Dagboek een week uit mijn leven 5-2023

Hallo lieve lezers van Bookstamel, als ik me een ding ben gaan realiseren door deze dagboekjes die ik nu inmiddels al 5 weken online plaats is het dat het perfect laat zien hoe het leven een chronisch zieken is. De ene dag voel ik me prima en heb ik een heerlijke dag en de andere dag lig ik met mega veel pijn op bed. Tja en zo gaat het eigenlijk al vanaf mijn vijftiende. De ene week is het makkelijker om positief te zijn als de andere week maar ik maak er altijd weer het beste van. Deze week had ik 2 hele slechte dagen maar ook een paar hele fijne dagen! Een prima balans op de weegschaal dus. Ik maakte helaas alleen deze week niet zoveel foto’s.

Zondag.

Yes vandaag is het dan echt zo ver ik ben 40 geworden. Niet dat het een hele spannende dag is want ik vier het niet echt. Ik heb lekker met Martijn ontbeten met een broodje carpaccio een van onze favorieten. Daarna deden we een potje keer op keer, echt zo’n leuk spelletje. Vervolgens wilde we even lekker gaan snuffelen bij de Intratuin maar we hadden ons vergist in de openingstijd dus stonden we voor een gesloten deur oepsie!

Dus op weer terug naar huis en samen even opruimen en lekker een croissantje met kaas en ham te maken. In de middag kwam mijn beste vriendinnetje langs met haar twee kinderen. Ik kreeg een prachtige tekening en een mooie bos bloemen. We hebben lekker zitten kletsen en zijn nog even buiten naar de speeltuin geweest.

In de avond aten we de restjes van gisteren op heerlijk! En ben ik al mijn vlechten eruit gaan halen. Ik kon ze dit keer helaas niet zo strak zetten door mijn handen en ik vond ze al teveel uitgezakt dus moesten ze eruit. En ik kreeg natuurlijk wel heel veel belletjes, appjes, en berichtjes op sociale media met felicitatie wensen. Dus ondanks dat ik het niet uitgebreid heb gevierd voelde ik me dit weekend wel echt jarig.

Maandag.

Van mijn vriend mocht ik naar de kapper voor mijn verjaardag. Maar ik wil mijn haar liever nog wat rust gunnen. Maar toen hij wakker was na zijn nachtdienst wilde hij even naar het dorp. We gingen naar de action waar ik heerlijke wollen sokken en een mooie mini kaars kocht die bij de pot paste die ik van mijn moeder had gekregen met bloembollen. Daarnaast kochten we nog allemaal dingen die we nodig hadden. Sokken, deo, mooie flesjes voor de olijfolie wat dingen voor een swap en nog wat andere prullen.

Daarna gingen we even naar de Takko waar ik een leuke trui, shirtje en hemdje vond en Martijn vond ook 1 mooie trui en 2 leuke shirtjes! Omdat ik jarig was geweest kreeg ik 20% korting op de complete kassabon en dat is natuurlijk altijd fijn. Dus de action en onze buit bij de Takko was net zo duur als dat de kappers beurt was geweest en hier hebben we veel meer aan.

De rest van de dag heb ik lekker wat geblogt, gelezen, tv gekeken en natuurlijk de buddy read gehad over het tweede deel van het boek De comback van Tommy Roos.

Dinsdag.

Vandaag was voor mij een spannende dag! Ik kreeg namelijk eindelijk de uitslag van mijn provocatie testen. Wat blijkt ik ben niet meer allergisch voor penicilline waar ik als kind zwaar allergisch voor was. Maar ik ben wel allergisch voor Clindamycine. Omdat ik nu penicilline mag nemen hoeven de andere medicaties niet meer onderzocht te worden omdat we er nu een hebben die ik mag nemen indien nodig. Een hele opluchting dat er momenteel niet meer testen nodig zijn.

Verder ben ik even een paar boodschappen gaan doen lekker op de fiets en daarna nog even door het dorp gewandeld. Daar kocht ik de aanvulling 2-3-4 voor Keer op keer en toen Martijn wakker was hebben we onder het genot van een tosti dan ook een gezellig potje Keer op Keer gedaan.

De rest van de dag deed ik rustig aan want ook de pfieffer uitslag is binnen en dat heb ik gelukkig niet. Waarschijnlijk ben ik dus gewoon flink overprikkeld door alle testen de afgelopen 2 maanden. Tijd dus om even lief voor mezelf te zijn en weer flink op mijn gezondheid te gaan letten. Gezond eten, veel bewegen en op tijd rust nemen.

Dus vanavond maakte ik lekker risotto om 19.00 had ik nog een live Q&A en daarna dook ik lekker mijn bedje in.

Woensdag.

We beginnen de dag goed bij de Fysio. Helaas gaat mijn fysio over 3 weken emigreren naar Zwitserland voor haar super leuk! Maar ik vind het wel jammer want eindelijk heb ik het idee dat we de goede kant op gaan. Vandaag heeft ze voor het eerst gewerkt met Dry needeling voorheen had ik daar een hele vervelende ervaring mee dus ik ben benieuwd hoe het de komende dagen gaat.

