Sliptong met Dragon Mayonaise

Hey lieve lezers van Bookstamel, het is weer tijd voor een receptje op mijn blog! Dit keer eens geen lunch recept maar een van mijn favorieten hoofdgerechten. Ik ben namelijk gek op Vis. Nou ja stiekem ben ik gewoon gek op eten. Maar voor mijn gezondheid moet ik een stuk gezonder en minder gaan eten. Maar dit recept is zoals jullie van mij gewend zijn wel lekker makkelijk en snel. Bij de sliptong met Dragon Mayonaise serveren wij het liefst worteltjes en frietjes met schil. Maar je kan er natuurlijk alles bij eten wat je zelf lekker vindt.

Sliptong met Dragon Mayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen.

6 sliptongen

2 grote augurken

6 eetlepels mayonaise

1/2 tot 1 el droge dragon of verse dragon fijn gesneden

1 el kappertjes

Roomboter

Peper en zout

Zo maak je de sliptong met Dragon Mayonaise.

Als eerste dep je de sliptongetjes droog en bestrooid ze met wat zout en peper.

Je bakt de sliptongen 6 minuten aan elke kant in een pan met roomboter totdat ze goudbruin zijn.

De dragon mayonaise

Doe de mayonaise in een kommetje samen met de verse of droge dragon.

Hak de kappertjes fijn en doe deze door de mayonaise.

Snijdt de augurk in kleine blokjes en roer deze door de mayonaise.

Serveer de sliptong met de dragon mayonaise en bijgerechten naar keuze. Zoals je op bovenstaande foto kan zien hebben wij de sliptong eerst gefileerd en serveerde het daarna met frietjes in de schil uit de air freyer en worteltjes heerlijk.

Heb je nou geen zin in vis maak dan eens mijn Cola Kip!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole orriens
nicole orriens
1 jaar geleden

Vooral het feit dat er niet zoveel ingrediënten nodig zijn vind ik heel fijn aan dit recept. Het klinkt heerlijk!

Nienke
1 jaar geleden

Dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben pas net aan het leren vis te eten, maar dit klinkt echt oprecht lekker.

Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
1 jaar geleden

Ik ben gek op vis, sliptong heb een keer op. Dat vond ik wel een gepriegel met ontleden

Wanda
1 jaar geleden

Oh, dit recept ziet er wel erg lekker uit! Wij zijn dol op vis, dus ik sla je recept even op om het binnenkort zelf te kunnen maken. Dank je wel voor het delen!

Deborah
1 jaar geleden

Een heel makkelijk recept. Daar houd ik van. Niet te veel poespas en toch lekker van smaak.

jouvence
1 jaar geleden

Ik ben niet zo’n grote fan van vis, maar dit ziet er toch wel erglekker uit.

Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
1 jaar geleden

Makkelijk om zelf te maken, ideaal want dat is vaak mijn uitgangspunt!

Renata Feyen
1 jaar geleden

Ik denk dat mijn man daartegen ook geen nee zou zeggen – ziet er goed uit

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x