Cumulus van Neal Shusterman

Hey lieve lezers van Bookstamel, in januari las ik ongeveer 10 boeken ik moet de balans nog precies op maken! Een goed begin van het jaar al zeg ik het zelf. Ik hoop in februari ook zeker weer 10 boeken te lezen maar nog liever een paar meer. Tja jongens ik weet het ik lees veel. Lezen is geen wedstrijd dus lees gewoon lekker op je eigen tempo. Ik zit veel thuis en lig vaak ziek in bed en dan kan je niet veel anders dan tv kijken en lezen dus dat is totaal geen vergelijking. Ook deze maand mag ik weer meedoen aan de buddyread en staan er 2 blogtours op de planning super leuk dus. Het eerste boek dat ik deze maand heb uitgelezen is Cumulus van Neal Shusterman. Cumulus is het vervolg op Zeis die ik al eerder las.

Recensie Cumulus

Titel: Cumulus Auteur: Neil Shusterman Uitgeverij: Pelckmans Genre: Young Adult Cijfer: 8,5

Hier gaat Cumulus over.

Een jaar is verstreken sinds Rowan van de radar verdween. Is hij het misschien die onder de naam Lucifer de ene na de andere verdorven Zeis elimineert? Ondertussen draagt Citra met haar unieke dorsmethode de regels van de Orde uit en verzet ze zich fel tegen het gedrag van de nieuwe generatie. Daarmee maakt ze de nodige vijanden, maar wie heeft het op haar leven gemunt? De Cumulus heeft geen controle over de Zeisen. Hij mag niet ingrijpen en moet machteloos toezien hoe de Orde steeds verder afglijdt… Of lukt het hem toch om zijn eigen wetten te omzeilen?

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek te gaan hebben. Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. De cover van Cumulus past enorm goed bij de cover van Zeis het eerste deel in de serie. Ik vind het tof dat de stijl het zelfde is maar er een totaal andere kleur is gebruikt. De titel vind ik helemaal prima en de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig.

Dan gaan we natuurlijk naar het verhaal zelf Cumulus is natuurlijk het vervolg op Zeis dus heb je dat boek nog niet gelezen raadt ik je aan om mijn recensie niet verder te lezen. In dit deel zijn we een jaar verder dan waar Zeis eindigde Citra is inmiddels Zeis en voert haar taken op een unieke manier uit iets wat niet alle zeisen in dank afnemen. Rowan is geen zeis maar heeft een zeer grote rol in dit verhaal. Rowan en Citra zijn eigenlijk de hoop van de Cumulus om de orde weer onder controle te krijgen. Maar de Cumulus mag geen contact hebben met hun.

Zowel Rowan als Citra maken in dit deel van alles mee. Er zitten super spannende stukken in. Er worden vriendschappen gesloten waar andere vriendschappen juist gevaar lopen. Het verhaal is spannend van het begin tot het eind en beschikt over een aantal spannende plottwisten. Maar aan de andere kant had je ook vrij voorspelbare momenten.

Wat ik leuk vind aan Cumulus is dat we de verschillende personages in het boek nog beter leren kennen. Omdat je de personages al kent uit het voorgaande deel is het ook niet moeilijk om met ze mee te leven. Daarnaast vind ik dat het boek een fijne vlotte schrijfstijl heeft en voldoende spanning.

Wat ik minder vind aan dit boek is dat sommige stukken een beetje voorspelbaar zijn. Daarnaast had ik sommige personages graag nog wat beter leren kennen.

Al met al heb ik weer enorm genoten van dit boek en daarom krijgt het een mooie 8,5 van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x