Dagboek een week uit mijn leven 7

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een nieuwe week uit mijn leven. Zoals jullie zien ontbreekt de zondag. Ik was zondag vergeten om mijn dag verslag te typen en toen ik er tijd voor had wist ik niet meer wat ik zondag had gedaan. Tja mijn hoofd is af en toe echt een zeef. Dat komt door mijn add en autisme als ik dan veel moet regelen of over veel aan het nadenken ben dan vergeet ik de rest. Maar goed lees gezellig mee hoe mijn week was.

Maandag

Gisteren begon mijn oog te irriteren en vandaag werd ik wakker met een dik pijnlijk en jeukend oog. Dus ik begon de ochtend met het sturen van een email met een foto van mijn oog naar de huisarts. Daarna ben ik de koelkast uitgebreid gaan schrobben en poetsen. Alle dingen die niet meer goed waren (Gelukkig was dat bijna niks) er gelijk uitgegooid. Morgen komt Hello Fresh en de koelkast was bijna leeg dus het ideale moment om hem even te verfrissen.

Ik kan namelijk ontzettend genieten van een mooie schone en georganiseerde koelkast. Dit is wel een klusje dat ik niet in een keer kan doen maar waar voor ik tussen door af en toe even pauze moet houden. Daarnaast ontving ik weer een paar leuke postcross kaarten in de brievenbus wat een heerlijke hobby is dat toch! Elke dag is een feestje in de brievenbus.

Ook fietste ik vandaag 3x 10 minuten op de hometrainer. Deze maand staat compleet in het teken van herstellen en werken aan mijn gezondheid. En het houden van een positieve instellingen ook op mindere dagen.

En ik snoeide de lavandel voor in de tuin. Misschien iets te vroeg maar ik tuinier op gevoel en mijn gevoel zei dat het nu moest gebeuren.

Verder heb ik niet heel veel gedaan maar ik vond het toch een fijne dag!

Dinsdag

Vandaag heb ik een rustige dag gehad. Ik had nog veel last van mijn ogen dus ik heb vooral wat op de bank gehangen. Maar ook 20 minuten op de hometrainer gefietst en tomatensoep gemaakt. Deze vond ik trouwens geen succes ja ook hier mislukken er wel eens dingen haha. Vandaag werd ook Hello Fresh bezorgt. Zo nu en dan vinden wij het fijn om daar een box van te ontvangen.

Dan hoef je even niet na te denken over wat eten we vanavond maar alleen een recept te kiezen en dat is soms echt ideaal. Zeker in weken waarin het even lichamelijk wat minder gaat.

Rond 4 uur zijn we naar mijn Moeder gegaan. Martijn heeft lekker een uur met haar gewandeld voor mij is een uur nog te ver en mijn moeder maakt graag lange wandelingen en Martijn ook dus dat was ideaal. Ondertussen heb ik lekker op de bank gelegen. Want de rit was best vermoeiend met een hele felle zon en bijna geen zicht door mijn oogontsteking.

Toen ze terug kwamen van het wandelen heeft mijn moeder een lekkere groente lasagne gemaakt. Ze heeft het vaak over die lasagne dus nu wilde ik hem wel eens proeven terwijl er veel inzit wat ik niet zo lekker vindt. Maar ik moet bekennen ik vond het best lekker!

Op de terug weg nog even mijn allergeen vrije mascara en potloodje opgehaald bij mijn zus (Die heeft ze voor mij gehaald). Morgen ga ik zo goed als al mijn make-up weg doen op de lippenstiften na en compleet over op de allergeen vrije. Zoveel make-up draag ik toch al jaren niet meer en hopelijk helpt het met mijn ogen.

We waren rond 8 thuis wat voor mij best laat is door de weeks. En toen heb ik nog met Martijn gezellig naar echte meisjes in de jungle gekeken. En vervolgens ben ik lekker mijn bed ingedoken.

Woensdag

Vanochtend ging de wekker al weer vroeg want Martijn heeft deze week ochtenddienst. Nadat ik nog heel even in bed ben blijven liggen. Ben ik eruit gegaan en 12 minuten op de hometrainer gaan fietsen. Mijn doel is om deze week minimaal 20 minuten per dag te fietsen en maximaal 30 minuten. Dat maximale is omdat ik vaak op goede dagen teveel doe waardoor er weer slechte dagen volgen. Momenteel ben ik hard opzoek naar de juiste balans daarin.

