Omdat ik altijd al de jouwe was van Emma Anna

Hallo lieve lezers van Bookstamel, als er een auteur is die mij altijd weet te raken met haar boeken dan is het Emma Anna. Ik vind het echt knap hoe zij moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt in haar boeken. Onderwerpen waar een taboe op heerst of die een trigger kunnen zijn voor de personen die het mee hebben gemaakt. Toen zij mij vroeg of ik haar boek Omdat ik altijd al de jouwe was wilde lezen hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen en zei gelijk ja. Misschien niet heel slim omdat ik toen eigenlijk al wel voelde dat mijn lichaam echt op was en ik tijd voor mezelf moet nemen. Maar er was dat stemmetje dat zei maar je wil hem heel graag lezen. Achteraf gezien heb ik daar geen spijt van gekregen. Waarom niet dat lees je in mijn recensie hieronder.

Recensie Omdat ik altijd al de jouwe was.

Titel: Omdat ik altijd al de jouwe was. Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Emma Books Genre:  Age gap guardian romance Cijfer: 10

Hier gaat Omdat ik altijd al de jouwe was over.

Marly heeft sinds kort een baantje in een bar dankzij haar vriend Kelvin. Het verdient goed: ze kan er haar huur en enigszins fatsoenlijk eten mee betalen. Maar natuurlijk vindt Kelvin dat daar wel iets tegenover mag staan. Tja, wat verwachtte ze anders van een man? Een paar dagen na een vervelende gebeurtenis besluit ze, met haar ziel onder de arm, naar een gynaecologenpraktijk te gaan. En alsof het allemaal nog niet erger kan, blijkt haar arts een man te zijn.

Na een bezoek aan zijn spreekuur blijft de jonge vrouw die Marly heet door Robins hoofd spoken. Per stom toeval komt hij haar tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje in Central Park tegen. Hij weet zeker dat Marly zich door het leven heen worstelt en wil haar onder zijn hoede nemen. Zijn aanbod valt niet in goede aarde. Begrijpelijk, natuurlijk, maar er is een reden waarom hij extra met haar begaan is. Robin blijkt echter de enige van hen tweeën te zijn die van die reden op de hoogte is…

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd bij de cover. De cover van Omdat ik altijd al de jouwe was vind ik echt heel tof! De monochrome look met de mooie tekening erop vind ik echt mooi gedaan. Daarnaast snap je waarom er voor een bankje is gekozen op de cover als je het verhaal hebt gelezen. De flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig naar het verhaal zelf.

Tijd dus om het verhaal zelf te gaan bespreken. En wauw wat heeft Emma Anna weer een ontroerend en meeslepend verhaal weten neer te pennen. Ik ben echt omver geblazen door het feit dat ze weer een prachtig verhaal weet te maken met nogal heftige onderwerpen. Voor sommige mensen zal dit boek dus niet heel fijn zijn om te lezen. Maar Emma Anna heeft een trigger warning in het boek gezet wat super fijn is. Wat ik trouwens ook heel leuk vond was de Spotify list voor in het boek kun je mooi naar bij passende muziek luisteren tijdens het lezen.

De hoofdpersonages in dit boek hebben beide nogal wat meegemaakt. Het is mooi om te zien hoe ze naar elkaar toegroeien en open zijn tegen elkaar. En hoewel je wel kan vermoeden hoe het boek gaat eindigen is de weg erna toe een vol met mooie, heftige en hartverwarmende momenten. Een pad vol up’s en downs waarbij je steeds meer te weten komt over de hoofdpersonages. Wie ze zijn wat ze hebben meegemaakt en waarom ze zijn zoals ze zijn.

Doordat Emma Anna ontzettend goed is in het weergeven van de emoties van de personages wordt je binnen no time het verhaal in gesleurd en daar weet ze je dus vast te houden door alle wendingen in het verhaal. Ik denk dat Omdat ik altijd al de jouwe was zeker in mijn top 3 boeken van Emma Anna komt. Ik twijfel nog een beetje op welke plek maar dat komt vooral omdat Emma Anna elke keer weer mijn gevoelige snaar weet te raken.

Juist omdat dit boek hartverwarmend is en toch realistisch krijgt het boek van mij een mooie 10 ik kan niet anders ik ben er verliefd op en raadt iedereen aan om het te gaan lezen.

Liefs, Melanie

P.s Leuke sidenote in het boek gaat Marly naar een plek die Melanies heet toen ik dat las moest ik gelijk aan mezelf en al mijn baksels denken

Ben je benieuwd geworden naar de andere boeken van Emma Anna lees dan ook eens.

Annemijn dit boek gaf ik een mooie 9

Achter hoge bergen deze gaf ik ook een prachtige 10

Ooit in September

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x