Dagboek een week uit mijn leven 6

Hallo lieve lezers van Bookstamel, deze week blog is een beetje aan de late kant want over een dag is de week alweer voorbij. Maar ik had een oogontsteking waardoor typen even niet zo goed ging. Niks aan te doen ik heb nou eenmaal een lijf dat helaas niet altijd meewerkt. Toch had ik afgelopen week 2 super goede dagen! Deze dagen laten mij even voelen hoe het leven is als je niet ziek bent. En daar kan ik dan weer heel lang op teren. Soms denk ik wel eens poeh de mensen raken het vast beu om altijd maar te lezen dat het weer wat minder ging. Maar aan de andere kant wil ik real zijn en niet alleen de goede dingen laten zien. Ik ben een super gelukkig mens ook al werkt mijn lijf niet compleet mee. Ik ben gezegend met zoveel andere mooie dingen in het leven. Een prachtige zoon, een super lieve vriend, Fijne familie, een mooi huis een kamer vol boeken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus ik heb echt helemaal niks te klagen. Maar goed lees gezellig mee hoe mijn week is geweest.

Zondag.

Yes vandaag werd ik eindelijk wakker met niet mega veel pijn! Ik heb nog steeds wel heel veel last van mijn keel en mijn slikklachten. En ik doe daar zelf alles aan wat ik er aan kan doen. Een van de dingen die kan helpen voor mijn slikklachten door het maagzuur is wandelen. Iets wat ik natuurlijk met mij knie al weken niet meer kan. Maar ik was in een goede bui en besloot om te kijken of ik weer een klein rondje kon gaan lopen.

Dus Martijn ging gezellig mee en het lukte me om 2000 stappen te zetten. Een rondje van 2000 stappen is voor heel veel mensen helemaal niks. Maar voor mij was dat echt een mijlpaal. Want vorige week deed elke stap die ik zette nog pijn.

Na het wandelen hebben we een echte zondag gehouden we hebben lekker tv gekeken en tijd samen doorgebracht.

Maandag.

Vandaag is het weer een stralende dag. Martijn heeft wat hoofdpijn en heeft dus geen zin om mee te gaan wandelen. Daarom besloot ik om zelf de 2000 stappen te gaan wandelen. Daarmee kon ik mooi op en neer naar de supermarkt en terug. En als ik het niet zou redden kon ik even bij het medisch huis op een bankje uitrusten maar ik wilde het proberen.

Na de boodschappen heb ik de badkamer een grote beurt gegeven. De kleine dingetjes gebeuren wel in weken met veel pijn maar de grote dingen blijven dan toch liggen. Dus tijd om mijn handschoenen aan te trekken en aan de poets te gaan. Ondertussen even een wasje aangezet en opgehangen.

Tussen de middag lekker samen met Martijn vast warm gegeten en een aflevering van de slimste mens gekeken.

In de middag heb ik nog 10 minuten op de hometrainer gezeten en verder heb ik het een beetje rustig aan gedaan. Ik heb namelijk nogal de neiging om op de goede dagen veel te veel te doen waardoor ik de volgende dag weer helemaal niks kan en dat wil ik voorkomen. Dus hoe moeilijk het ook is me eigen toch maar weer even terug gevloten.

Dinsdag.

Yes vandaag is weer een goede dag ik voel het al als ik opsta. Dat betekend dus dat ik weer lekker veel kan doen in huis en dat is fijn. Want door al mijn slechte dagen is het huis niet zo netjes als ik wil en dat vind mijn Ass dan weer niet zo fijn.

Ook ging ik weer een rondje buiten lopen net iets meer dan 2000 stappen dit keer. Kon ik mooi gelijk mijn kaarten voor het postcrossen in de brievenbus gooien. Ik ben benieuwd hoelang alle kaarten er over gaan doen om bij de juiste mensen terecht te komen. Eentje gaat er naar New York en eentje naar Duitsland.

Toen ik thuis kwam lag er een mooie kaart in de brievenbus uit Macao. Ik vind het zo bijzonder om uit allerlei landen die ik waarschijnlijk nooit in mijn leven ga bezoeken kaartjes te ontvangen. Ik ben dan ook super blij dat ik deze hobby weer heb opgepakt.

Aan het eind van de middag fiets ik naar de bakker voor een to good to go box. Bij deze bakker halen we meestal 1x in de 2 weken een box en we worden er nooit door teleurgesteld. Er zit altijd lekker brood en iets van gebak in. Dit keer kregen we een heerlijke vluchten slof.

In de avond vroeg naar bed gegaan en daar lekker wat tv gekeken.

Woensdag.

Tja ik zei het al dit dagboek geeft een goed kijkje in het leven van een chronisch zieken. Vannacht is mijn schouder weer uit de kom geschoten en ik heb dan ook enorm veel pijn in mijn nek spieren. Ik kan me nek en schouders niet goed bewegen en mijn hoofd knalt uit elkaar. Op dit moment terwijl ik net wakker ben weet ik dus al waar ik het meeste tijd zal gaan doorbrengen deze dag.

