Broodje met Geitenkaas en spek

Hey lieve lezers van Bookstamel, het is weer tijd voor een receptje op mijn blog ja ik weet het een dagje te laat maar ik was het tijds besef deze week even kwijt. Ik loop al heel de week een dagje achter. Hebben jullie dat ook wel eens dat je een hele week denkt dat het een andere dag is dan je denkt? Maar goed receptjes vind ik wel super leuk om te delen. Dit keer heb ik weer een lekker makkelijk en snel broodje voor jullie. Namelijk een broodje geitenkaas en spek. Leuk weetje ik vond geitenkaas echt niet lekker tot ik die zachte geitenkaas ontdekte en toen was ik er helemaal verliefd op.

Een paar leuke feitjes over geitenkaas.

Wist je dat de kleine half harde geitenkaasjes van zo’n 500 gram al binnen 10 tot 14 dagen rijp is? In vergelijking met kaas van koeienmelk is dit echt super snel want een jong belegen kaasje moet al 6 tot 10 weken rijpen. En voor een oude kaas is de rijpingstijd 11 tot 15 maanden. Dat is nogal een verschil he. De smaak van geitenkaas is dan ook veel zachter dan bijvoorbeeld een oude kaas.

Hoe maak je een broodje Geitenkaas en spek?

Ingrediënten voor 2 broodjes

 • 1 pakje zachte geitenkaas (Ik heb altijd die van de jumbo)
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 2 theelepeltjes honing
 • wat rucola sla ongeveer 2 handjes
 • 2 afbak broodjes naar keuze.

Zo maak je de broodjes met geitenkaas en spek.

 • Verwarm de oven voor om de broodjes af te bakken.
 • Bak de broodjes volgens de aangegeven tijd maar haal ze er 2 minuten eerder uit.
 • Snijd de broodjes open en leg op elk broodje drie schijfjes zachte geitenkaas.
 • Doe de broodjes nog ongeveer 2 minuten terug in de oven. Om de kaas nog iets zachter te laten worden kun je ook even de grill aanzetten.
 • Ondertussen bak je de ontbijtspek in de pan hou je van krokant bak je ze wat langer hou je van wat zachtere ontbijtspek zoals ik bak je ze wat korter.
 • Haal de broodjes uit de oven en leg de ontbijtspek erop.
 • Besprenkel het broodje met ongeveer 1 theelepel honing per broodje.
 • Leg vervolgens de rucola sla erop.
 • En eet smakelijk.

Ik vind dit broodje echt heerlijk om te eten. En het je hebt het makkelijk en snel gemaakt en dat vind ik altijd super fijn. Lunchen is voor mij echt een luxe. Je kan op de broodjes ook nog wat gebakken pijnboompitjes doen of een paar walnootjes! Dat maakt het broodje nog iets specialer.

Heb je nou geen zin in een broodje maar wel in geitenkaas? Maak dan eens mijn geitenkaas Salade.

Wat is jouw favoriete broodje om mee te lunchen?

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cynthia
8 maanden geleden

Jammie! Dat klinkt als een lekkere combinatie samen. Ik ga ‘m even pinnen!

nicole orriens
8 maanden geleden

Mjam! Dit lijkt me een heerlijke hartige combinatie! Ik zou deze graag proeven.

Deborah
8 maanden geleden

In mijn omgeving zijn er veel mensen die geitenkaas erg lekker vinden. Daarom heb ik diverse varianten geprobeerd. Maar iedere keer weer had ik de indruk dat ik een hap “kinderboerderij” naar binnen werkte. Ik kan maar niet wennen aan de smaak. Dan ga ik zelf voor een broodje carpaccio met alles er op en er aan.

Tania
Tania
8 maanden geleden

Oh dat ziet er zo lekker uit. Zoals je zegt met wat walnoten gaat het nog lekkerder smaken denk ik

Tessa
8 maanden geleden

Ik vind de smaak van geitenkaas niet erg lekker. Zou je de geitenkaas ook kunnen vervangen door mozarella?

jouvence
jouvence
8 maanden geleden

Oh dat ziet er erg lekker uit, ook al ben ik niet zo’n fan van geitenkaas.

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
8 maanden geleden

Broodje met walnoten, geitenkaas en honing…mmmm. Spek vind ik wat minder lekker

Caroline
Caroline
7 maanden geleden

Heerlijk ziet het er uit. dit recept ga ik onthouden.

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x