Boekenpraat met Eva Linden

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is alweer tijd voor een nieuwe boekenpraat met dit keer is de boekenpraat met Eva Linden. Tijd dus om Eva wat beter te leren kennen.

Eva Linden is 30 jaar oud en woont op het platteland in de Vlaamse Kempen, samen met haar man, hun zwarte kat Ainsa en hun konijntjes. Jullie kennen haar misschien van haar boek Duisternis die in 2022 verscheen bij uitgeverij Hamley Books, of van “Weerwolven van Waraine” die ze in eigen beheer uitgaf! Ze is echt een creatieve duizendpoot, want naast auteur is ze sinds kort ook schrijfcoach en trotse oprichter van ‘schrijfgoesting‘ waarmee ze beginnende en ervaren auteurs wil helpen om hun boeken te publiceren. Naast schrijven houdt ze zich zelf graag bezig met alles wat creatief is zoals koken, fotografie en cosplay.

foto van auteur Eva Linden

Boekenpraat met Eva Linden

Welk boek las je als kind graag?
Ik hou al van boeken zo lang ik me kan herinneren. Mijn mama vertelt altijd dat ik als baby geen fruitpap wilde eten, als zij ondertussen niet een verhaaltje voorlas. Ik heb mezelf leren lezen toen ik in de laatste kleuterklas zat en sindsdien heb ik alle boeken verslonden die ik tegenkwam! Als kind was ik gek op de verhalen van Roald Dahl en Marc de Bel, omdat ze zoveel fantasie bevatten.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?
Oh, mag ik er echt maar eentje kiezen? Wat een verschrikkelijke vraag! Ik denk dat ik dan kies voor het laatste ‘Harry Potter’-boek, omdat daarin alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Het is een van mijn dromen om ook zo’n fantastische boekenreeks te schrijven, waarin alles gewoon klopt. Misschien komt dat ook een beetje doordat ik echt ben opgegroeid met de boeken van ‘Harry Potter’, de eerste twee boeken van die reeks hebben mijn ouders zelfs nog moeten voorlezen omdat ik zelf nog niet goed genoeg kon lezen. En voor degenen die het willen weten: ik ben een trotse Hufflepuff.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?
Ik heb niks dan lof over mijn Vlaamse en Nederlandse collega’s, we mogen enorm trots zijn op wat we doen! De laatste jaren koop ik eigenlijk alleen nog boeken van Nederlandstalige auteurs, andere boeken leen ik gewoon in de bib als ik ze graag wil lezen. Als ik puur naar de schrijfstijl kijk, dan kies ik voor Inge Sleegers, Kaat de Kock en Emmelie Arents, ik smul elke keer weer van hun verhalen.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?
Absoluut, zowel qua lezen als wat betreft schrijven. Ik lees voornamelijk fantasy, maar ik durf er ook al eens een feelgood bij te nemen, of een kinderboek, of zelfs een thriller. Alleen horror is niets voor mij, brr! Wat schrijven betreft, vind ik het heerlijk om te switchen tussen verschillende genres. Ik heb intussen vier fantasyboeken uitgebracht en een thriller, en momenteel werk ik aan een oorlogsroman en een feelgood. Het liefst van al wil ik overal eens van ‘proeven’ zoals ze zeggen, heerlijk.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?
Goh, ik heb tot nu toe alleen nog maar geschreven voor uitgeverij Hamley Books en dat vond ik heel leuk om te doen. Ik vind hun covers ook echt supervet, die wil je toch gelijk meenemen uit de winkel? Verder heb ik nog niet zo veel ervaring met uitgeverijen, maar daar komt binnenkort hopelijk verandering in.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?
Ik lees alleen papieren boeken, e-books zijn niet zo mijn ding. Tijdens het schrijven moet ik elke dag al een paar uur noodgewongen naar een scherm zitten turen, als ontspanning heb ik daarom liever een papieren boek. Dat is alleen erg vervelend als je op vakantie gaat en meer boeken in je koffer hebt zitten dan kleren, haha.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?
De cover van een boek is voor mij het visitekaartje, de reden waarom je een boek oppakt in de winkel of de bibliotheek. Die is dus erg belangrijk, want een boek met een lelijke cover bekijkt niemand, al is de inhoud nog zo goed. De cover van ‘Duisternis’ is echt precies zo geworden als ik in gedachten had, daar ben ik dus heel erg blij mee! De covers van mijn vorige boeken vind ik trouwens ook echt leuk, die werden gemaakt door mijn zusje.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?
Ik denk dat ik de meeste ‘hedendaagse klassiekers’ wel in m’n kast heb staan: Suzanne Collins, James Dashner, J.K. Rowling, Stephenie Meyer, enzovoort. Ik ben niet per se iemand die zogenaamde ‘boekenhypes’ volgt, maar sommige boeken zijn gewoon écht een hype met een reden.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?
Ik ben even gaan kijken, want ik heb verschillende boekenkasten in mijn huis staan. In de woonkamer staat een kast met +/- 50 boeken van Vlaamse en Nederlandse auteurs, die kast gebruik ik meestal ook als achtergrond om mijn foto’s voor Instagram te maken. In mijn schrijfkamer staan mijn eigen boeken en ook mijn meest favoriete boeken, de boeken die een inspiratiebron zijn geweest voor mij, of boeken waardoor ik ervan ben beginnen dromen om zelf auteur te worden. Dat zijn in totaal een stuk of 30 boeken. Tenslotte heb ik boven in onze gameroom nog een grote boekenkast staan met daarin meer dan 200 boeken. En het belangrijkste van allemaal: ik heb ze allemaal gelezen!

