Jalvin en de magie van de Wold van Patrick Berkhof

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het tijd voor de recensie van Jalvin en de magie van de Wold geschreven door Patrick Berkhof. Afgelopen dinsdag had ik een live Q&A Met Marieke Frankema. Daarin besproken we de wereld van Dizary want Marieke heeft daar ook een boek voor geschreven. Jalvin kwam daarin ook naar voren. Het was een heel fijn en interessant gesprek. Je kan het natuurlijk nog terugkijken op mijn youtube kanaal De wereld van Mel. En daardoor kreeg ik zo ontzettend veel zin om dit boek te gaan lezen dat ik hem gelijk de volgende avond in een ruk uitgelezen heb.

Recensie Jalvin en de magie van de Wold

Titel: Jalvin en de magie van de Wold Auteur: Patrick Berkhof Uitgeverij: Project Dizary Genre: fantasie Cijfer: 9

Hier gaat Jalvin en de magie van de Wold over.

Jalvin bezit een belangrijke boodschap van de wold in de vorm van een rijm. Voor hem zijn het onbegrijpelijke woorden en hij weet niet wat hij ermee moet. Het rijm trekt ellende aan, dat is zeker. Rovers, slavenhandelaren en vreemde wezens zitten hem op de hielen. Zijn zoektocht naar een magiër die kan helpen is dan ook het begin van zijn levensgevaarlijke reis. Aan wie kan hij het geheim van de wold toevertrouwen?

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd begin ik bij de cover van het boek. En dit is echt zo’n cover waar ik gelijk verliefd op ben. Ik houdt enorm van getekende fantasie covers. En daarnaast zijn de kleuren van deze cover prachtig en past de cover ook bij de voorgaande delen in deze serie en dat vind ik heel tof. De titel vind ik heel mooi verzonnen en de flaptekst maakte me nieuwsgierig al met al een prima jasje dus voor dit boek. Jalvin en de magie van de Wold is het vervolg op Jalvin en het rijm van de Wold. Dit boek las ik eerder al. Dus heb jij nog geen een boek in de Dizary wereld gelezen houdt er dan rekening mee dat deze recensie spoilers kan bevatten.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Patrick heeft mij met Jalvin en het rijm van de Wold weer weten te betoveren. Het verhaal wordt net als in het eerste deel vertelt alsof het door een ouderwetse troubadour is geschreven. De woorden en zinnen in dit boek lijken bijna hun eigen melodie te hebben. Dit is een schrijfstijl die ik niet vaak meer zie maar waar ik wel enorm van hou. Door deze manier van vertellend schrijven wordt je gelijk het verhaal in gesleurd en voelt het alsof je midden in de magische wold staat.

De strijders in dit verhaal vind ik een mooie toevoegingen. Ze klinken als hele interessante wezens waar ik meer over zou willen te weten komen! En dat ga ik binnenkort ook doen want het boek dat Marieke voor Dizary heeft geschreven draait om dit volk! Het verhaal van de keizer en zijn labyrinth vind ik ontzettend goed gevonden. Maar dat einde grr. Jalvin en het rijm van de Wold heeft een open einde en dat is best gemeen want ik wil weten hoe het verder gaat en nu moet ik wachten tot het volgende deel van Jalvin komt. Dus Patrick wanneer komt die?

Houdt jij net als ik van verhalen met een vleugje magie in een fantasie rijke wereld waarin je echt even kan wegdromen. Een wereld met onverwachtse vriendschappen en een beetje spanning. Dan is Jalvin het boek voor jou! Ik kan dan ook niet anders dan dit toffe verhaal een mooie 9 gegeven.

Lees ook van deze auteur.

Of kijk hier de live terug met Marieke of Patrick

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karel
Karel
1 jaar geleden

De cover van een boek kan inderdaad al een trigger zijn om het te kopen.

Renata Feyen
1 jaar geleden

De cover van een boek is uiteraard heel belangrijk – wel snel als je hem op 1 dag uitgelezen hebt

Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
1 jaar geleden

Wat een indrukwekkende cover, het heeft iets sprookjesachtig, een goede tip.

nicole orriens
nicole orriens
1 jaar geleden

Dit is weer een heel ander soort boek dat je vorige recensie. Leuk dat je zoveel verschillende genres leest!

jouvence
1 jaar geleden

De cover is toch vaak het eerste waar je op af gaat. Het lijkt me een interessant boek, houd wel van fantasy.

Krystle
1 jaar geleden

Dat je het boek in één ruk hebt uitgelezen zegt al veel! Ik lees op dit moment niet zoveel, maar ik ken het wel, dat je zo’n zin hebt om het boek te lezen, je dan ook doorgaat. Verslavend!

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x