Sprookje of Luchtkasteel van Esther Stui

Hallo lieve lezers van Bookstamel, afgelopen week las ik slechts 1,5 boek. 1 van die boeken is Sprookje of Luchtkasteel van Esther Stui. Het andere boek was die van de buddyread en deze lezen we deze week dus tot hoofdstuk 14 en volgende week lezen we hem uit. Ik moet dus nog even wachten tot maandag voor ik hem weer verder mag lezen. Ondertussen ben ik in het boek Joy begonnen van Jules, Hoenderop. Maar goed het is tijd voor een recensie dus tijd om het te gaan hebben over Sprookje of Luchtkasteel.

Sprookje of Luchtkasteel.

Titel: Sprookje of luchtkasteel Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Selfpub Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat sprookje of luchtkasteel over.

Robin is best trots dat ze op haar zesentwintigste hoofd beveiliging is van Kasteel Ter Hooge in Middelburg. Samen met haar collega’s beschermt ze het kasteel, zijn kunstschatten en zijn bewoners. Het oudere echtpaar dat in het kasteel woont, waardeert haar werk en vertrouwt haar volkomen.
Wanneer het indringersalarm afgaat juist in de nacht dat het echtpaar niet thuis is, komt ze direct in actie. Een man die zeker een kop groter is dan zij en die de brede schouders heeft van iemand die regelmatig de sportschool bezoekt, probeert het kasteel binnen te dringen. Robin bedenkt zich geen moment, ze rent op de man af, tackelt hem en belandt bovenop hem. Met een tiewrap bindt ze zijn handen, onder luid protest, samen. Robin hijst de man overeind, duwt hem niet bepaald zachtzinnig tegen de kasteelmuur en fouilleert hem. Het blijkt Constantijn Schimmelpenninck te zijn, de zoon van haar werkgever. Wat gaat dat voor consequenties hebben…

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals gewoonlijk bij de cover. Ik vind de cover perfect bij het verhaal passen en ook wel heel tof! Ik heb het al tegen Esther gezegd maar ik vind het dus wel jammer dat de titel over de afbeelding heen loopt. De flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig dus dat is prima!

Als er een nieuw boek van Esther Stui verschijnt spring ik altijd een gat in de lucht! Deze auteur heeft mij namelijk nog nooit teleurgesteld als het aankomt op een goed feelgood boek. Het leuke aan haar boeken is ook dat een groot deel zich afspeelt in Zeeland waar mijn partner vandaan komt. Dit keer speelt het verhaal zich af in Middelburg. Mijn vriend heet Martijn en komt daarvandaan en degene die dit boek gelezen hebben snappen dat dit daarom het perfecte verhaal voor mij is.

Maar goed ik dwaal af in Sprookje en luchtkasteel staat Robin centraal. Een stoere pittige meid die wel het een en ander in haar verleden heeft meegemaakt. Robin staat letterlijk haar mannetje en heeft dus ook geen prins op het witte paard nodig. Maar dan komt Constantijn in beeld en tja hoewel ze elkaar eerst maar heel vervelend vinden groeien ze toch naar elkaar toe. Tja daar verklap ik niet zoveel mee want dat gebeurd in elke feelgood.

Maar krijgt dit sprookje een happy end dat is de vraag? Naast de twee hoofdpersonages heeft Esther ook weer een aantal leuke bij personages weten te bedenken zo als het hondje en de broer van Robin. Trouwens hoe tof zou het zijn als Esther een boek zou schrijven over het broertje van Robin die dj wil worden en natuurlijk dan een leuke meid vindt. Esther ik zou zeggen aan de slag.

Kort samengevat is dit een heerlijke feelgood van eigen bodem. Eentje die ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Zoals bijvoorbeeld rauw en verlies. Dat gecombineerd met een mooi romantisch verhaal maakt dat je altijd even helemaal weg kan dromen bij de boeken van Esther Stui. Daarom krijgt Sprookje of luchtkasteel van mij een mooie 8,5

Benieuwd geworden naar de andere boeken van Esther lees dan ook mijn recensies van Twee zielen een gedachten, Vlinders of Een klus voor twee.

Of lees het korte verhaal dat ze schreef bloemen van Madelief.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***
dc4690

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole orriens
nicole orriens
1 jaar geleden

Dit klinkt als een prima boek waar je als lezer een prettig gevoel aan overhoudt!

Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
1 jaar geleden

Het lijkt me een leuk verhaal om te lezen, ik houd van actie.Een goede boekentip.

Claire
Claire
1 jaar geleden

1,5 boek per week? Dat klinkt voor mij als een droom die uitkomt! Met 2 kleintjes kom ik er veel te weinig aan toe. Deze titel schrijf ik trouwens wel op. Want van een lekker feelgood verhaal wordt ik heel erg blij.

Tessa
1 jaar geleden

Dit lijkt me echt een heerlijk vakantie boek om te lezen

trackback

[…] geworden naar meer boeken van Esther stui lees dan ook eens de recensies van Sprookje of luchtkasteel of twee zielen een […]

trackback

[…] las ik al van Esther Stui de volgende boeken Puur Emma, Sprookje of luchtkasteel, Vlinders, Twee zielen een gedachten en Een klus voor […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x