Chocolade cake met walnoten

Hallo lieve lezers van Bookstamel, afgelopen donderdag was ik 12 jaar samen met mijn partner Martijn. Ik wilde hem graag verassen met iets lekkers dus besloot ik om iets te gaan bakken. Nu heb ik eigenlijk altijd wel roomboter, eieren en bloem in huis de perfecte basis voor een lekkere cake. Maar echt veel chocolade of andere smaken had ik niet in huis. Deze cake is dus eigenlijk ontstaan vanuit allemaal restjes in mijn voorraadkast. Maar het is gelijk een van onze favorieten cakes geworden. Het is een iets stevigere cake een beetje brownie achtig! Deze Chocolade cake met walnoten is zeker niet gezond maar wel ontzettend lekker.

Een foto van een heerlijke chocolade cake met walnoten.

Chocolade cake met walnoten.

Ingrediënten voor een cake vorm van 30 cm.

250 gram boter op kamertemperatuur

250 gram bloem

250 gram suiker

een snufje zout

5 eieren op kamertemperatuur

2 tl bakpoeder

95 ml melk

5 eetlepels nesquik

100 gram pure chocolade

1,5 handje walnoten.

Zo maak je de chocolade cake met walnoten.

Verwarm de oven voor op 160 graden

Je kunt hier je cakevorm invetten. Maar ik bedek hem altijd met een velletje bakpapier echt ideaal je cake komt er altijd makkelijk uit.

Doe de suiker met de boter, het zout en de suiker in een kom en klop dit minimaal 5 minuten lekker luchtig. (Ik ben zo blij dat mijn kenwood dit klusje voor mij doet)

Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.

Daarna meng je de melk met de Nesquik en giet dit bij het cakemengsel en roert het er goed doorheen.

Als het Nesquik mengsel is opgenomen door de mix hak je de chocolade en walnoten fijn en roert deze ook voorzichtig door het cake beslag heen.

Zet de cake in het midden van de oven en bak hem in 60 tot 75 min gaar! De cake is gaar als een breinaald er schoon uit komt.

Laat de cake een beetje afkoelen. Haal hem uit de bakvorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Snij de cake in plakken en serveer met een dotje slagroom.

Heb je nou geen zin in een chocolade cake maak dan eens mijn appel peren cake!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
7 maanden geleden

Gefeliciteerd! En dit klinkt als een zalige cake. Moest ook wel glimlachen: niet gezond, wel heel lekker. En zo is dat. Dat mag ook weleens. Balans is everything. Toch? En genieten is ook heel belangrijk.

Frederique
Frederique
7 maanden geleden

Zo hee, 12 jaar, lang hoor. En heerlijk die cake, ik ga het eens uitproberen.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x