Na het fietsen heb ik een wasje ingesteld. Want het was nog iets te vroeg om hem gelijk aan te zetten. En toen ben ik even achter de p.c gekropen met een licht ontbijt van een kleine smoothie van o.a banaan, blauwe bessen en aardbeien, een mini krentenbol met een beetje boter en 2 glazen water en een kop rooibos thee met honing

Ik ben de pijn in me kies zo beu. Je moet weten ik loop al drie jaar met deze klachten. Soms is het weg en dan heb ik er weer 2 weken heel veel last van. Het probleem is dat ik door mijn slikklachten nu niet graag er iets aan laat doen. Maar vandaag stroomde het bekende druppeltje in de emmer over. Dus Woensdag wordt mijn kies getrokken dat betekend dat ik aan die kant onderin even geen kiezen heb. Ik ga wel kijken voor een implantaat maar tot nu toe heb ik nog geen goede implantholoog gevonden waar ik genoeg vertrouwen in heb. Dus heb je een tip laat het me zeker weten.

In de avond besloten Martijn en ik lekker sushi te eten dat was lang geleden en ik had een enorme baaldag. De sushi bracht samen met de film die we gekeken hebben weer een lach terug op mijn gezicht.

Donderdag.

Nou vanochtend maar gelijk even doorgepakt en gelijk een implantoloog gebeld waar ik een goed gevoel bij heb. 30 maart is de intake en ik hoop dat mijn gevoel dan nog steeds goed is. Wat zou het leven toch makkelijk zijn als je geen angsten hebt hé! Helaas ben ik het type met veel angsten.

Daarna ben ik lekker in bad gegaan en hebben we tien minuten gefietst.

Vandaag is een speciale dag 14-feb-2011 was namelijk de dag dat Martijn met een mooie bos rode roosjes voor mijn deur stond om 14.00 in de middag. De dag waarop we super verliefd werden op elkaar. De dag dat ik wist dat ik mijn soulmate had gevonden en dacht dit kan wel eens heel bijzonder worden. Nou daar heb ik gelijk in gehad. Vandaag 12 jaar later is het nog steeds mijn beste vriend de liefde van mijn leven mijn soulmate. Ik kan echt niet zonder hem. We gaan vandaag niet veel bijzonders doen maar gewoon genieten van elkaar.

We haalde weer een to good to go box bij de bakker! Dit keer ben ik vergeten om foto’s te maken zoals gewoonlijk maar d’r zaten heerlijke gebakjes in. We keken samen Hunted Vips en verder dook ik lekker vroeg mijn bed in.

Vrijdag.

Ik begin de dag met een lekkere warme douche die ik de laatste minuut op koud zette want koud douchen schijnt goed voor je te zijn. Daarna ging ik naar mijn fysio toe. Helaas was dit de laatste keer met deze fysio want ze verhuisd naar Zwitserland. Omdat ze mij langzaam aan weer wat vertrouwen in mijn lijf heeft gegeven had ik een kleinigheidje voor d’r meegenomen. Een boekje waarin een verhaal voor het slapen gaan in het Duits en Nederlands staat want dan kan haar kindje speels Duits leren de taal die in Zwitserland het meest gesproken heeft.

Daarna heb ik weer een fijne fysio behandeling gehad.

Vervolgens heb ik lekker ontbeten en wat achter de computer gewerkt en de keuken opgeruimd.

Op vrijdag is Martijn altijd lekker vroeg uit het werk als die ochtenddienst heeft dus om 12.45 zijn we naar Uden gegaan om daar lekker te gaan eten bij Puur Uden. Echt een aanrader super snelle bediening, lekker eten en de taarten die wij niet op hebben die zagen er wel echt mega lekker uit dus je kan er ook heerlijk een kopje thee drinken met een stukje taart. Ik had een broodje kan niet kiezen dat zijn drie sneden bruin brood een met zalm een met carpaccio en een met vitello tonatto met een lekkere kop thee.

Na de lunch zijn we nog even de stad in geweest en heb ik heerlijke nieuwe pantoffels gekregen. En omdat we nog niet uit gewinkeld waren zijn we ook nog even na de Intratuin gegaan waar ik een mooie bos bloemen mocht uitzoeken voor ons 12 jarige samen zijn en we kochten ook een stok voor de plant en wat kruipplantjes voor in de tuin.

In de avond kookte ik heerlijke Risotto met venkel van Hello Fresh echt een favoriet hier thuis.

En zo heb ik nog een leuke Q&A met Cecile Koops en daarna duik ik lekker mijn bed in.

Zaterdag.

Zaterdag een zaterdag die voelt als een zondag. Vandaag hebben we een heerlijke ontspannen dag. Zo ben ik lekker lang in bad geweest met een goed boek fietste ik weer 20 minuten op de crosstrainer en schreef ik kaartjes om te versturen voor het postcrossen. Vandaag schreef ik de kaartjes die naar het buitenland gaan. Morgen ga ik de kaartjes schrijven die in Nederland blijven.

Verder keek ik met Martijn wat tv werkte ik aan mijn blog aten we lekkere croissantjes met ham en kaas uit de oven en tussen de middag een hamburger. En dat was het eigenlijk wel

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x