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?
Goh, dan moet ik al eens diep nadenken. Het gebeurt soms dat een boek echt gehypet wordt en dat ik het daardoor ga lezen, maar dat het toch niet echt mijn ding is. Zo direct een titel opnoemen, kan ik niet. En dat is alleen maar goed, toch?

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?
Eigenlijk heb ik er veel te weinig! De boeken van Inge Sleegers zijn gesigneerd en daarnaast heb ik ook een gesigneerd exemplaar van ‘Een spel van maskers’ van Tibo Keteleer. Oh ja, ik heb ook een ‘Harry Potter’-boek dat gesigneerd is door de acteur die een van de kobolden speelde in de films. Ik heb vroeger nog studentenwerk gedaan in Bobbejaanland en daar heb ik hem ontmoet, hoe gaaf is dat?!

Op welke plek lees je graag?
In de zomer lees ik graag buiten, wij hebben een gezellig hoeksalon in onze tuin. In de schaduw van de vijgenboom die daar staat, met een lekker drankje en de kat erbij, wat moet een mens nog meer hebben? In de winter vind ik het heerlijk om bij het haardvuur te zitten met een kopje thee en een goed boek, het liefst dan nog zo’n typisch kerstverhaal.

Wanneer lees je het liefste?
Ik lees meestal ’s avonds, terwijl mijn man televisie kijkt of vlak voor het slapengaan, maar eigenlijk vind ik het leuk op elk moment van de dag. Ik vind het heel jammer dat ik niet kan lezen in de auto of de trein, daar word ik niet goed van, hehe. Eigenlijk zou ik eens moeten opzoeken hoe ik luisterboeken kan beluisteren, dan zou ik mijn reistijd naar het werk tenminste op een leuke manier kunnen invullen.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.
https://www.facebook.com/evalindenauteurspagina

https://www.instagram.com/evalindenauteur/

https://www.schrijfgoesting.be/

een link naar de pagina van mijn zus die ik noem: https://www.instagram.com/creationsjana/

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?
Hardcover, dat ziet er toch altijd een tikkeltje chiquer uit, vind ik. En hardcovers gaan ook minder snel stuk, zeker op vakantie

Nederlandstalig of engels?
Nederlands, want mijn Engels is niet zo goed, woops

Serie of Stand alone?
Beide, zolang het maar een sterk verhaal is of leuke personages bevat

Cover of flaptekst?
Eerst de cover en daarna de flaptekst

Koffie of thee?
Thee! Ik kan echt niet functioneren zonder thee, hehe. Tijdens dit interview ben ik trouwens gemberthee met citroen aan het drinken

Lezen in bed of in bad?
In bed, brrrr ik moet er niet aan denken om een boek in het badwater te laten vallen!

Dit was de boekenpraat met Eva Linden. Super bedankt dat je mee wilde werken aan dit onderdeel op mijn blog. Vond je deze boekenpraat met nou leuk lees dan ook eens de boekenpraat met Johan klein Haneveld.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
7 maanden geleden

Horror boeken, daar doe je mij ook geen plezier mee.

Claire
Claire
7 maanden geleden

Wat een heerlijk interview om te lezen! En ik herken mij enorm in ‘ik moet er niet aan denken om een boek in het badwater te laten vallen’, haha!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x