ABC van Aline van Wijnen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is vandaag weer tijd voor een ABC-tje dit keer het ABC van Aline van Wijnen. Deze ABC stond eigenlijk gepland voor vlak na het uitkomen van haar nieuwste boek De verloren dromen van Valeria. Maar het leven besloot anders en dus werd hij even op de lange baan geschoven. Maar langzaam aan komt er weer een beetje rust. Lichamelijk nog niet maar geestelijk wel en dus kunnen we langzaam aan de interviews die we al op de planning hadden staan oppakken. Maar voor ik Aline van Wijnen nog even in het kort aan jullie ga voorstellen wil ik eerst even een dikke shout out geven naar alle auteurs die vol geduld wachten op hun interviews, recensies etc of die mij het beste hebben gewenst en vol begrip hebben gereageerd op de mededeling dat ik het toch echt even rustig aan moet doen. Dikke merci daarvoor.

Maar goed wie is Aline van Wijnen?

Aline van Wijnen zullen de meeste hebben leren kennen door haar feelgood boeken. En dat begon allemaal in 2016 toen ze meedeed met een schrijfwedstrijd van Zomer en Keuning en vriendin. Deze won ze met haar verhaal Halsoverkop en daarmee is het balletje gaan rollen. Inmiddels schrijft Aline niet meer alleen feelgood maar ook prachtige Historische romans zoals haar nieuwste boek De verloren dromen van Valeria. Op mijn blog deed Aline al eens mee aan de blogs van eigen bodem en mocht ik haar twee keer interviewen. Het terugkom interview met Aline van Wijnen was de laatste die ik gedaan heb. Maar nu vond ik het dus weer tijd om Aline weer eens in het zonnetje te zetten en dat doen we met deze ABC

ABC met Aline van wijnen.

A = Aanhouder. Aanhouder wint is mijn motto. Hard werken om je droom waar te maken. Dat is niet altijd makkelijk en soms raak ik ook gefrustreerd als er iets niet gaat zoals ik dat had gewild. Daarna raap ik mezelf weer bij elkaar en ga door tot het wel lukt.

B = Boekenwurm. Ik heb mezelf leren lezen toen ik vijf was en er is sinds die tijd geen dag voorbij gegaan dat ik niet heb gelezen. Ik vind het heerlijk om me in een boekenwereld te verliezen en sinds ik zelf boeken schrijf is het dubbel genieten.

C = Cultuur. Musea, tentoonstellingen, stedentrips − ik hou ervan om cultuur op te snuiven.

D = Dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor de fijne dingen die me zijn gegund en voor de mooie mensen die ik in mijn leven heb of heb gehad.

E = Ella. De hoofdpersoon van Het geheime kistje van Elle. Dit boek betekent zoveel voor mij. Het is gebaseerd op de verhalen die ik als kind heb gehoord en die veel indruk op mij hadden gemaakt. Ik ben ontzettend blij dat dit boek zo warm door mijn lezers is ontvangen.

F = Fantasie. Als kind leefde ik veel in de fantasiewereld. Nu is het waarschijnlijk niet veel anders: ik zit met mijn hoofd graag in de wereld van mijn boeken.

G = Geluk. Het begrip van geluk is voor iedereen anders, dat vind ik heel fascinerend. Ik heb twee boeken geschreven met het woord ‘geluk’ in de titel: Bestemming geluk en Gelukkig op Ibiza. Door in de huid van mijn personages te kruipen kan ik verschillende soorten geluk onderzoeken.

H = Huiselijkheid. We hebben een fijn huis en ik hou ervan om thuis te zijn, gezellig met mijn man en onze kat. Ik kan ook prima op mezelf zijn en heb niet altijd mensen om me heen nodig. Eigenlijk heb ik altijd mensen om me heen: de personages van mijn boeken, haha.

I = Ideeën. Ik zit altijd vol ideeën of dat nou boekideeën zijn of wat we in het weekend gaan eten. Soms is het daardoor behoorlijk druk in mijn hoofd en soms komen er totaal onverwachte dingen uit. Ik weet niet hoe dat bij mij werkt, maar ik hoop dat het zo blijft.

J = Jeroen. Mijn man en het beste wat mij in mijn leven is overkomen. Zonder zijn steun en aanmoediging was ik niet gekomen waar ik nu ben, dat weet ik zeker.

K = Katten. Ik ben dol op katten, word blij van kattenfoto’s en filmpjes en alle leuke katten die we tijdens onze avondwandeling op straat tegenkomen. Onze lieve poes Jade is mijn vriendin en schrijfmaatje.

L = Lezen. Geen dag zonder tenminste iets te hebben gelezen. Bepaalde genres trekken mij meer dan andere en ik merk dat er een ontwikkeling in is. De laatste tijd lees ik bijvoorbeeld regelmatig non-fictie boeken. Ook de boeken die ik voor de research gebruik zijn verrijkend: het is alsof ik de kennis absorbeer om die daarna op mijn manier over te brengen.

