Oktober koning van Pamela Sharon

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ik keek er enorm naar uit om Oktober koning van Pamela Sharon te gaan lezen. Echter door het vele ziek zijn eind vorig jaar was dat er nog niet van gekomen. Maar deze week heb ik dit boek heerlijk op de bank gelezen met een plaid en een kopje thee. Want ik vond het maar koud geen idee hoe dat komt want normaal heb ik het altijd super warm. Maar goed nu Oktober koning uit is. Betekent dat ook dat het tijd is voor een recensie van dit boek.

Cover van het boek Oktober koning van Pamela Sharon.

Recensie Oktober koning.

Titel: Oktober koning Auteur: Pamela Sharon Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 7,5

Hier gaat Oktober koning over.

Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven. Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin met de cover van Oktober koning. Als er een cover is die goed bij het verhaal in het boek past dan is het deze cover wel. De kaartsymbolen en de oranje kleur die me doet denken aan vuur prachtig. Ook het binnenwerk van het boek is mooi. De titel vind ik leuk gevonden. Dus met de buitenkant van dit boek zit het helemaal goed. Maar is dat ook het geval voor de binnenkant?

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen Oktober koning had voor mij geen wauw factor. Het is geen slecht boek maar ik miste toch hier en daar wel wat spanning en kwam in het begin moeilijk in het verhaal. De schrijfstijl van Pamela Sharon ervaar ik wel als positief ze schrijft kort en bondig en de hoofdstukken zijn niet te lang.

Wat mij het meest aansprak in het boek waren misschien nog wel de schuingedrukte stukken met de joker er boven. Bij deze stukken vroeg ik me voortdurend af wie er achter de joker zat en dat maakte me nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik toch door wilde blijven lezen in het boek. Dit boek speelt vooral in op de psychologische aspecten van de mens. Hoe ver ga jij voor geld, wat gaat er om in de personages. Het boek draait om Macht, Wraak een beetje vertrouwen en misschien ook wel een beetje om doorzetten. Op zich zijn dit allemaal ingrediënten waar ik enorm van hou in een boek.

Maar ook al is het een Young adult de opdrachten mochten voor een thriller echt spannender. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Team Mortis boeken van Bjorn die hebben echt bloedstollende spannende scene’s die er voor zorgen dat je het boek wil blijven lezen en hier kabbelde dat een beetje voort.

Maar hou jij van een psychologische thriller dan is dit zeker wel het boek voor jou en zou ik het aanraden om te lezen. Als je meer spanning verwachte zoals ik na de omschrijving dan is dit misschien niet het boek voor jou. Van mij krijgt het in elk geval een 7,5.

Winactie

  • Laat in een comment weten welk boek je mij voor mijn verjaardag zou geven.
  • Like Hamleybooks en bookstamel dat zou ik lief vinden.
  • De winnaar wordt 30 januari bekend gemaakt. Meedoen kan tot en met 29 januari

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephanie Siebelink
Stephanie Siebelink
1 jaar geleden

Dat is een lastige. Want je hebt er al zoveel! Maar ik ga voor het nieuwe boek: Sintel en as. Want ik denk dat jij die wel gaaf zou vinden. Alvast een fijne verjaardag!

Rien Speulman (@rieneke.between.the.pages)

Gefeliciflapstaart!🥳
Ik weet niet of je het boek al kent, maar ik raad vaak ‘Een soort vonk’ van Elle McNicoll aan. Het is een jeugdboek, dus dat leest lekker weg, en gaat over een autistisch meisje. Voor mij was het zo herkenbaar, dat het leek alsof ik mijn brein voor me op papier zag staan. Elle’s andere boek ‘Laat ons zien wie je bent’ vond ik ook heel erg mooi. Je kruipt echt in het hoofd van het personage en leert op die manier nog beter wat autisme voor iemand kan betekenen.😊

Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat jammer dat het boek geen wauw factor had, het klinkt namelijk wel super intrigerend!

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Claire

Ja ik vondt dat ook jammer want de verhaallijn is wel heel interessant

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x