Blingg 1 Het geeft niet van Miranda Hillers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is weer tijd voor een recensie. Omdat ik nog aardig wat boeken van Miranda Hillers in mijn boekenkast heb staan. Heb ik besloten om die langzaam aan eens te gaan lezen. Het eerste boek heb ik dan ook gelijk deze week gelezen en dat is Blingg 1 – Het geeft niet. Tijd dus om jullie mijn mening over dit eerste deel in de Blingg serie te gaan geven.

Recensie Blingg1 – Het geeft niet

Titel: Blingg 1 – Het geeft niet Auteur: Miranda Hillers Uitgeverij: MH Books Genre: New adult/feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat Blingg1 – Het geeft niet over.

Sophie heeft samen met haar zus Gwen een goedlopende kledingzaak: Blingg en geniet van het leven. Ze is nooit echt verliefd op de mannen waarmee ze korte avontuurtjes beleeft. Totdat ze de knappe, blonde Frederick ontmoet. Is hij de ware voor haar? En kan Frederick omgaan met het feit dat de jonge aantrekkelijke Rens haar beste vriend is? Ze heeft immers een hechte band met hem.

Tijdens een gezamenlijke vakantie lopen de spanningen hoog op.

Dit vind ik van Blingg.

Het is tijd om het te gaan hebben over Het geeft niet het eerste deel uit de Blingg Serie van Miranda Hillers. Ik begin zoals gewoonlijk bij de cover. Ik vind deze cover prima en bij het verhaal passen. Maar tegenwoordig heeft deze serie nieuwe covers zie de website van MHBooks en die vind ik persoonlijk wat vrolijker en nog mooier. De flaptekst geeft prima weer waar het verhaal over gaat. Dus de buitenkant van dit boek zit prima in elkaar.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Ik begin met de schrijfstijl van Miranda Hillers deze vind ik heerlijk. Miranda heeft namelijk een vlotte schrijfstijl met korte zinnen en een vleugje humor. Daarnaast weet Miranda haar personages ook ontzettend goed neer te zetten. In dit deel maken we kennis met de zussen Gwen en Sophie. Beide hebben een hele eigen persoonlijkheid en dat vind ik tof. Het verhaal draait vooral om Sophie. En Sophie heeft een goede band met Rens haar fietsenmakertje. De twee hebben samen het een en ander meegemaakt. Maar wat ze mee hebben gemaakt blijft in dit boek nog een beetje vaag. Ze hebben het er wel over maar het wordt niet specifiek benoemt. Al heb ik natuurlijk wel een idee. Daarnaast is Sophie verliefd op frederick!

Maar frederick is ziekelijk jaloers. Echt als het mijn vriendje was had ik hem allang de deur uitgeschopt ik zou dat zo verstikkend vinden en echt gek worden. Misschien heeft hij er een goede reden voor maar ik begon dit personage een beetje te haten. En misschien vond ik stiekem dit deel wat teveel over zijn jaloerse gedrag gegaan. Het kan natuurlijk zo zijn dat Miranda dat zo bedoeld heeft maar voor mij smaak was dat iets teveel.

Maar verder was het gewoon een heerlijk luchtig verhaal met een tintje erotiek en een fijne schrijfstijl. Boeken waar ik enorm van hou. Maar omdat ik denk dat de jaloezie wat minder kon en het verhaal hier en daar nog een beetje geschaafd kan worden krijgt het van mij een 7,5. Ik ben super benieuwd naar het volgende deel in deze serie.

Eerder las ik al 2 boeken uit de www serie van Miranda Hillers Dex .

Winactie

Omdat ik 29 januari jarig ben mag ik van Miranda een bon van 15 euro shop te goed voor MHBooks verloten!

Wil jij dit shop te goed nou winnen? Meedoen is simpel.

Laat onder de blogbericht of het Instagram bericht weten welk boek uit de MHbooks winkel jij graag zou willen lezen (Je mag meedoen op beide plekken dan krijg je 2 lootjes)

Like Bookstamel en MHBooks of Miranda Hillers

Je boekenvrienden taggen zou lief zijn 🙂

De winnaar wordt 30 januari bekend gemaakt en meedoen kan dus tot en met 29 januari.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
proudbookjunkie
proudbookjunkie
10 maanden geleden

Ik waag graag een kansje 🥰 Ik denk dat ik voor dit boek zou gaan mocht ik winnen

Petra van der Berg
Petra van der Berg
10 maanden geleden

De klusjesman lijkt mij gaaf!

Kijkje in huis en tuin
Kijkje in huis en tuin
10 maanden geleden

Ik vind de cover aantrekkelijk, je wilt toch weten wat er gaat gebeuren

Grietje Janssen
Grietje Janssen
10 maanden geleden

Supergave actie ik doe graag mee voor dit boek deel 1 van de Blingg serie Het geeft niet van Miranda Hillers

Karel
Karel
10 maanden geleden

Leuke review, ik ben altijd op zoek naar een goed boek!

José van Warmerdam
José van Warmerdam
10 maanden geleden

Ik zou graag haar nieuwste willen lezen ” villa Valentijn” omdat ik de andere allemaal al gelezen heb. Dus groot liefhebber van haar boeken🍀🤞

José
10 maanden geleden
Antwoord aan  José van Warmerdam

Eeuwig evenwicht is ook nieuw voor mij, en dat heeft Miranda zelf geschreven en daar gaat mijn voorkeur naar uit.

Claire
Claire
10 maanden geleden

Dit klinkt als een super leuk en intrigerend boek! Ik ken de schrijfster nog niet trouwens.

jouvence
10 maanden geleden

Dit boek is niet helemaal mijn genre. Ik wens iedereen veel succes die meedoet met de winactie!

Amina
10 maanden geleden

Wat lief dat ze een bon sponsort voor je verjaardag! En alvast heel erg gefeliciteerd met je verjaardag babe!

Tessa
10 maanden geleden

Vanwege de voorkant zou ik dit boek niet zo snel pakken. Al is hte verhaal wel iedeaal om te lezen tijdens een strandvakantie

nicole orriens
10 maanden geleden

Fijne en duidelijke review! Die Frederick klinkt echt vreselijk Melanie!

Marian B
Marian B
10 maanden geleden

Leuk ik doe graag mee. Ik denk dat ik voor het boek Niets is wat het lijkt zou gaan.

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x