Ooievaarsnest van Viviane Gerits

Hoi lieve lezers van Bookstamel, de afgelopen week heb ik niet zo heel veel gelezen. Hopelijk kom ik deze week weer wat meer aan lezen toe. Maar goed ik heb alsnog 2 boeken gelezen waaronder Ooievaarsnest van Viviane Gerits. Eerder stelde ik Viviane al aan jullie voor en vanaf dat moment was ik reuze benieuwd naar haar boek. Wat ik van het boek vindt dat lees je hieronder.

Recensie Ooievaarsnest

Titel: Ooievaarsnest Auteur: Viviane Gerits Uitgeverij: Aquazz Genre: Roman Cijfer: 6

Hier gaat ooievaarsnest over.

Femke kijkt uit naar de opening van de B&B Ooievaarsnest. Als ook ooievaars zich vestigen op de hoeve, lijkt alles in een goed gesternte te staan. Familieperikelen raken iedereen en maken het leven boeiend. Als ook blijkt dat er nog familie in Cornwall woont, reist Geeske, de moeder van Femke met haar twee Belgische halfzussen Anna en Sien, naar Cornwall.   Gedurende de periode van een halfjaar volgen we de belevenissen van een warme familie die over grenzen heen dichter bij elkaar komt te staan. Vriendschap en liefde is de rode draad in deze familieroman.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover en deze vind ik heel mooi hij heeft iets sereens. De flaptekst vind ik prima en de titel vind ik mooi. Met het jasje van dit boek is dus niet veel mis.

Het moeilijke van bloggen en het schrijven van recensies is dat je altijd eerlijk moet zijn. Ook als een boek niet helemaal het boek is voor jou. En als we het over Ooievaarsnest hebben dan was dit niet het boek voor mij. Waarom dat zo is ga ik hieronder proberen uit te leggen. En natuurlijk ga ik ook vertellen voor welke lezers Ooievaarsnest wel een perfect boek is.

Ik begin maar gelijk met waarom Ooievaarsnest niet het boek voor mij is. Ooievaarsnest is voor mij een beetje het idee van het volgen van mensen hun levens maar dan in boek vorm. Maar daarvoor ging het voor mij niet vlot genoeg. Het voelde een beetje als een kabbelend riviertje dat rustig voort blijft kabbelen zonder bochten, hoge golven etc. Ik miste een beetje spanning in het boek op een momentje na, maar niet alleen dat ik miste gewoon een bepaald plot ofzo.

Ooievaarsnest voelt meer als een opsomming van gebeurtenissen in plaats van een echt afgerond verhaal. Dit zegt niks over de schrijfstijl van Viviane want die is gewoon prima in orde. De personages zijn op zich prima maar doordat alles wat op de vlakte blijft vond ik het moeilijk er echt een band mee op te bouwen.

Ik heb gemerkt dat ik toch echt een lezer ben die meer van een gekaderd verhaal houdt met wat spanning en avontuur erin.

Maar hou jij van boeken die in een rustige stijl zijn geschreven. Die een mooi beeld geven van een half jaar in het leven van de personages dan is dit zeker wel het boek voor jou om te lezen. Want het boek straalt wel een bepaalde rust en warmte uit.

Helaas was het dus niet mijn boek en daarom kan ik niet meer geven dan een 6 wat nog steeds een mooie voldoende is natuurlijk.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x