De favorieten van Daniel Warmoeskerken.

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik auteur Daniel Warmoeskerken aan jullie voor. Deze week is het tijd om deze auteur weer wat beter te gaan leren kennen. We gaan het namelijk hebben over zijn favorieten. Maar voor we dat gaan doen, ben ik reuze benieuwd wie is jouw favoriete auteur? Oké tijd om te gaan ontdekken hoe dat bij Daniel zit.

De favorieten van Daniel Warmoeskerken.

Wat was je favoriete boek als kind?

Het eerste boek waar ik dan aan moet denken is “Maik en zijn monsters”. Ze hadden daar een aantal delen van bij de bibliotheek en ik heb ze echt veel te vaak geleend. Het was een boekenserie over een jongen die ontdekt dat er een aantal monsters bij hem in de buurt wonen en daar van alles mee onderneemt.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Volgens mij is dat een van de lastigste vragen voor een lezer, maar ik ga het toch proberen. Meestal antwoord ik bij mijn favoriete boek “Het portret van Dorian Gray”, maar door het woord mooiste ben ik toch gaan nadenken over boeken waarbij ik het taalgebruik en het algemene verhaal echt heel mooi vond. Ik denk dat ik dan kies voor “Wolkenatlas” van David Mitchell.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

Lezen doe ik het liefst in bed of in de trein. Daar word ik het minst gestoord en kan ik de langste stukken lezen. Schrijven kan ik overal, maar doe ik vooral achter mijn bureau.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Haha, ik ben een heel slechte kok, dus meestal bestel ik dan iets. Als ik dan moet koken, kies ik voor tortilla’s met in bakjes allerlei etenswaren die je er dan zelf op kan doen. Zo eet je altijd iets wat je lekker vindt.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Ik ben echt gek op friet, dat kan ik gemakkelijk snacken. Anders chips. Qua drinken ga ik voor koffie!

Welk land is je favoriete vakantie land?

Helaas heb ik nog niet heel veel landen bezocht, dus de keuze is beperkt. Ik ga dan toch voor Nederland zelf, omdat hier genoeg te doen is. In mijn vrije tijd kijk ik het liefst films en series, speel ik games of bordspellen en schrijf ik. Dat zijn dingen die je prima hier kan doen.

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Eén keer ben ik pindakaasijs tegengekomen en dat was heerlijk. Een smaak die vaker voorkomt: Hazelnoot.

Wat is je favoriete restaurant?

Als ze er sushi hebben, ben ik tevreden.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

Weer een goede, maar lastige vraag. Een specifieke plek zou ik niet weten, maar ik kan heerlijk genieten van de zee.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

Momenteel veel Maneskin, Harry Styles en Andy Black

Welke auteur vind je steengoed?

Zonder twijfel: Stephen King. Hopelijk kan ik ooit zeggen dat ik alles van hem gelezen heb. Zo nu en dan pak ik weer een boek op (ik lees ze op volgorde van uitgave) en dan kan ik me er meteen weer in verliezen. Het enige nadeel is dat ik tegen echt dikke boeken opzie om te beginnen, maar King stelt me nooit teleur.

Wat is je favoriete tv programma of film?

Dat is dan de verfilming van “Wolkenatlas” namelijk “Cloud Atlas”. Ik was echt even stil toen ik die film voor het eerst zag en inmiddels heb ik hem wel dertig keer gezien.

Wie is je favoriete acteur of actrice?

Poeh, in eerste instantie kon ik geen favoriet noemen, hoewel er genoeg acteurs en actrices zijn waarvoor ik een film kijk. Al snel kwam ik er bij eentje die in echt veel van mijn favoriete films speelt en dat is Ben Whishaw. Zo speelt hij in het eerdergenoemde “Cloud Atlas”, maar ook in “Perfume”, “The Danish Girl” en “The Lobster”. Qua actrice denk ik meteen aan Michelle Pfeiffer.

Wat is je favoriete dier?

Olifant, als sinds ik een kind ben spaar ik beeldjes hiervan. Sinds een paar jaren ben ik ook echt fan geworden van bosdieren: vossen, egels, uilen, herten, etc. In mijn boeken maak ik altijd een verwijzing naar vossen en zwanen.

Welk luchtje is jouw favoriet?

Ai, is het heel erg als ik er geen bij naam kan noemen? Meestal krijg ik er een cadeau en die gebruik ik tot het op is. In de winkel probeer ik dan weer iets nieuws, echt een favoriet heb ik niet.

Dit waren de favorieten van Daniel Warmoeskerken. Ik vond het super leuk om Daniel zo wat beter te leren kennen. Ik hoop dat jullie dat ook vinden.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x