Het boekwinkeltje in de vuurtoren van Sharon Gosling

Hey lieve lezers van Bookstamel, Jeetje wat mis ik jullie dat klinkt raar hé maar ergens was bloggen voor mij ook een manier om me een beetje waardevol te voelen. De juiste keuzes maken in je leven zijn soms belangrijk. En bookstamel op een laagpuntje zetten is voor mij nog steeds de juiste keuze. Ik zit inmiddels aan antibiotica kuur drie en ben gestart bij een nieuwe fysio waar ik een goed gevoel over heb. Ik kreeg een super lieve beterschapskaart van Liesbeth Jochemsen. Daar ben ik echt super blij mee want ik hou van lekkere vrolijke kaartjes. Mocht je mij ook een kaartje willen sturen kun je me altijd een pb sturen voor mijn adres. Maar goed ik las de afgelopen weken dus wel ontzettend veel boeken. Ik had alleen nog niet de energie om de recensies te schrijven. Dat probeer ik deze week wat te doen zodat ik weer verder kan lezen. Want ik ben bang dat ik anders vergeet wat er in de boeken is gebeurd. De recensie van vandaag is over het boek Het boekenwinkeltje in de vuurtoren van Sharon Gosling.

Foto van het boek Het boekwinkeltje in de vuurtoren.

Recensie Het boekwinkeltje in de vuurtoren.

Titel: Het boekwinkeltje in de vuurtoren Auteur: Sharon Gosling Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat het boekwinkeltje in de vuurtoren over.

Ruim tweehonderd jaar geleden is er in een klein dorpje in het Schotse binnenland een vuurtoren gebouwd die nu dienstdoet als boekwinkel. De eigenaar van de vuurtoren, Cullen MacDonald, is de laatste afstammeling van de familie die de vuurtoren heeft gemaakt. De vuurtoren trekt excentrieke karakters aan, waaronder Rachel Talbot. Sinds vijf jaar woont en werkt zij er, maar als Cullen overlijdt, is het onduidelijk wat er met de vuurtoren gaat gebeuren. Rachel ontdekt een geheim op de zolder van de vuurtoren en probeert samen met Toby – een journalist die naar het dorpje is gekomen om in alle rust zijn memoires te schrijven – meer te weten te komen over de eerste eigenaar van het vuurtoren. Dit brengt haar niet alleen dichter bij de vuurtoren en het dorp, maar ook bij zichzelf.

Dit vindt ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Zoals gewoonlijk begin ik bij de cover van het boek. In dit geval vind ik dat de cover het gevoel van de plek waar de vuurtoren staat perfect weer geeft en dus goed bij het verhaal past. Maar stiekem had ik misschien toch de vuurtoren van binnen op de cover willen zien staan met bergen mooie boeken erin. Al was het dan misschien te druk geworden. Maar het leek me zo’n mooi beeld. De titel past perfect bij het verhaal en de achterflap maakte me nieuwsgierig.

Het boekwinkeltje in de vuurtoren is het tweede boek dat ik lees van Sharon Gosling eerder las ik namelijk al Het huis onder aan de klif. Ik was dus al bekend met de fijne schrijfstijl van Sharon. Ze schrijft namelijk mooi vertellend waardoor je zelf heel goed een voorstelling kan maken van de plek waar het verhaal zich afspeelt. Ik droomde gelijk weg bij de boekenwinkel in het vuurtorentje en werd opslag verliefd op de een beetje excentrieke kunstenares. Yep ze was een beetje kattig maar op een of andere manier voelde ik dat er meer achter haar personage schuil ging. Als je het boek gelezen hebt zul je vast snappen waarom ik verliefd werd op o,a dit personage.

Want stiekem hebben een heleboel personages mijn hart veroverd. De gevoelens en de dingen die de personages mee maakte werden zo perfect omschreven dat ik enorm met ze mee leefde. Het ene moment had ik een lach op me gezicht en het andere moment moest ik oppassen dat er geen traan over mijn wang zou rollen. De kracht van de personages en de omgeving waarin het boek zich afspeelt is groot. Misschien wel te groot. Hmm dat klinkt raar hé maar ik was bijna nieuwsgierig naar wat er met de personages zou gebeuren dan naar het geheim van de vuurtoren. Daar kan ik niet teveel over verklappen want dan verklap ik gelijk veel te veel van het plot.

Maar goed daarom dit keer dus geen 10 voor Sharon en haar boek Het boekwinkeltje in de vuurtoren maar een mooie 8. Houdt jij dus van goed ontwikkelde personages en een charmante omgeving waarin een romantisch verhaal zich afspeelt dan is dit zeker een boek wat je gaat waarderen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x