De Comeback van Tommy Roos van Cecilia Klang

Hey lieve lezers van Bookstamel, ik begon 2023 goed want ik werd geselecteerd om weer mee te doen aan een buddyread van Ilona van L.S Amsterdam. Dit keer om samen met allemaal vrolijke en leuke boekfanaten onze eerste Cecilia Klang te gaan lezen. De titel van het boek is De comeback van Tommy Roos. Het leuke van de buddyread is dat je het boek op een aantal maandagavonden lekker met zijn alle bespreekt. Ik vind het super fijn om te ontdekken hoe anderen lezers bijvoorbeeld over een personage denken. En vandaag is het dan de dag waarop wij onze recensie mogen plaatsen. Dus ben je benieuwd wat ik van De comeback van Tommy Roos vindt lees dan snel mijn recensie.

Recensie De comeback van Tommy Roos

Titel: De comeback van Tommy Roos Auteur: Cecilia Klang Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood / roman Cijfer: 10

Hier gaat De comeback van Tommy Roos over.

Na een midlifecrisis begint het leven pas echt! Voor de liefhebbers van Fredrik Backman en Graeme Simsion. De comeback van Tommy Roos van de Zweedse Cecilia Klang is het eerste deel van een gepland drieluik. Wanneer Tommy Roos op zijn vijftigste verjaardag in zijn halflege huiskamer zit, beseft hij dat hij het dieptepunt heeft bereikt. Waar hij vroeger nog de veelbelovende rockster was, ligt hij nu in scheiding met zijn jeugdliefde Martina, dreigt de fabriek waar hij werkt te verhuizen naar Estland en kijken zijn kinderen niet meer naar hem om. Wie is hij, zonder zijn vrouw, zonder zijn werk? Met frisse tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf, geholpen door zijn beste vriend en een excentrieke voormalige operazangeres.

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd begin ik natuurlijk bij de cover van het boek. De cover op het boek heeft prachtige kleuren en is lekker speels daarnaast past hij goed bij het verhaal. Ook de titel vind ik helemaal prima verzonnen. De flaptekst sprak mij enorm aan omdat ik het leuk vindt dat het hoofdpersonage een man van een jaar of 50 en is geen jonge man of vrouw.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ik begin met de schrijfstijl van Cecilia Klang. De schrijfstijl van Cecilia Klang is vlot het boek leest echt in een sneltrein vaart weg. De zinnen zijn kort en het taalgebruik is niet te moeilijk. Dit boek is een heerlijk luchtig en vrolijk boek het toverde binnen no time een lach op mijn gezicht. Hoewel het begin natuurlijk niet zo leuk is want Tommy dreigt alles kwijt te raken waar hij van houdt.

Maar daarna gebeurt er zo ontzettend veel in dit boek. Zo komt Tommy op zijn pas een aantal nieuwe personen tegen waaronder een nogal excentrieke opera zangeres waar ik enorm van ben geen houden wat een heerlijk en bijzonder mens was dat. Maar ook zijn oud klasgenoot was een leuke toevoeging aan het verhaal. Naast de nieuwe personen in zijn leven zijn er natuurlijk ook zijn beste vrienden, de maten uit de fabriek en zijn 2 kinderen die een rol in dit verhaal spelen. Zo is er een puberdochter waar je enorm van kan houden maar die je op sommige momenten ook echt achter het behang kan plakken.

De kracht van deze feelgood / roman vind ik echt dat het eens geen standaard liefdes verhaal is van man vind vrouw na een aantal hordes te hebben overwonnen. Maar dat we echt meeleven met een man van 50 die uit een diep dal moet klimmen. Deze opzet maakt dat het boek echt uniek is en voor mij nog wel eens bij de top boeken kan gaan horen die ik in 2023 gelezen ga hebben. En ja dat durf ik nu al te zeggen.

Dus heb jij een blue monday of gewoon een mindere dag lees dan zeker eens De comeback van Tommy Roos om weer een lach op je gezicht te krijgen.

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Wat origineel, een romantisch makkelijk te lezen boek wat draait om een 50-jarige man

nicole orriens
1 jaar geleden

Wat een leuk concept zeg, een buddyread! Dat is nieuw voor me.

trackback

[…] naar nog meer feelgood/romans lees dan ook eens mijn recensie van De comeback van Tommy Roos een verassend en vernieuwd […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x