Podiumbeest van Marjon Weerink

Hey lieve lezers van Bookstamel, Oké ik heb echt zoveel boeken gelezen maar nog geen recensies geschreven. Tijd om hier wat verandering in aan te gaan brengen. Een van de boeken die ik afgelopen weken las of eigenlijk herlas was Podiumbeest van Marjon Weerink. Ik heb dit boek namelijk al eerder mogen proeflezen en was super benieuwd hoe het boek uiteindelijk geworden was. Tijd dus om het te herlezen en mijn mening met jullie te delen.

Foto van de cover van het boek Podiumbeest van Marjon Weerink

Recensie Podiumbeest

Titel: Podiumbeest Auteur: Marjon Weerink Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Podiumbeest over.

Wanneer de 28-jarige Lisa de hoofdrol krijgt in de musical ‘Belle en het Beest’, schrikt ze als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn. Alex… de jongen die zij genadeloos pestte op de basisschool. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze deze volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. En hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden…

Dit vind ik van het boek

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben ik begin zoals altijd met de cover van het boek! De cover van het boek vind ik helemaal leuk de kleuren zijn lekker fel en spatten er in je boekenkast echt uit. De getekende afbeelding op de cover past perfect bij het verhaal. De flaptekst maakte me nieuwsgierig en de titel past perfect bij het verhaal.

En dan gaan we natuurlijk verder met het verhaal zelf. Er waren een aantal dingen die ik als proeflezer graag anders zag en ik moet gelijk met de deur in huis vallen en zeggen dat de auteur echt veel heeft gedaan met de comments van de proeflezers. Zo is het gevoel van het pesten uiteindelijk echt veel beter overgebracht vooral de angst die Max gevoeld moet hebben en de vraag waarom hij is gepest? Dit geeft het boek net dat extra laagje wat het bijzonder maakt.

Het verhaal zelf wordt vooral vertelt vanuit de 28 jarige Lisa maar zo nu en dan kijken we mee met Max. Dit zorgt voor een mooie flow in het verhaal. En het zorgt ervoor dat je beide personages goed leert kennen. En bij een verhaal zoals dit spelen de personages natuurlijk de belangrijkste rol dus die band is heel erg belangrijk.

Al met al zit het verhaal echt super goed in elkaar er is een mooie opbouw een soepele flow en de personages zijn dus enorm boeiend. Dit zorgt ervoor dat je het boek binnen no time uit leest. Ik vind het bewonderingswaardig hoe Marjon een super gevoelig onderwerp op een mooie manier bespreekbaar weet te maken met dit boek en toch de sfeer weet vast te houden van een feelgood boek. Ik las dit boek dan ook binnen 1 dag uit.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Hou je van feelgood boeken met een extra laagje lees dan ook eens Ik hou je vast van Marina Folkers.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Axelle
11 maanden geleden

Deze ziet er heel erg leuk uit! Ik ben benieuwd geworden. 🙂

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x