Welkom thuis in Love Heart Lane van Christie Barlow

Hallo lieve lezers van Bookstamel, ik vind het zo fijn dat ik dit jaar begin met twee goede leesmaanden. Ook deze maand heb ik al weer een leuk aantal boeken gelezen. Een van die boeken is Welkom thuis in Love Heart Lane van Christie Barlow. Dit boek mocht ik weer lezen met de buddyread van Ilona op instagram. En die buddyreads zijn altijd super gezellig. Het leuke van deze read is dat we niet alleen dit eerste deel gaan lezen maar ook deel 2 en deel 3 en die laatste is nog niet eens verschenen hoe tof is dat. Maar goed laten we het gauw gaan hebben over wat ik van Welkom thuis in Love Heart Lane vindt.

Recensie Welkom thuis in Love Heart Lane.

Titel: Welkom thuis in Love Heart Lane Auteur: Christie Barlow Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat Welkom thuis in Love Heart Lane over.

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de bewoonde wereld verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…

Dit vind ik van het boek.

Yes zoals altijd begin ik bij de cover van het boek. En dit is echt een cover naar mijn hart. Ik hou enorm van de getekende stijl en de grote titel en daarnaast vind ik de kleuren echt prachtig. De titel vind ik erg mooi en goed passen bij een feelgood boek.

Ik had nog nooit een boek van Christie Barlow gelezen maar de cover en flaptekst deden me een beetje denken aan de boeken van Holly Martin en die vond ik erg leuk om te lezen. Dat zorgde er voor dat ik reuze benieuwd werd naar deze serie. En ik kan alvast verklappen dat je als je houdt van de boeken van Holly Martin of Jenny Colgan dit zeker een boek is dat je wil lezen! De schrijfstijl van Christie Barlow zit namelijk een beetje tussen deze twee auteurs in.

Het verhaal is dus met een vlotte pen geschreven en leest daardoor weg als een trein maar beschikt ook over en vleugje subtiele humor waar ik enorm van kan genieten. Hoewel het een feelgood is waarbij je meestal van begin tot eind wel weet welke kant het ongeveer op gaat zitten in Welkom thuis in Love Heart Lane een aantal verassende wendingen waar ik natuurlijk niks over ga verklappen. Dit maakt het boek interessant. Welkom thuis in Love Heart Lane is een typische feelgood met een romantisch dorpje waar je hart sneller van gaat kloppen, Leuke personages waar ik zo op terug kom en een mooi liefdesverhaal. Alle ingrediënten dus die een feelgood nodig heeft.

De personages zijn super leuk! In dit eerste deel leren we een hoop inwoners uit het dorp kennen. Natuurlijk draaid het verhaal om Felicity door vrienden ook wel flick genoemd en Fergus die een verleden hebben met elkaar. Maar al snel in het verhaal zal Esme de dochter van Fergus je hart gaan veroveren. Dit is echt een ontzettend lief meisje met een hart van goud. Maar ook de oude kruidenier is een super leuk personage. Doordat het een eerste deel is komen er veel voorbij en zul je niet met iedereen gelijk een band krijgen maar dit komt vast in de vervolg delen.

Het enige minpuntje aan dit boek vond ik dat het op het einde een beetje snel ging. Heel het eerste deel wordt er toegewerkt naar een bepaald einde en opeens is het daar pats boem. Voor mij had de auteur hier iets meer tijd voor mogen meenemen. Zeker in de wetenschap dat er nog een aantal delen van dit boek uit gaan komen.

Al met al denk ik dat Welkom thuis in Love Heart Lane de harten van de feelgood lezers snel zal gaan veroveren. Ik raad je dan ook zeker aan om dit boek te gaan lezen.

Liefs, Melanie

Opzoek naar nog meer feelgood/romans lees dan ook eens mijn recensie van De comeback van Tommy Roos een verassend en vernieuwd boek.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
1 jaar geleden

Dit ziet eruit en klinkt als een heerlijk feelgood verhaal. Past helemaal in mijn straatje.

Uniek overnachten
1 jaar geleden

De kaft is inderdaad leuk. Het verhaal doet me wat denken aan de locatie van de millennium trilogie.

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Een einde wat opeens voorbij is altijd raar voor de lezer, de cover ziet er wel sfeervol uit

Kristof
1 jaar geleden

Klinkt goed! Ben tegenwoordig weer heel erg in boeken lezen dus misschien neem ik hem wel eens mee.

Tessa
1 jaar geleden

Zo te lezen is dit het perfecte vakantie boek

Janet
1 jaar geleden

Oh, ik houd van dit soort boeken. Leuke feelgood boeken die vrij gemakkelijk weg lezen. Ik ga ‘m onthouden.

Mitchel
1 jaar geleden

Ondanks dat het een roman is, vind ik het verhaal er leuk uitzien. Klinkt nog steeds wat mysterieus.

trackback

[…] Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als eerste wil ik iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die ik kreeg na aanleiding van mijn post dat Bookstamel op grijs gaat. Deze berichten waren hart verwarmend en deden mij veel goed. Het voelt misschien wel een beetje als de bewoners van een klein dorpje in Schotland die elkaar altijd helpen. Het voelde als een warme deken van steun. Hoewel ik momenteel lichamelijk echt in een piep periode zit heb ik wel genoten van een aantal boeken alleen het typen van de recensies is er nog niet van gekomen. Zo besproken we vorige week in de gezellige buddyread van Ilona de tweede helft van het boek Geheimen op Foxglove Farm. En dat betekent dat ik mijn recensie van dit boek nu met jullie mag delen hoe leuk is dat! In Nederland zie ik deze serie van Christie Barlow nog niet zo vaak voorbij komen en dat is echt zonde want het is een hele toffe serie om te lezen. Geheimen op Foxglove farm is het tweede deel in de serie eerder plaatste ik al een recensie van deel 1 Welkom thuis in Love Heart Lane. […]

trackback

[…] Ilona voor de Love Heart Lane serie van Christie Barlow. Dat betekend dat we begonnen met deel 1 Welkom thuis in love heart lane. Vervolgens lazen we gezellig met zijn allen deel 2 Geheimen op Foxglove farm en tot slot lazen we […]

Gea
Gea
1 jaar geleden

Ik lees eigenlijk nooit. Maar de kaft spreekt mij wel heel erg aan moet ik zeggen

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x