Joy van Jules Hoenderop

Hey lieve lezers van Bookstamel, Tja als je zoveel ziek bent als ik blijft er wel eens een boek in je boekenkast liggen die je eigenlijk al heel lang zou gaan lezen. Nu is Auteur Jules Hoenderop super aardig en heeft hij mij alle tijd gegeven om dit boek op te pakken op het voor mij juiste moment. En dat moment was afgelopen week. Ik stond voor mijn boekenkast te zoeken naar een boek wat ik voor komende week wilde gaan lezen. Toen dit boek mij naar zich toe trok op magische wijze en ik besloot om deze eerst te gaan lezen. Dus is het eindelijk tijd voor mijn recensie van Joy

Recensie Joy

Titel: Joy Auteur: Jules Hoenderop Uitgeverij: Ambilicious Genre: Roman Cijfer: 7

Hier gaat Joy over.

Frank en Susan zijn begin dertig. Hun relatie is een botsing tussen hoofd en hart. Tijdens een roadtrip door Noord-Italië maken zij een tussenstop bij een vervallen villa. Frank wil daar fotograferen. Zij zijn niet de enigen die de spookvilla vereren met een bezoek. Een ontmoeting die hun botsing nog meer blootlegt, de dood dichterbij brengt. Jaren later vertrekt Susan alleen naar Italië. Hoe goed kent Frank zijn vrouw eigenlijk? Hij reist haar achterna en wordt opnieuw gedwongen zijn logica en ironie los te laten. Hoe sterk kan liefde zijn? Is de dood wel zo absoluut als we denken?

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd begin ik natuurlijk met de cover van het boek. Ik moet bekennen dat ik hem op het eerste oog niet heel aantrekkelijk vond. Oké het is een spannend beeld maar was voor mij ook niets zeggend. Maar toen ik het verhaal eenmaal aan het lezen was toen snapte ik de cover en de titel helemaal. Het is zo ontzettend passen voor het verhaal.

De roman Joy begint gelijk lekker spannend en dat is fijn. Frank en Susan gaan bij een vervallen villa erotische foto’s maken. Maar dan komt er een groep mannen en vrouwen binnen waarvan ze niet weten of ze het nou goed gezind hebben of niet. Een van deze mannen nodigt ze uit om naar Venetië te komen. Susan ziet dit helemaal zitten Frank daar in tegen vind het maar helemaal niks.

Vanaf dat moment begint er eigen een reis waarbij de relatie tussen Frank en Susan meerdere keren onder spanning komt te staan. Susan is er heilig van overtuigd dat ze bij elkaar horen waar Frank daar wel eens aan begint te twijfelen want ze zijn zo ontzettend verschillend.

Tijdens deze ik kan wel zeggen spiritueele reis ontdekken ze van alles over elkaar en de grote vragen in het leven. Want hoe ver kan liefde reiken? En hou je eigenlijk wel van jezelf? Dit maakt het boek interessant. Daarnaast word er hier en daar een tikkeltje erotiek toegevoegd en heeft de auteur een boeiende schrijfstijl. Al met al een sterk debuut waar je van houdt of niet.

Ik vond het een prima boek maar er had net nog iets meer diepgang in de personages zelf mogen zitten waardoor ik nog net een beetje beter met ze zou kunnen connecten en hier en daar vond ik het net iets te langdradig.

Het boek krijgt van mij een mooie 7

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een intrigerend verhaal. Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x