Gelukkig in Clover Cottage van Christie Barlow

Hey lieve lezers van Bookstamel, Zoals jullie vast al voorbij hebben zien komen mocht ik mee doen met de super toffe buddy read van Ilona voor de Love Heart Lane serie van Christie Barlow. Dat betekend dat we begonnen met deel 1 Welkom thuis in love heart lane. Vervolgens lazen we gezellig met zijn allen deel 2 Geheimen op Foxglove farm en tot slot lazen we dus met zijn alle het derde deel Gelukkig in Clover Cottage. Tijd dus om over dit deel een recensie te schrijven.

Maar voordat we naar de recensie gaan even een korte update hoe het nu met mij gaat. Nou laat ik beginnen met het feit dat ik een blaasontsteking kreeg waarvoor ik een antibiotica kreeg die niet werkte, vervolgens kreeg ik nog een antibiotica waar de bacterie resistent tegen bleek te zijn. Inmiddels hebben we de derde kuur op die het zelfde is als de eerste en tot nu toe doet het allemaal nog niet veel. Een andere antibiotica gaat niet omdat ik daar in het verleden verkeerd op reageerde en ze juist deze 2 die super belangrijk waren niet hebben getest. Jullie raden het al 17 april mag ik dus weer naar Rotterdam voor een nieuwe test.

Mijn tand heelt extreem langzaam dat vind zelf de tandarts maar ze kan er niet echt iets aan doen dus het is afwachten. Nu weet ik dat mijn lichaam langzaam geneest maar dit is wel irritant. Wel heb ik een fijne nieuwe fysiotherapeut gevonden die naast pijnbestrijding ook gaat werken aan opbouw doormiddel van sporten. En ik sta op de wachtlijst voor therapie die wachtlijst is ongeveer 6 tot 8 weken dus dat valt gelukkig reuze mee. Al met al is het dus nog steeds gewoon door bikkelen alleen nu met meer rust en ruimte om die rust te nemen. En vooral veel tijd om even niks te moeten zoals gewoon lekker lezen mediteren of een wandelingetje maken.

Cover van het boek Gelukkig in Clover Cottage van Christie Barlow

Recensie Gelukkig in Clover Cottage

Titel: Gelukkig in Clover Cottage Auteur: Christie Barlow Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Gelukkig in Clover Cottage over.

 Keer opnieuw terug naar Love Heart Lane voor een verhaal waarin vriendschap en liefde de hoofdrol spelen. Gelukkig in Clover Cottage is het derde deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven. Tot Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd begin ik bij de cover van het boek. Deze vind ik weer heel erg leuk. Ik hou van de getekende stijl en de afgeronde hoeken vind ik ook heel erg tof! Je boeken beschadigen er ook nog eens minder snel door. De cover van Gelukkig in Clover Cottage past perfect bij de andere delen en de titel is prima gevonden. De achterflap tekst maakte me nieuwsgierig maar eigenlijk was ik dat al door de eerdere 2 delen die ik gelezen heb.

Wat ik erg fijn vind aan de Love Haert Lane serie van Christie Barlow is dat elk deel eigenlijk weer een op zich zelf staand verhaal is. De eerdere personages spelen natuurlijk elke keer een grote rol maar het verhaal zelf is elke keer een afgerond verhaal op deel 1 na daar vind ik nog steeds dat er een beetje een open einde aan zat.

Dit keer draait het verhaal vooral om Rory en Allie en een gast in het dorp! Deze gast zorgt namelijk onbedoeld voor een beetje opschudding en wakkert een verlangen (Vuurtje) aan in Rory voor iets wat hij erg graag en al lang wil doen in Afrika werken. Allie ziet haar relatie met Rory daardoor al in rook opgaan maar of dit ook zo is daar moet je natuurlijk lekker achter komen in het boek.

Zoals tot nu toe elk deel zit er in dit deel ook weer genoeg romantiek maar ook opwindende gebeurtenissen waardoor het leuk blijft om te lezen. Op sommige momenten had ik een smile op mijn gezicht en op andere moest ik toch bijna wel schreeuwen of een traantje wegpinken want echt pff. Doordat je de personages en het dorp al grotendeels kent is het super makkelijk om mee te leven met de verschillende personages en je een voorstelling van het dorp te maken. Het voelt een beetje als thuis komen dit derde deel. Thuiskomen bij personages en een dorp waar je van houdt die je het gevoel van warmte en geborgenheid geeft.

Al met al is dit dus echt een feelgood serie die je weet vast te houden en de een zal deel 1 leuker vinden en de ander deel 3 iedereen heeft een eigen voorkeur namelijk voor een personage. Maar allemaal geven ze je een boek met inhoud liefde en warmte een dikke aanrader dus.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x