Aan tafel met Sandra van Culi-Sandra

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het weer tijd om gezellig bij iemand aan tafel te schuiven. Dit keer schuiven we aan tafel bij Sandra. Maar voordat we aan tafel met Sandra gaan is het tijd om haar eerst even aan jullie voor te gaan stellen. Sandra woont samen met haar man en hun koningskoppel(Zoon en dochter) in “het mooiste dorp van Noord-Holland” de Rijp. Ze runt naast haar kantoorbaan al acht jaar het blog Culi-sandra.nl. In het begin was het gewoon een hobby, maar inmiddels is Culi-Sandra een officieel bedrijf! Op haar blog deelt ze recepten die ze zelf ook graag eet. Over het algemeen vrij makkelijk te maken en altijd lekker!

Wat eet je op een dag (Hou een dag bij wat je eet en deel het hier)

Vanochtend startte ik mijn dag met een kom Griekse yoghurt met granola en een kop thee. Altijd lekker! Als tussendoortje een banaan en bij de koffie een stukje (eigenlijk waren het er twee) van de witte chocolade fudge waarvan het recept al jaren op mijn blog staat. De lunch was erg simpel: twee geroosterde volkoren boterhammen. Eentje met kipsalade en eentje met tapenade. ’s Middags was ik bij een vriendin en at ik een lekkere appelkoek bij de koffie. Het avondeten is aloo paratha, een soort gevuld, gebakken broodje. Heel eerlijk: echt niet lekker! Niet alles wat ik maak is een succes, maar die recepten komen natuurlijk ook niet op mijn blog! Na het eten zet ik nog een kopje koffie en neem ik een kommetje fruit (aardbei en blauwe bessen). Omdat het avondeten niet lekker was krijg ik later op de avond trek en scheur ik een zak chips open.

Is er iets wat je echt niet lust? 

Vroeger was ik een ontzettend slechte eter, ik lustte echt weinig. Inmiddels is dat helemaal goed gekomen en lust ik bijna alles. Wat ik écht niet lekker vindt, zijn oesters en orgaanvlees. Oh ja, en koriander! Dat verpest voor mij een gerecht echt compleet!

En wat eet je juist heel graag?

Dat is makkelijk: kaas! En alle gerechten waar veel kaas in zit. Tosti, quesadilla, pizza quattro formaggi…

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenbriefje? 

Kaas dus, haha!

In welke winkels doe jij graag jou boodschappen?

De meeste boodschappen doe ik bij onze lokale supermarkt. Die is op loopafstand (10 minuten) en dat is dan ook meteen een perfect rondje om de hond uit te laten. Met de kinderwagen in de hand heb ik ook meteen alle ruimte om de boodschappen op te bergen. Verder ga ik elke week naar de markt in ons dorp. En soms laat ik ook boodschappen bezorgen. Via onze supermarkt, maar ook soms via Crisp of Pieter Pot.

Waar haal je jou inspiratie voor maaltijden vandaan?

Waar niet? Dat kan echt overal voorkomen. Via Pinterest, in mijn kookboeken, in kooktijdschriften… Maar ik probeer ook wel eens gerechten na te maken die ik in restaurants heb gegeten bijvoorbeeld.

Wat is je favoriete gerecht om te eten?

Dat is toch wel pizza. Misschien niet mega-culinair, maar dat vind ik toch zó lekker! Ik ben inmiddels wel een behoorlijke pizza-snob geworden en ben lang niet altijd tevreden als ik er ergens eentje eet, haha!

En wat kook je graag als je eters bij jou thuis ontvangt?

Een lekker stoofpotje vind ik dan altijd fijn, goed vooraf klaar te maken. Wat patat/friet erbij en iedereen eet zijn vingers erbij op! Als mijn ouders komen eten maak ik ook wel eens Broeder, dat was vroeger één van de lievelingsrecepten van mijn moeder. Het is een oudhollands recept, een soort pannenkoekbeslag dat je in een paar uur gaarkookt in een speciale broederpan. En mijn broertje is groot fan van mijn nachos!

Hoe ziet jouw favoriete ontbijt eruit?

