Leer Kim ten Tusscher kennen in 5 boeken.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het tijd om jullie weer voor te stellen aan een van de auteurs van eigen bodem van deze maand. Maar dit jaar mogen er ook auteurs meedoen die al eerder mee hebben gedaan. Dus heb ik wat dingen aangepast. Want het is natuurlijk niet leuk om een nieuw voorstel blog te plaatsen als we de auteur al kennen. Maar heb jij nou totaal geen idee wie Kim ten Tusscher is de auteur aan wie ik jullie wil voorstellen. Lees dan eerst even. Even voorstellen Kim ten Tusscher. Dus ik bedacht de Leer Kim ten Tusscher kennen in 5 boeken.

Leer kim ten Tusscher kennen in 5 boeken.

Welk boek heeft impact gehad op jouw leven.

In de ban van de Ring van Tolkien natuurlijk! Met dat verhaal begon het allemaal. Ik ging kostuums maken en was betrokken bij een paar filmprojecten in Engeland en Nederland tot ik zelf ging schrijven. Dat moest natuurlijk ook fantasy zijn. En kijk waar ik nu sta! Ik weet niet of het ook zo was gelopen zonder Tolkiens werk.

Een boek van een van jouw collega auteurs die wat heeft betekend voor jou als schrijver.

Kirsten Groot heeft me een van de grootste complimenten gegeven in mijn schrijfcarrière. Kirsten is afgestudeerd aan de KU Leuven met een master thesis over mijn Vertellingen van de Ondergang. Ik vind dat zo ontzettend bijzonder. Het was ongelooflijk om te lezen welke lagen ze uit mijn verhaal heeft gehaald en welke verbanden zij heeft gelegd. Kirsten kan zelf ook heel goed schrijven, dus bij deze tip ik haar Shirareta Sekai reeks.

Het boek met de mooiste cover.

Ik heb een zwak voor de prentenboeken die geïllustreerd zijn door Benjamin Lacombe. Een hele gave omslag is die van Frida, een boek over Frida Kahlo. De kleuren spatten ervan af. Maar wat het boek echt bijzonder maakt is dat de omslagillustratie is gedrukt op een satijnachtige stof. Dat maakt het boek ook heel fijn om vast te houden.

Een boek dat je als kind heel graag las.

Het is het enige kinderboek dat ik heb bewaard: Overal schijnt de maan, van Ursula Wölfel. Het gaat over twee zigeunermeisjes die worden gescheiden van hun familie en naar hen op zoek moeten gaan om herenigd te worden. Onderweg krijgen ze met veel tegenslag en haat te maken. Het boek leerde me wat vooroordelen voor gevolgen kunnen hebben. En hoe raar het is om hele groepen over één kam te scheren. Ik denk dat dat boek er voor een groot deel verantwoordelijk voor is dat ik met een genuanceerde blik naar de wereld probeer te kijken, iets wat je ook heel erg terugziet in mijn eigen verhalen.

We sluiten af met een boek wat je graag nog wil lezen.

Dat is de Decadentia trilogie van Anaïd Haen en Django Mathijsen. Daar heb ik zo veel goede dingen over gehoord dat ik heel nieuwsgierig ben. Ik heb die al een tijdje liggen, maar ik ben er nog niet aan toegekomen, doordat ik zo druk was met Storm.

Nu hebben we Kim natuurlijk al een stuk beter leren kennen via deze 5 boeken maar daar blijft het niet bij. Ik ga weer en boek van haar recenseren. We gaan natuurlijk op het eind weer een gezellig interview doen. en het derde onderdeel blijft nog even een geheimpje tot volgende week.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
1 jaar geleden

Wat leuk om te lezen wat de schrijfster allemaal geschreven heeft en wat ze mooi of leuk vindt van haar geschreven werk.

Fallon
1 jaar geleden

Ik ben ook zo’n boekengek! Als je eens wist hoeveel ik hier heb liggen haha. Leuk om meer te weten te komen over deze schrijfster.

nicole orriens
nicole orriens
1 jaar geleden

Wat een leuke manier om iemand beter te leren kennen via boeken! Boeken vertellen veel over een persoon.

Joyce - SomedayTodayNL
1 jaar geleden

Oh ik kende al deze boeken niet maar omg dat boek Frida ziet er inderdaad prachtig uit!

jouvence
1 jaar geleden

In de ban van de ring van Tolkien is natuurlijk een klassieker! Wat een leuk interview.

gea
gea
1 jaar geleden

Wat leuk! Je kan ook echt alles in het boek kwijt, dus zeer leuk om dan iemand zo te leren kennen

Tessa
1 jaar geleden

Wat een leuk idee om een auteur op deze manier beter te leren kennen

Renata Feyen
1 jaar geleden

Dat kan alleen maar fantastisch zijn als je meegewerkt hebt aan de Lord of the Ring boekenreeks

Frederique
Frederique
1 jaar geleden

Ah dat begrijp ik helemaal, ik heb ook een zwak voor de boeken die geillustreerd zijn door Benjamin Lacombe. De illustraties zijn prachtig, ik verzamel zijn boeken.

Sherry
1 jaar geleden

Super leuk dit. Eigen auteurs zijn erg belangrijk.

Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een onwijs leuk en origineel interview! Zo leer je iemand op een leuke manier kennen.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x