M = Magie. Schrijven is magisch. Schrijven is voor mij een uitlaatklep, een manier om in mijn hoofd te reizen en om me in totaal verschillende personages te verplaatsen.

N = Nee. Een kort woordje, makkelijk om uit te spreken en toch lukt het me niet altijd. Aandachtspuntje.

O = Ooit. Ik droom ervan om me ooit volledig te kunnen bezighouden met boeken. Schrijven, lezen, proeflezen voor de andere schrijvers. Dit is het leven waar ik van droom. De kans dat het ooit gaat gebeuren is heel klein, maar dromen mag altijd, toch?

P = Parijs. Een van mijn favoriete steden. Ik stuur mijn personages ook graag naar Parijs. Het geheime kistje van Elle, De verloren dromen van Valeria en zelfs Gelukkig op Ibiza hebben meerdere scènes die zich in Parijs afspelen. Schrijven is de perfecte manier om te reizen zowel in plaats als in tijd.

Q = Quote. Deze is uit de recensie van Marieke Scheers op Hebban en gaat over De verloren dromen van Valeria: ‘Aline van Wijnen bewijst opnieuw dat ze een talentvolle schrijfster is van zowel feelgood als historische romans met twee tijdlijnen, waarbij ze het beste van beide werelden weet te combineren.’ Trots op!

R = Research. Toen ik alleen feelgoodromans schreef had ik niet veel research nodig. Voor de historische romans is dat een vereiste: het verhaal mag dan wel verzonnen zijn, de feiten moeten kloppen. Ik dacht dat ik niet voldoende geduld zou hebben voor research, maar het tegenovergestelde is waar. Ik vind het heerlijk om te doen en ik kan me er helemaal in verliezen.

S = Schrijven natuurlijk. Schrijven is mijn uitlaatklep. Ik ben gelukkig als ik in een flow zit en een verhaal uit mijn vingers vloeit. En als ik me slecht voel, werkt het schrijven therapeutisch.

T = Tara. De journaliste die in De verloren dromen van Valeria op onderzoek gaat naar Valeria’s lot. Ik heb met haar meegelopen: in Amsterdam, Sint-Petersburg en Parijs. Het was een geweldige reis en ik hoop dat mijn lezers er net zoveel van zullen genieten als ik dat heb gedaan.

U = Uitdaging. Het schrijven kan best een uitdaging zijn, maar soms zoek ik zelf naar een uitdaging binnen het schrijven. Ik wil niet in herhaling vallen, niet steeds hetzelfde boek schrijven, maar dan net even anders. Daarom probeer ik soms nieuwe dingen. Nieuwe thema’s, ander soort personage, vertelperspectief. Dat houdt het schrijven leuk voor mij en dat betekent dat de lezers het boek hopelijk ook leuk zullen vinden.

V = Vriendschap. In een van mijn boeken schreef ik: ‘Vriendschap is als een trein. Sommige mensen stappen in je leven en reizen een paar stations mee, de andere blijven de hele rit.’ Ik koester mijn vrienden, zonder vrienden zou het leven stukken saaier zijn.

W = Wijn. Ik hou van de smaak van wijn, van de ontspanning die het bezorgt, van de smaaksensaties in combinatie met eten. Ik vind het erg jammer dat wijn tegenwoordig als iets slechts wordt weggezet, als schadelijk voor je gezondheid. Natuurlijk is dat in grote hoeveelheid wel zo, maar dat zijn vele dingen die we gebruiken of moeten ondergaan. In zou graag een boekencafé willen hebben waar je overdag boeken kunt lezen met koffie of thee erbij en ’s avonds met een glaasje wijn.

X = Xenofobie. Haat tegen alles wat vreemd is, haat tegen vreemdelingen. Kan niet, punt.

Y = YouTube. Onmisbaar bij research voor een historische roman. Ik weet niet hoe schrijvers het vroeger zonder deden, toen er nog geen YouTube en überhaupt geen internet was. Documentaires, interessante video’s, oude films − ik bekijk het allemaal.

Z = Zee. Wandelen langs de zee is voor mij de ultieme ontspanning. Ibiza is niet voor niets mijn favoriete bestemming voor een rustvakantie. Daar kunnen we uren wandelen met uitzicht op zee en ’s avonds de zonsondergang meemaken is een fantastische ervaring.

Dit was het ABC van Aline van Wijnen ik hoop dat jullie hem weer leuk vonden. Meer ABC- tjes lezen lees dan ook eens degene die Kim Ten Tusscher maakte.

Bedankt voor het lezen en laat gerust een berichtje achter in de comments dat vinden zowel de auteur als ik super leuk natuurlijk.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x