Geheimen op Foxglove Farm van Christie Barlow

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als eerste wil ik iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die ik kreeg na aanleiding van mijn post dat Bookstamel op grijs gaat. Deze berichten waren hart verwarmend en deden mij veel goed. Het voelt misschien wel een beetje als de bewoners van een klein dorpje in Schotland die elkaar altijd helpen. Het voelde als een warme deken van steun. Hoewel ik momenteel lichamelijk echt in een piep periode zit heb ik wel genoten van een aantal boeken alleen het typen van de recensies is er nog niet van gekomen. Zo besproken we vorige week in de gezellige buddyread van Ilona de tweede helft van het boek Geheimen op Foxglove Farm. En dat betekent dat ik mijn recensie van dit boek nu met jullie mag delen hoe leuk is dat! In Nederland zie ik deze serie van Christie Barlow nog niet zo vaak voorbij komen en dat is echt zonde want het is een hele toffe serie om te lezen. Geheimen op Foxglove farm is het tweede deel in de serie eerder plaatste ik al een recensie van deel 1 Welkom thuis in Love Heart Lane.

Foto van de cover van het boek geheimen op Foxglove Farm van Christie Barlow

Recensie Geheimen op Foxglove Farm.

Titel: Geheimen op Foxglove Farm Auteur: Christie Barlow Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Geheimen op Foxglove Farm over.

Keer terug naar Love Heart Lane voor een nieuw verhaal vol vriendschap, liefde en tweede kansen! Geheimen op Foxglove Farm is het tweede deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben – een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk – ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt. Tot haar schrik komt Isla erachter dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, en dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich enorm moeten inspannen om gezamenlijk Foxglove Farm te kunnen redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijke tijden doorstaan?

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd begin ik met de cover van het boek en deze vind ik echt prachtig. En daarnaast past hij ook gewoon ontzettend goed bij het eerste deel in de serie. Dezelfde tekenstijl en dezelfde mooie afgeronde hoeken. De titel vind ik ook weer prachtig en de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig.

Dan is het natuurlijk tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben. Wat ik zo ontzettend leuk vind aan een feelgood serie zoals Love Heart Lane is dat je de bewoners uit een klein dorpje steeds wat beter leert kennen. In het eerste deel maakte we namelijk al kennis met Isla en Drew maar in dit deel leren we ze nog veel beter kennen omdat ze het centrale middelpunt in het verhaal zijn. Ergens had ik wel gehoopt dat een aantal vragen die ik nog had na het eerste deel over Fergus en Felicity beantwoord zouden worden maar dat was helaas niet het geval. Maar aangezien deze serie in het buitenland al meer dan 10 delen heeft hoop ik deze vragen nog in een ander deel beantwoord te krijgen.

Dat dit deel over Drew en Isla gaat vind ik wel super tof. Al leren we in dit deel een kant van Drew kennen die niet altijd positief is. Isla daar in tegen is precies de vrouw zoals ik had verwacht.

In dit deel maken we ook kennis met wat nieuwe personen zoals Nate. Nate vond ik een interessant personage maar waarom dat zo is dat moet je lekker zelf gaan ontdekken in dit verhaal. Hoewel dit verhaal hier en daar wat voorspelbaar was had het ook weer een aantal onverwachtste wendingen. Wel vond ik dat in een bepaald dit van het boek het allemaal wel wat snel ging. Maar ook daar kan ik niet teveel over verklappen en zul je zelf moeten gaan ontdekken.

Het mooie aan dit verhaal is dat het laat zien dat je met doorpakken en de steun van een hechte gemeenschap ontzettend veel kan bereiken. Tegenwoordig staan de mensen een stuk minder snel voor elkaar klaar en dat is jammer want je kan beter een goede buur hebben dan een verre vriend. Gelukkig heb ik ook van zulke buren die altijd voor elkaar klaar staan.

Al met al is dit weer een hartverwarmende feelgood die een dikke vette 8 van mij krijgt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] met deel 1 Welkom thuis in love heart lane. Vervolgens lazen we gezellig met zijn allen deel 2 Geheimen op Foxglove farm en tot slot lazen we dus met zijn alle het derde deel Gelukkig in Clover Cottage. Tijd dus om over […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x