk feelgood verhaal zo als een feelgood verhaal zou moeten zijn. Liefde, Prachtige maar soms ook heftige onderwerpen, Vriendschap een vleugje humor en leuke personages! Ik kijk dan ook alweer enorm uit naar het volgende deel.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x