Boekenpraat met Tessa Vandepoel

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een boekenpraat met. Dit keer is de boekenpraat met Tessa Vandepoel en ik denk dat aardig wat van mijn lezers Tessa al wel kennen. Want Tessa is een super leuke bookstagrammer. Daar heb ik Tessa ook leren kennen. Maar goed ze stelt zich zo hieronder nog even aan jullie voor. Denk jij nou hé wat leuk die boekenpraat daar wil ik ook wel een keer aan mee doen stuur dan even een mailtje naar Bookstamel@gmail.com.

Boekenpraat met Tessa Vandepoel.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Tessa Vandepoel, op Instagram en Tiktok beter gekend als BelgiumBibliophile. Ik ben een blogger en recensent uit België. Lezen is mijn manier om te ontsnappen aan de realiteit en om tot rust te komen. Buiten lezen hou ik me graag bezig met series kijken en creatief bezig zijn in mijn Bullet Journal.

Welk boek las je als kind graag?

Als kind verslond ik de boeken van Geronimo en Thea Stilton, dit waren dan ook de eerste boeken die ik ooit las en nadat ik 2 Fantasia boeken van Geronimo Stilton per dag uitlas vond mijn mama het tijd dat ik wat moeilijkere boeken ging lezen dus toen begon ik in Twilight (klassiekers, ik weet het!)

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Eén specifiek boek kan ik je niet geven (want dat is zoals een moeder vragen wie haar favoriete kind is haha) maar ik ben obsessed met alle boeken die zich afspelen in de Schaduwjagerswereld van Cassandra Clare. Deze reeks slaagt er zo goed in me helemaal in een andere wereld te krijgen, het verhaal heeft zoveel diepgang en bij de personages heb ik het gevoel dat ze echte personen zijn. Ook heeft deze reeks me door een moeilijke periode geholpen waardoor hij gewoon veel voor me betekend, ik heb zelfs twee Runes laten tatoeëren , namelijk de ‘Strenght’ en ‘Fearless’ om mezelf eraan te herinneren dat ik sterk genoeg ben voor alle negativiteit die het leven naar me gooit en dat angst me niet moet tegenhouden.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Dat verschild een beetje per genre, voor Fantasy zou ik zeker Rima Orie en Emmelie Arents zeggen. Voor Contemporary Carlie van Tongeren en voor Thrillers Barbara de Smedt of Anne-Laure Van Neer als je houdt van Thrillers met humor.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Aangezien ik zowat elk genre lees (behalve historische verhalen) gebeurt dit haast automatisch, ik hou van afwisseling zodat ik niet verveeld raakt bij een bepaald genre. Ik ben sinds 2022 wel meer poëzie boeken aan het lezen en heb me zelfs al eens gewaagd aan een non-fictie.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Daar zou ik zeker uitgeverij Boekerij voor zeggen aangezien ze zich zowat met elk genre bezig houden. Ook zijn ze hartstikke goed bezig met limited editions tegenwoordig waardat ik ze nóg geweldiger vind!

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik lees enkel papieren boeken aangezien ik bij digitale exemplaren last krijg van migraine.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Dat covers mooi zijn vind ik best belangrijk. Ze zeggen wel ‘Don’t judge a book by it’s cover’, maar ik heb toch liever een boek in mijn kast staan waarvan ik de cover mooi vind. Ook vind ik het geweldig als de cover als iets verteld over het verhaal.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Dit is een makkelijke, Cassandra Clare! Ik heb bijna alle boeken die ze heeft geschreven in mijn kast staan!

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Oké, ik heb mijn gelezen boeken even geteld en dit zijn er op het moment 260. Dan heb ik ook nog een heel deel ongelezen boeken maar dit staan apart om het overzichtelijk te houden. De ongelezen heb ik niet geteld maar dit gaat ongeveer rond de 300 zijn denk ik.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Mijn laatste boek wat ik vond tegenvallen was De club der buitenbeentjes. Het boek klonk me enorm interessant en het onderwerp was iets waar ik mezelf wel in kon spiegelen, helaas was dit boek zo extreem en stonden er geen triggerwarnings (dit is ondertussen wel al opgelost gelukkig!). Hierdoor heb ik totaal niet genoten van het boek, had ik triggerwarnings kunnen lezen had ik dit boek dan ook waarschijnlijk nooit gelezen.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja, enorm veel eigenlijk. Ik heb een Fairyloot (een Engelse boekenbox) abonnement en hierin zijn de boeken altijd gesigneerd. Ook krijg ik soms wel een recensie exemplaar opgestuurd van de auteur die er dan een persoonlijke boodschap inzetten. De boeken die ik persoonlijk heb laten tekenen zijn van Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel, Stephanie Garber, Alice Broadway, Bjorn van den Eynde, Tine Bergen, Sandra J. Paul…

Op welke plek lees je graag?

Het liefst in mijn kamer op mijn bed, dit is mijn veilig plekje waardoor ik me hier het makkelijkst helemaal kan verliezen in een boek.

Wanneer lees je het liefste?

Meestal ’s avonds na het avondeten, als afsluiting van de dag maar soms ook wel eens op een vrije dag als ik pas wakker ben.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Mijn Instagram: https://www.instagram.com/belgiumbibliophile/
Mijn Tiktok:
https://www.tiktok.com/@belgiumbibliophile?lang=nl-NL
Mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/search/top?q=belgiumbibliophile
Mijn blog: https://belgiumbibliophile.wordpress.com/

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?
Hardcover

Nederlandstalig of engels?
Ik lees beide graag maar als ik écht moet kiezen Nederlands

Serie of Stand alone?
Beide, maar als ik echt moet kiezen een lekker dikke stand alone

Cover of flaptekst?
Cover, ik lees zelden een flaptekst als ik zelf een boek koop

Koffie of thee?
Thee

Lezen in bed of in bad?
In bed

Dit was de boekenpraat met Tessa Vanderpoel ik vond het super leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen! Super leuk dat je mee wilde werken aan deze rubriek.

Liefs, Melanie

Vond je deze boekenpraat nou leuk lees dan ook eens mijn boekenpraat met Chantal Claassen.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x