Als ik er tijd voor heb, maak ik graag mijn American pancakes. Zo lekker met stroop. Wat vers fruit erbij en ik ben gelukkig!

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Kaas, plantaardige melk, verse melk, boter en broodbeleg (salades van de slager), diverse sauzen… En boter en eieren heb ik ook altijd op voorraad, handig als ik iets wil bakken zonder boodschappen te hoeven doen.

Je favoriete drankje tijdens het eten?

Eigenlijk drink ik nooit iets tijdens het eten. Ook als ik uit eten ga, drink ik erg weinig. Heel soms een rood wijntje, en anders het liefst Spa Rood.

Waar ga je graag uit eten?

Bij mijn favoriete restaurant in de Rijp: De Reghter. Heerlijk eten (hun carpaccio met kaas-bitterbal is zó goed). Ook Rue de la Plume in Alkmaar vind ik een echte aanrader. Ik ga graag uit eten maar doe het niet vaak genoeg. Sinds de kinderen er zijn is het aantal keer dat we uit eten zijn geweest op twee handen te tellen!

Heb je een favoriet kookboek en waarom?

Ik heb redelijk wat kookboeken maar ik kook er weinig uit. Gebruik ze wel veel ter inspiratie. Ik heb bijvoorbeeld een groot deel van de boeken van Jamie Oliver maar ik vind zijn ingrediëntenlijsten vaak te lang. Dan ga ik bedenken hoe ik het recept alsnog kan maken met wat aanpassingen, haha! Ik vind ‘Smaakvrienden’ van Angélique Smeinck wel een geweldig boek. Niet echt een kookboek, maar hierin wordt per ingrediënt (groente / fruit) aangegeven op welke manieren je het kunt bereiden en met welke smaken je het kunt combineren. Echt een fantastische basis om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten.

Welk recept is succes verzekerd. 

Mijn nachos! Ook heb ik een geweldig lekker recept online staan voor een traybake met chorizo, garnalen, paprika en ui. Met brood en aioli erbij een supersimpel maar oh zo smakelijk maaltje.

Welk kruid is je favoriet en waarom?

Tijm! Dat gebruik ik echt te pas en te onpas, ben gek op de geur en de smaak ervan. Ik heb de gedroogde versie altijd op voorraad, en heb ook altijd wat verse takjes in de vriezer liggen. Ik wil volgend voorjaar een eigen kruidentuintje maken in onze tuin, dan is het nog makkelijk om het vers te eten.

Eet je het liefst verst of kook je graag met pakjes en zakjes?

Vers natuurlijk! Pakjes en zakjes gebruik ik eigenlijk zelden, alleen de guacemole-mix uit de supermarkt vind ik echt heel lekker en het is me nog niet gelukt om die goed na te maken.

Wat is je favoriete snack?

Poeh, lastig… In de avond kaas, nootjes, chips… En overdag liever iets zoets: koekjes, chocolade en soms wat snoepjes. Maar ik ben óók gek op fruit en snackgroente.

Waar op social media kunnen de lezers jou vinden?

Ik ben het meest actief op Instagram, maar je kunt me ook vinden op Facebook, Twitter en Pinterest.

Dit was de aan tafel met Sandra! Super leuk Sandra dat je mee wilde werken aan deze rubriek.

Vond je deze rubriek nu leuk lees dan ook eens de aan tafel met Elsa.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Purity Fit
1 jaar geleden

Leuk artikel! Wij halen zelf ook vaak inspiratie van Pinterest of andere social media platformen, het staat boordevol met lekkere ideeën!

Tessa
1 jaar geleden

American pancakes als ontbijt is een lekker idee. Ga ik ook een keer doen

Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een mooie en stralende foto! En wat een goed idee om inspiratie op Pinterest op te doen voor recepten! Daar heb ik nooit bij stilgestaan.

nicole orriens
1 jaar geleden

Leuk om te lezen, vooral wat ze echt niet lust vind ik intrigerend. Zelf ga ik letterlijk over mijn nek van een banaan!

Wanda
1 jaar geleden

Leuk om te lezen wat een foodblogger zelf op tafel zet. Kaas gaat hier ook in grote getale er doorn, zo lekker!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x