Recensie De club der buitenbeentjes van Stefanie Sybens

Hey lieve lezers van Bookstamel, De afgelopen weken heb ik heel veel boeken gelezen. Ik heb namelijk nog best wel wat boeken liggen om een recensie over te schrijven door al mijn ziek zijn vorig jaar. Het lezen gaat prima ik lees het ene boek na het andere boek uit. Maar het schrijven van de recensies dat gaat wat trager want dat kun je helaas niet zo makkelijk liggend of in bad doen ;). Maar vandaag heb ik weer een recensie voor jullie. Dit keer van het boek De club der buitenbeentjes van Stefanie Sybens.

Recensie De club der buitenbeentjes.

Titel: De club der buitenbeentjes Auteur: Stefanie Sybens Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat De club der buitenbeentjes over.

Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind – de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan… Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen.

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het over het boek zelf te gaan hebben! Zoals altijd begin ik natuurlijk met het uiterlijk van het boek. De cover van dit boek vind ik erg tof! Je ziet eigenlijk in een oogopslag de sfeer die het verhaal heeft. Het verhaal is namelijk een beetje donker en heftig maar wel echt heel goed! De flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig. De trigger warning die bij veel sites bij de flaptekst staat vind ik top! Daar kunnen meerdere auteurs en uitgevers een voorbeeld aannemen. Dit is namelijk voor veel mensen wel heel belangrijk.

Oké tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben! Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dit echt een geweldig goed boek vindt. Daarom vind ik het ook jammer dat ik dit boek niet veel vaker voorbij heb zien komen op social media. Veel mensen vinden het moeilijk om te praten over mentale gezondheid en dit boek is een herkenning voor heel veel mensen met mentale problemen.

Dit verhaal laat mensen op een mooie manier kennis maken met de mentale gezondheidsziektes die iemand kan hebben. Het is aan de ene kant een best heftig boek maar daarin tegen is het ook een heel mooi en warm verhaal. Het gaat allemaal om een groepje mensen dat elkaar leert kennen tijdens een zomerkamp en allemaal hun eigen verschillende rugzakje hebben. Toch weten ze er voor elkaar te zijn en zich langzaam aan open te stellen na elkaar toe.

Het enige waar ik een beetje over viel was de eerste zin dat het een zomerkamp was voor kinderen om normaal te worden. Dit is in mijn ogen een stigmatisering van mensen met mentale gezondheidsklachten. Ze had beter kunnen zeggen een kamp voor jongeren die problemen hebben. En daarnaast vond ik de angststoornis niet helemaal realistisch neergezet maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf al jaren kamp met meerdere angststoornissen en ik deze echt niet even 1,2,3 weg kan ademen of overwinnen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x