Avonturium van Anäid Haen en Django Mathijssen

Hoi lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het mijn beurt in de blogtour van het boek Avonturium geschreven door Anäid Haen en Django Mathijssen. Ik weet dat deze review een beetje laat online staat. Nou dat komt door een ontstoken kies die woensdag dan ook getrokken gaat worden! Ieeeek ik ben zo bang voor de tandarts hé. Maar goed 2023 zou een gezond jaar worden. Dat valt tot nu toe wat tegen maar ik ben wel druk bezig om in elk geval zelf alles te doen wat ik kan voor mijn gezondheid! Maar goed laten we naar het boek gaan. Het leuke vind ik dat dit weer eens een keer een jeugdboek is. Ik lees niet vaak jeugdboeken maar ik vind ze altijd heerlijk als ik ze eens mag lezen.

Cover van het boek Avonturium

Recensie Avonturium.

Titel: Avonturium Auteurs: Django Mathijssen en Anäid Haen Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Jeugd (tieners) Cijfer: 9

Hier gaat Avonturium over.

Stel dat je niet in spoken gelooft, maar je hebt er toch opeens eentje gevonden? Of dat je alleen maar probeerde je favoriete nummer na te spelen op je gitaar, om erachter te komen dat je dat beter niet had kunnen doen? Of dat je in een toekomst leeft waar niemand hoeft te leren omdat alles door het Invulnet geregeld wordt? En wat zou je ervan vinden als je iedere dag over een houten brug naar school moest lopen, terwijl daar een trol onder woonde?

Ga mee op avontuur met Annet, Mick, Skaiti Tanja en anderen en vraag je af wat jij zou doen als je in hun schoenen stond.

Mijn mening over dit boek.

Zoals altijd begin ik met de cover van het boek. Deze cover heeft super vrolijke kleurtjes en mooie tekeningen wat perfect past bij een boek dat voor de jeugd is geschreven. De titel vind ik super leuk en de flaptekst maakte me nieuwsgierig! Dus toen was het tijd om deze verhalen bundel in te duiken en lekker te gaan lezen.

Voor ik begon aan mijn eerste verhaal De spookenjaagster las ik eerst het intro stukje van Anäid Haen en Django Mathijssen. Voor elk kort verhaal hebben ze namelijk beschreven waar de inspiratie voor het verhaal vandaan kwam. Maar goed als we het dan over de Spookenjaagster hebben dan beginnen ze het boek gelijk met een super leuk verhaal wat helemaal bij deze tijd past. Want wat als je als geest niet meer rond spookt in huis maar in een telefoon of laptop bijvoorbeeld? Nou dat lees je dus in dit verhaal.

Een ander verhaal wat ik super leuk vond in dit boek was Mijn beschermtrol. Dit verhaal gaat over een trol die onder een brug woont. Maar ook het verhaal Het monster van de zuiderzee sprak mij enorm aan. Misschien ook wel omdat ik stiekem altijd fan ben geweest van de schrijver Jules die in dit verhaal voor komt.

Al met al staan er 8 super leuke verhalen in die totaal bij de huidige tijd passen. Alle hoofdpersonen beleven stuk voor stuk hun eigen avonturen en zijn dapper op hun eigen manier. Het ene verhaal is wat langer dan het andere verhaal. Maar doordat het 8 korte verhalen zijn is het boek zeker voor tieners lekker makkelijk te lezen. Omdat ze dan een verhaaltje in een paar dagen kunnen uitlezen. Het hele boek in een ruk uitlezen zal voor deze doelgroep wel wat lastiger zijn denk ik. Maar doordat ze na elk verhaal kunnen stoppen blijft de aandacht gevangen.

Daarnaast hebben Django en Anäid gewoon echt een hele fijne schrijfstijl of ze nu schrijven voor de jeugd of voor volwassen. Ik raad dit boek zeker aan als je een avontuurlijk kind hebt in de leeftijd 10,11,12,13 maar stiekem vond ik het ook heerlijk om dit boek als volwassen te lezen. Daarom geef ik dit boek een mooie 9.

Ben je na het lezen van dit leuke jeugdboek nog opzoek naar een ander boek lees dan ook eens fort Enigma van Dianne Arentsen

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x