Bookstamel gaat op grijs.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik heb mega lang zitten wikken en wegen wat ik moest gaan doen. De afgelopen 4 jaar stonden vooral in het teken van ziek zijn. Mijn lichaam bleef de ene na de andere uitdaging achter elkaar geven. Uitdagingen die ik allemaal wel kon handelen. Ik ben ook vrij open geweest over deze periode. Vol liefde plezier en passie bleef ik het Nederlandstalig boek promoten. Echter een van de dingen waar ik het met jullie volgens mij nog niet uitgebreid over heb gehad is het feit dat ik inmiddels ik denk 2 jaar geleden voor het eerst slikklachten kreeg.

Slikklachten.

Tja hoe omschrijf je aan mensen die dit nooit ervaren hebben hoe het voelt. De hele dag door voelt het alsof er eten in mijn keel vast zit. En er een strop om mijn nek is gebonden die steeds wat harder wordt aangetrokken. De eerste keer dat ik deze klachten kreeg ben ik naar een kno arts geweest die vermoede dat het door brandend maagzuur kwam. Toen is er een periode geweest waarbij het beter ging met de maagbeschermers en de leefregels zoals je bed omhoog, geen ui, scherpe kruiden citrusvruchten en koolzuur gebruiken.

Echter eind vorig jaar toen ik meer stress begon te krijgen door alle onderzoeken merkte ik ook dat mijn slikklachten weer erger werden. En momenteel zijn ze op een hoogtepunt. Zo erg dat ik er super moe van wordt en regelmatig het gevoel heb dat ik stik. Dat er afgelopen zaterdag een maiskorrel verkeerd schoot was daar dan ook geen goede bijdragen aan. Net heb ik voor de zoveelste keer de huisarts gebeld die mij terug gaat bellen. Waarschijnlijk kunnen ze nu niks doen en moet ik wachten tot mijn afspraak bij de kno arts in april! Ja kalmeringstabletjes voorschrijven maar dat schiet ook niet op.

Ik denk dat iemand die nooit slikklachten heeft gehad niet weet hoe beangstigd dit gevoel is.

Waardoor kun je slikklachten krijgen.

Laten we de ernstige oorzaken als kanker etc even opzij schuiven. Dit hadden ze anders 2 jaar geleden wel gezien neem ik aan toen ze met een camera mijn keel in gingen. Maar naast een aantal grote bekende medische zaken zijn er dus ook andere kleinere zaken waar je soms zelf iets aan kan veranderen.

Stress en angst klachten zijn een grote trigger voor keel en slikklachten. Tja beide zitten nogal in de aard van dit beestje! Maar ja hoe kom je daar vanaf dat is natuurlijk de grote vraag?

Je gewicht – Dit kan namelijk mee spelen op de maagzuur klachten waar van je slikklachten kan krijgen

De spieren van je nek en kaak – Ja ook deze spelen een grote rol bij slik en keel klachten ik heb hier nooit bij stil gestaan totdat mijn huisarts mijn vertelde dat ze deze klachten vaker zijn bij mensen met hms.

Dus tijd om de totale focus op mijzelf te leggen

En bij al die dingen ben ik gaan kijken wat ik zelf kan gaan doen. Tijd om me op mezelf te gaan focussen en echt eens aan me eigen te gaan denken. Dus vandaag heb ik een aantal stappen ondernomen.

– Ik heb een verwijzing gevraagd voor therapie voor mijn angstklachten en mijn autisme (Yes daar gaat zeker een wachttijd op zitten maar ik denk dat dit heel belangrijk is)

– Ik heb een proefles yoga aangevraagd voor de nodige ontspanning.

– Mijn hometrainer is weer in beweging geweest vandaag.

– Een andere fysio is gezocht mijn huidige fysio is naar het buitenland verhuisd ik zou overgenomen worden maar drie weken later is er nog geen plek. Dus vandaag een andere fysio gebeld en daar kan ik donderdag al terecht.

Verder moet ik even op de KNO arts wachten maar waarschijnlijk krijg ik dan logopedie.

Maar verder moet ik ook even alles wat spanning en druk geeft uit mijn leven bannen en weer even alleen de dingen doen waar ik gelukkig van wordt of die bijdragen aan mijn herstel. Want ik wil van deze slikklachten en de angsten af.

Dus je raadt het vast al aan de titel een van de dingen waarbij ik pas op de plaats moet doen is mijn blog. Het lijkt allemaal heel vrijblijvend maar er gaat heel veel tijd in zitten en als je dan 2 weken uitvalt met ziekte voel je jezelf helemaal schuldig naar alle auteurs die je op dat moment teleurstelt en dan moet je dingen in gaan halen en dat geeft ontzettend veel druk. En mensen teleur stellen is gewoon piep. Dus heb ik na lang wikken en wegen besloten om mijn blog op grijs te zetten.

Wat betekend het dat mijn blog op grijs gaat voor onbepaalde tijd.

– Er worden geen recensie aanvragen meer gedaan of geaccepteerd. Ik lees wat ik nog heb staan en verder uit eigen kast en daar schrijf ik recensies over. Er is een leesclub en nog iets geheims waar ik dit jaar aan mee doe en ook daar blijf ik aan mee doen. De korte verhalen op zondag die blijven.

– De blogtours, recepten en blogs van eigen bodem komen te vervallen. ( Het restje van februari en degene die voor Maart en April al zijn ingeleverd worden natuurlijk wel nog netjes geplaatst)

De Q&A komen voor nu te vervallen.

Ik maak deze stap met pijn in mijn hart maar denk dat dit in mijn leven momenteel de juiste keus is. Want ik ben pas 40 en wil nog heel lang en gelukkig leven met boeken maar zonder allerlei klachten.

Alle auteurs krijgen nog persoonlijk bericht en worden up to date gehouden wanneer hun boekrecensie of blog van eigen bodem geplaatst wordt.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joseph
1 jaar geleden

Gelijk heb je Melanie!
We gaan je missen, maar je moet nu eerst goed voor jezelf zorgen!
Ik wens je het allerbeste en als er iets is dat ik voor je kan doen, laat het gerust weten!

Joseph

Elizabeth
Elizabeth
1 jaar geleden

Ik heb het je al vaker gezegd, maar ik vind je zo sterk!
Deze beslissing zal niet gemakkelijk zijn geweest. Het is super dat je aan je eigen gezondheid denkt! Het klinkt misschien raar, maar ik ben trots op je.
Ook ik wens je het allerbeste en zoals Joseph zegt, als er iets is, geef maar een seintje.

Veronique
1 jaar geleden

Veel sterkte 💕💕💕💕

Rick
Rick
1 jaar geleden

Sterkte, Melanie. Hoewel ik niet vaak hier ben volg ik die op FB wel.

Tamara
Tamara
1 jaar geleden

Meid wat vervelend voor je, niets is erger dan het gevoel van stikken en ook nog het antwoordt van artsen we weten niet wat het is… dus het zal wel tussen je oren zitten… voor mij herkenbaar… ik ben me aan het verdiepen in TMS/neuroplastische pijn… mss hebt u daar ook wat aan… we hebben op fb een groep waarin we op de chat over onze klachten praten en wat we allemaal doen om hier mee te kunnen leven

Bertina
Bertina
1 jaar geleden

Sterkte en beterschap. Ik denk dat het je lucht zal geven, letterlijk en figuurlijk.

trackback

[…] wil ik iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die ik kreeg na aanleiding van mijn post dat Bookstamel op grijs gaat. Deze berichten waren hart verwarmend en deden mij veel goed. Het voelt misschien wel een […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x