5 Heerlijke taart recepten

Hey lieve lezers van Bookstamel, als er iets is wat ik super leuk vind om te doen dan is dat het bakken van taarten. Ik heb in mijn leven al honderden taarten gebakken in alle soorten en maten. Ik word dan ook super blij van een bak of kookboek in mijn brievenbus. Binnenkort zal ik eens mijn top 5 daarvan voor jullie plaatsen. Maar vandaag deel ik met jullie 5 heerlijke taart recepten. Deze zijn stuk voor stuk favoriet hier in huis en worden dan ook met enige regelmaat gemaakt.

5 Heerlijke taart recepten.

New York Cheesecake

Lindy`s Deli werd geopend door Leo `Lindy` Linderman in 1921 in New York, waar de eerste beroemde Cheesecake uit de oven werd gehaald. Zijn Cheesecake`s werden enorm beroemd, en zijn zelfs vereeuwigd in liedjes (Guys and Dolls) en boeken (Mindy`s). Lindy is gestorven in 1957, maar zijn cheesecake`s zijn de hele wereld overgegaan!

Mijn recept lijkt niet op het orginele recept maar is wel super lekker! De New York cheesecake is een grote hit op elk etentje of feestje dat we houden. Daarnaast krijg ik regelmatig het verzoek deze New York cheesecake voor iemand in de familie te maken. Hij word gemaakt van Speculaasjes die je ook goed glutenvrij kunt krijgen waardoor deze taart ook goed glutenvrij te maken is. En natuurlijk de kenmerkende gebakken kaas vulling met een topping van rood fruit. Als je deze taart eenmaal geproefd hebt wil je hem nog veel vaker eten.

Grootmoeders Appeltaart.

De tweede taart die ik met jullie ga delen is natuurlijk een typisch hollandse taart. Eentje die mij oma vroeger al maakte! Alleen dan zonder de kruidenmix van Green Gypsy Spices maar die is gewoon echt heerlijk. Voor deze taart heb je slechts een paar ingrediënten nodig en bijna iedereen lust hem wel. Hij word natuurlijk extra lekker met een toefje slagroom erop. Ik heb het natuurlijk over Grootmoeders Appeltaart.

De derde taart is er eentje die denk ik niet zo heel bekend is. Ik heb het dan over Weense Zandtaart. Een heerlijk recept wat ik vond in een van mijn oude kookboeken maar waar ik natuurlijk wel een eigen draai aan heb geven. Heel veel meer kan ik niet zeggen over dit recept. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben.

De vierde taart is een lekkere zoete taart namelijk een Kersentaart. Dit recept ontstond toen ik het kinderboekje Kerst samen met jou gelezen had. In dat boekje stond Kersentaart en toen kreeg ik super veel zin in een heerlijke kersentaart. Dus besloot ik om een kersentaart te gaan maken met de spullen die ik in huis had en dit is het resultaat.

En tja ik sluit deze 5 favorieten taarten af met nog een andere variant op de appeltaart. Appeltaart is een taart op basis van een eenvoudig deeg en appels, eventueel met toevoegingen als krenten en rozijnen en wordt vaak warm geserveerd. Het recept en de gebruikte soort appels kunnen per land verschillen, zo is er een groot verschil tussen bijvoorbeeld Nederlandse appeltaart, Britse apple pie en Franse tarte aux pommes. In Nederland zijn twee grondrecepten in omloop; een recept met zanddeeg en een, wat minder gebruikt, recept met cakebeslag. Bij deze laatste variant wordt het deeg niet gekneed, maar wordt het meel geroerd door van tevoren gemengde zachte boter, suiker en ei. De doorgaans gebruikte appels zijn goudrenneten. In dit recept voor oma’s appeltaart met cakevulling. Combineer ik eigenlijk dus de twee varianten van zanddeeg en cakedeeg en dat geeft al zeg ik het zelf een heerlijke combinatie.

Dat waren 5 van mijn favorieten recepten ik wens jullie heel veel bakplezier.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
9 maanden geleden

Yummmm taart!! Sinds de zwangerschappen absoluut een guilty pleasure. Gelukkig ben ik bijna jarig.

Frederique
Frederique
9 maanden geleden

Oeh lekker allemaal. Ik vind zo’n echte ouderwetse appeltaart wel altijd erg lekker.

Tessa
9 maanden geleden

Ik ben dol op cheesecake en worteltaart

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
9 maanden geleden

Wat een heerlijke taarten, ik krijg meteen zin in een stukje taart

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x