Boekenpraat met Valerie Vaes

Hey lieve lezers van Bookstamel, Het is weer zaterdag en sinds dit jaar betekent dat natuurlijk dat het dan weer tijd is voor een boekenpraat met. Dit keer is de boekenpraat met Valerie Vaes. Valerie leerde ik volgens mij kennen toen we allebei mee deden aan de blogtours van Hamley Books. Ik volg Valerie dan inmiddels ook al heel wat jaartjes als blogger en op haar instagram. En nu gaan we Valerie dus beter leren kennen doormiddel van deze boekenpraat.

Boekenpraat met Valerie Vaes

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Hoi allemaal! Ik ben Valerie, midden twintig en een absolute veellezer! Ik woon in België en ben al enkele jaren boekenblogger en bookstagrammer. In het dagelijkse leven doe ik veel dingen die niet met lezen te maken hebben, maar daarnaast werk ik ondertussen ook voor een uitgeverij, spannend!

Welk boek las je als kind graag?

Als kind leerde ik verhalen kennen door mijn ouders die veel tijd spendeerden aan voorlezen, maar ook door leerkrachten op de basisschool die steeds nieuwe boeken onder mijn neus duwden. Ik hield van heel veel soorten boeken: Geronimo Stilton, Lena Lijstje, Klaartje Boon en Hoe overleef ik passeerden allemaal de revue!

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Ik blijf op deze vraag steevast antwoorden: De kleine Odessa van Peter van Olmen.

Het is een boek waar de realiteit de fantasie kruist en dat heeft me altijd enorm geïntrigeerd. We volgen in het verhaal Odessa die in een fictieve wereld terechtkomt (Scribopolis) waar alle auteurs, van vroeger en nu, wonen. Namen zoals Shakespeare en Dostojewski komen zeker aan bod en de hoeveelheid auteurs maakte me meteen nieuwsgierig naar al die boeken! Daarnaast is het ook een verhaal boordevol actie en spanning.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Op dit moment kan ik erg genieten van goede thrillers en feelgood. Recent las ik Nooit meer hetzelfde van Susan Muskee, een heerlijke feelgood waar ik immens van genoot! Zij staat dus zeker hoog in mijn favorietenlijstje. Als ik voor Nederlandstalige thrillers moet gaan, kies ik voor de boeken van Barbara De Smedt (Alleen & Roadtrip naar nergens).

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Zeker wel! Ik lees ook heel vaak prentenboeken, kinder- en jeugdboeken, YA-boeken en non-fictie. Vooral dankzij de blog natuurlijk, maar ik hou heel erg van de afwisseling in genre.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Moeilijk om niet bevooroordeeld te zijn natuurlijk! 😉
Ik lees heel veel boeken van Zomer & Keuning omwille van hun geweldige aanbod feelgood. Daarnaast komt HarperCollins heel veel voor in de boekenkast, omdat zij in veel verschillende genres boeken uitgeven, maar ook Blossom Books en natuurlijk Hamley Books ontbreken zeker niet in mijn boekencollectie!

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik ben een hybride lezer, wat betekent dat ik beide manieren combineer. Ik geniet echt van een papieren boek; de geur, het omslaan van de pagina’s en hoe mooi ze in de kast staan… Maar als ik veel onderweg ben of in bed wil lezen, wint mijn e-reader het soms toch omwille van het gemak. Zeker in combinatie met Kobo Plus. In de auto durf ik ook genieten van een luisterboek!

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Heel belangrijk! We zeggen heel vaak ‘Don’t judge a book by its cover’ maar ik denk dat elke boekenfan zich al schuldig heeft gemaakt aan het beoordelen van een cover. Uiteindelijk is dat ook het eerste dat je ziet online of in de boekhandel, dus het bepaalt toch wel mee of ik een boek vastneem. Maar natuurlijk is een cover niet alles!

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Pfoe, goede vraag! Ik gok dat dat op dit moment Bjorn Van den Eynde is dankzij de reeks Team Mortis. Er zijn ondertussen al dertien delen verschenen in de reeks dus dat begint te tellen in de kast!

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Euhm… Mag ik deze vraag overslaan?

Alleszins veel te veel om ze te gaan tellen. Dat gaat gemakkelijk over de duizend…

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Ik las in 2022 Meisjes en messen van Coen de Kort en dat was voor mij een tegenvaller. Het hoofdpersonage leek soms achttien, maar enkele bladzijden later twaalf. Het thema zelf (opgroeien, verliefd worden…) vind ik heel mooi, maar kwam door enkele neventhema’s veel minder sterk naar voren waardoor het minder nadruk en ruimte kreeg.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ik heb heel wat gesigneerde boeken in mijn bezit. Nooit meer hetzelfde, waar ik eerder over sprak, is ondertussen gesigneerd. Net zoals de hele Team Mortis-collectie. Maar ook boeken van Sandra J. Paul, Emma Anna en Laura Diane kregen al een handtekening.

Op welke plek lees je graag?

Meestal lees ik in m’n leeszeteltje, maar in bed of de bank is ook helemaal prima. Zeker in de winter met een warme deken erbij! In de zomer vind ik het ’s avonds buiten ook heerlijk!

Wanneer lees je het liefste?

Ik verkies de avonden. Dan heb ik tijd om een rustig momentje in te plannen en even tot rust te komen met een mooi boek. Op de trein vind ik het ook heerlijk om te lezen!

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Je kan Valeries Boekenwereld volgen via Facebook (https://www.facebook.com/valeriesboekenwereld) en Instagram (https://www.instagram.com/valeriesboekenwereld/) of gewoon vi a de blog (valeriesboekenwereld.be)!

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback? Paperback

Nederlandstalig of engels? Nederlands!

Serie of Stand alone? Stand alone

Cover of flaptekst? Flaptekst

Koffie of thee? Thee

Lezen in bed of in bad? Bed

Dit was de boekenpraat met Valerie Vaes. Valerie super bedankt dat je mee wilde werken aan deze blog.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Mijn kids waren vroeger ook dol op de boeken van Geronimo Stilton.

trackback

[…] Boekenpraat met Valerie Vaes […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x