Ik doe alle oefeningen voor mijn nek en schouders die ik van de fysio heb gehad maar het lukt me niet om me nek los te masseren. Daarnaast heb ik enorme buikpijn tja die periode in de maand. Vroeger had ik er nooit zo’n last van maar het lijkt wel alsof ik al in de overgang zit.

Maar eerst moet ik toch even op om te ontbijten en met onze jongste kat naar de dierenarts te gaan. Hij heeft helaas al een poosje last ergens van maar we hebben nog niet ontdekt waarvan. Zijn haren vallen uit en zijn huid is helemaal rood. Dus vandaag krijgt die weer een prik en gaan ze kweekjes afnemen om te kijken of het een schimmel of parasiet is misschien? Als dat niet het geval is moeten we over 1,5 maand bloed prikken. Gelukkig voelt die zich na de prik gelukkig weer wat fitter.

Nadat we zijn thuisgekomen ben ik met een kruik in bed beland. En daar ben ik de rest van de dag blijven liggen op een warme douche en het verversen van mijn kruik en het smeren van twee broodjes na.

Donderdag.

Hoera ik voel het gelijk als ik wakker wordt. Vandaag is weer een betere dag als gisteren. Hoewel de hoofdpijn nog lichtjes aanwezig is en mijn schouder en nek spieren nog goed verkrampt zijn voel ik dat ik wel op kan staan en wat kan doen vandaag.

Ik zit een wasje aan maak een heerlijke hartige taart met spinazie en kip en ruimde de keuken op. Verder spring ik nog 10 minuten op de home trainer en doe het een beetje rustig aan.

Vrijdag.

Vanochtend werd ik om 7.30 wakker gebeld door de fysio. Helaas was mijn vaste fysio ziek dus mijn afspraak van een uurtje later werd afgezegd. Ik baalde hier enorm van want sinds de dry needeling heb ik super veel klachten. Ze zou me bellen als er iemand uitviel bij een andere therapeut zodat ik daar terecht kon maar dat gebeurde helaas niet.

Dus nam ik snel een douche iets te eten en om 9.15 mocht ik op weg naar de huisarts. Omdat ik nog steeds keel en slikklachten heb. Gelukkig zijn mijn bloedwaardes nog steeds goed. Maar ik heb wel vergrote bogen of zoiets. Dus wil ze toch graag dat de kno arts nog een keer mee kijkt of hun iets kunnen betekenen. Als dat niet zo is dan moet ik naar de logopediste om met haar samen te werken aan het ontspannen van mijn nek en kaak spieren. Helaas zien ze vaker bij mensen met HMS dat de kaak en nekspieren ook te strak staan of juist te los waardoor dit soort problemen kunnen ontstaan. Het was een fijn geruststellend gesprek en nu is het even afwachten tot ik bij de kno arts terecht kan.

om 13.00 fietste ik naar de Lidl want ik had voor het eerst een groente en fruitbox bij to good to go besteld. Toen ik daar aan kwam waren ze de boxen nog aan het verzamelen dus ik moest heel even wachten. Maar dat wachten werd beloond want deze to good to go box was de 3 euro meer dan waard. Er zat o.a een erwtensoep pakket in, blauwe bessen, bananen en aardbeien.

Dus besloot ik om gelijk door te fietsen naar de Jumbo om het vlees voor in de erwtensoep te halen en een lekkere pan erwtensoep te maken voor tussen de middag

Verder heb ik nog wat gelezen en aan mijn blog gewerkt.

Zaterdag.

Vandaag is een ontspannen dagje we komen wat later ons bed uit. En tja ik heb weer eens een slechte dag. Dus besluit Martijn om het gourmet vlees bij de slager te gaan halen en boodschappen te doen terwijl ik lekker wat in de tuin werk. Ik heb de lavendel wat terug gesnoeid en de borders netjes gemaakt.

In de middag zou mijn moeder de eitjes van de boer komen brengen. Toen ze er waren hebben we even gezellig zitten kletsen en koffie gedronken. Inmiddels was het vier uur en hadden we nog steeds niet geluncht. Dus besloten we om de gourmet langzaam aan klaar te zetten en zijn we lekker gaan gourmetten met zijn tweetjes terwijl we de film Treu Spirit op Netflix keken. Ik vond het een super interessante film over een meisje dat alleen de wereld wilde over zeilen.

Daarna ben ik vroeg naar bed gegaan omdat ik dus me eigen vandaag niet zo goed voelde.

Jullie zien het ook deze week zijn er weer leuke dingen geweest maar werd ik ook weer enorm terug gevloten door mijn lichaam en dat is echt heel vervelend. Zeker als je er alles aan doet om gezonder te worden. Maar we geven niet op ooit komt er een keer een pijn vrije week!

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jouvence
jouvence
1 jaar geleden

Heel herkenbaar dat je op goede dagen dan al gauw teveel doet en het daardoor de dag erna moet bekopen.

nicole orriens
1 jaar geleden

Wat fijn dat je zo kunt genieten van de goede dagen! Dat lijkt me echt wel een zegen.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x