Broodje Vitello Tonnato

Hallo lieve lezers van Bookstamel, een van de dingen waar ik dit jaar ook aan wil werken op mijn blog is het delen van meer recepten. Jullie zijn weg van mijn recepten maar ik vind vaak de tijd niet om ze uit te werken. Maar dit jaar heb ik me voorgenomen om er minstens 1 per week te plaatsen. En wie weet wordt dat later in het jaar wel 2x per week. Mijn recept voor deze week is weer een heerlijk lunchrecept. Ik denk dat dit komt omdat ik gewoon gek ben op lekkere broodjes tussen de middag. Dit keer maakte ik een broodje met Vitello Tonnato.

foto van een broodje belegd met Vitello Tonnato.

Recept Broodje Vitello Tonnato.

Ingrediënten voor 2 broodjes.

  • 4 plakjes fricandeau
  • 10 gram bieslook
  • 20 kappertjes
  • 2 bruine afbakbroodjes naar keuze
  • 2 el mayonaise
  • een handje rucola
  • Een paar plukjes waterkers
  • 1 blikje tonijn
  • 6 mini tomaatjes

Zo maak je het broodje Vitello Tonnato.

Bak de bruine broodjes af in de oven

Maak de Tonnato dit doe je door de tonijn (Uitgelekt) in een kommetje te mengen met de mayonaise. Knip ondetussen de bieslook in kleine stukjes. Snijdt daarna de kappertjes doormidden en meng deze twee ingrediënten door de tonijn.

Haal de broodjes uit de oven en laat deze een beetje afkoelen.

Snijdt de broodjes open en leg er een paar blaadjes rucola sla op.

Vervolgens leg je de Tonnato erop. en een paar plukjes van de waterkers.

Tot slot snijdt je de mini tomaatjes doormidden en leg je deze op het broodje.

Dat is alles easy peasy toch?

Eet smakelijk,

P.s ben je net zo gek op broodjes met vis als ik probeer dan ook eens mijn Tosti met zalm of broodje paling met zalm.

Liefs, Melanie.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jouvence
jouvence
1 jaar geleden

Oh dit ziet er weer heerlijk uit. Ik moet zo toch nog naar de supermarkt, dus ik weet wat ik meeneem voor de lunch.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  jouvence

Dat is een top idee want het is heerlijk

Sherry
Sherry
1 jaar geleden

Het ziet er lekker uit. Heb nieuwe lunch inspiratie gevonden

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Sherry

Het is echt heerlijk en super snel gemaakt

nicole orriens
nicole orriens
1 jaar geleden

Wat ziet dat er lekker uit zeg! Het water loopt me hier in de mond.

Rory
1 jaar geleden

Lekker! En wat voor fricandeau is het? Ik ben zelf niet zo van de vetrandjes (of als er iets wits in vleeswaar zit). Lang geleden trouwens dat ik dat heb gegeten.

Tessa
Tessa
1 jaar geleden

Op de tonijn na lijkt me dit een lekker broodje. Ik denk dat je de tonijn ook door een andere salade kunt vervangen

Kiki
1 jaar geleden

Dat ziet er lekker uit! Helaas mag ik het even niet maar krijg wel meteen trek!

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x