Vervolgens heb ik een lekker kopje thee gehad en ben ik achter de computer gekropen om wat aan mijn blog te werken.

Verder heb ik even lekker samen met Martijn de boodschappen gedaan ook alvast voor het weekend en lekker de was gedaan.

De rest van de dag zal staan in het ont prikkelen van de afgelopen maanden lekker lezen tv kijken en even op de hometrainer.

Donderdag.

Nou Dry Needeling blijkt voor mij echt geen succes te zijn. Waar je alleen wat spierpijn hoort te voelen verga ik van de koppijn. Echt migraine achtige hoofdpijn. Ik werd er midden in de nacht wakker van en baal er enorm van. Want de dry needeling kan er wel voor zorgen dat mijn klachten sneller oplossen.

In de middag twee paracetamol en een ibuprofane genomen omdat ik voor het eerst sinds jaren weer eens naar mijn Tante van mijn vaders kant ging. Deze tante belt mij altijd op mijn verjaardag maar sinds mijn papa is overleden heb ik haar eigenlijk niet meer gezien. (Dit komt vooral door mijzelf door mijn ass vindt ik het lastig om naar mensen toe te gaan die ik allang niet meer heb gezien) Maar mijn moeder, zus en Martijn gingen mee dus toen durfde ik het wel aan.

Eigenlijk was het heel fijn om die tante weer eens te zien. Het is de enige tante die ik nog heb aan mijn vaders kant. En familie moet je koesteren. Ik ben dus van plan om er dit keer geen bijna 10 jaar tussen te laten zitten.

Na dat we daar zijn geweest met Martijn wat gegeten en mijn bed in gedoken. Ik had nog even gehoopt dat de hoofdpijn door de spanning kwam want dat gebeurd mij ook vaak maar helaas pindakaas.

Vrijdag.

De mega erge hoofdpijn is er nog steeds. Dus ik voel me zwaar belabberd. Toch probeer ik een beetje te lezen computeren tv kijken en mijn fysio oefeningen te doen. Want van liggen wordt het nog erger. Omdat ik vermoed dat ik ook weer wat last heb van mijn holtes. Heb ik goed gestoomd en dat zal ik later vandaag nog een keer doen.

Ook heb ik de nek yoga gedaan in de hoop dat de hoofdpijn daar mee wegtrekt. Want misschien komt het door de spieren van mijn nek waar ze de dry needeling voor heeft gedaan. In elk geval weet ik weer waarom ik geen dry needeling wil en zal ik volgende week zeggen dat we het toch op losmaken en de oefeningen houden.

Hopelijk knap ik in de middag wat op we zullen zien. Ik doe er in elk geval alles aan. Ook slik ik sinds een aantal dagen vitamine C om te kijken of dit wat helpt bij me vermoeidheidsklachten.

Zaterdag.

Vanochtend werd ik wakker van het zonnetje dat door het raam naar binnen scheen. De hoofpijn was een heel stuk minder dus een goed begin van de dag! Ik besloot een rondje door de tuin te gaan lopen en zag dat er al behoorlijk wat onkruid te zien was. En aardig wat planten al knopjes hadden of begonnen te groeien. Waarschijnlijk door het zachte winterse weer. Dus pakte ik een emmertje en wat tuingereedschap en ging lekker aan de slag in de tuin. Het was heerlijk om even buiten te zijn en lekker bezig te zijn.

Toen Martijn wakker was hebben we lekker samen ontbeten en is hij verder in de tuin aan de slag gegaan terwijl ik de beneden verdieping wat opruimde en een lekkere flamkuchen maakte voor de lunch!

In de middag zijn we samen aan de slag gegaan met het afweken van de postzegels die ik afgelopen tijd van allemaal lieve mensen heb gekregen. Het was een hele klus maar als ik binnenkort nieuwe modge podge heb kan ik weer aan de slag met het plakken van de postzegels op mijn kast.

Al met al was het een heerlijke zaterdag

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elisabeth
1 jaar geleden

Al met al toch een drukke week. Gelukkig geen pfeiffer. Oh nog gefeliciteerd natuurlijk. XX

jouvence
jouvence
1 jaar geleden

Leuk om een kijkje in je leven te krijgen zo. Fijn dat het geen Pfeiffer is en je niet meer allergisch bent voor penicilline! Chronisch ziek zijn is inderdaad lastig, aan de buitenkant zie je vaak niets en je kunt van de een op de andere dag ziek zijn.

Krystle
1 jaar geleden

Nog gefeliciteerd! Leuk cadeau van je vriend trouwens 🙂 .
Wat naar dat je je zo vreselijk voelt, vooral ook die hoofdpijn.
Heel veel sterkte met alles!

Rory
1 jaar geleden

Gelukkig geen Pfeiffer en zo te horen ook heel fijn dat de testen nu even klaar zijn. Wel heel vervelend van dat dry needling (dat ken ik niet). Lief zijn voor jezelf is altijd een heel goed idee. Ik wens je veel rust toe. En als dat niet altijd kan, dan wel tussendoor.

Tessa
Tessa
1 jaar geleden

Fijn om te weten voor welke medicatie je niet allergisch bent. Nog gefeliciteerd

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x