Boekenpraat met John van Hal

Hey lieve lezers van Bookstamel, Het is weer zaterdag tijd dus voor een nieuwe boekenpraat met. Dit keer is de boekenpraat met John van Hal. John leerde ik kennen via facebook omdat we beide een passie hebben voor lezen. Ik heb een keer een aantal boeken van hem overgenomen. John heeft een hele leuke facebook groep voor liefhebbers van Sci-fi en fantasie maar daar vertelt die je later in deze boekenpraat nog van alles over. Ik zou zeggen heel veel leesplezier!

Boekenpraat met John van Hal

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel

Ik ben John van Hal  Woonachtend in Veghel. Ben daar ook geboren. Lijkt alweer zo lang geleden in 1981. Veghel is een plaats vol mooie bedrijvigheid. Ik woon daar al jaren op mezelf met plezier in een mooie wijk. Mijn jeugd was niet zo leuk. Daar kijk ik niet zo graag op terug. Heb last gehad van pesten. Tot aan dat ik van het voortgezet onderwijs af ging. Doordat ik enorm gepest werd wilde ik mijzelf enorm bewijzen dat ik wel wat kon. Daardoor nam ik teveel hooi op mijn vork. Nam nooit echt rust. Het resulteerde later in 2016 tot 2 burnouts waardoor ik mijn leven enorm moest omgooien 

Ik werk al bijna 22 jaar in de Logistiek bij Sligro. Zwaar fysiek werk maar het bevalt mij tot nu toe. Heb vele hobbys , wandelen in de natuur, stadten, met vrienden wat ondernemen en natuurlijk bezig zijn met mijn passie lezen & boeken verzamelen en anderen enthousiasmeren om te gaan lezen. Het lezen werd al vroeg gestimuleerd zowel door mijn vader als door mijn moeder. Ook al had mijn vader misschien zelf hooguit maar 2 boeken zelf gelezen hij vond het enorm belangrijk mij en mijn broer voor te lezen en het lezen te stimuleren. Het lezen zat er dan ook goed in bij mijn moeders kant. Mijn oma had zelf aardig wat boeken en mijn moeder heeft ook een aardige boekenkamer. Ik ging eerst aan het handje met mijn vader of moeder regelmatig naar de bieb. En daarna toen ik  zelfstandig mocht was ik er vaak te vinden. Toen ik zelf geld ging verdienen kocht ik  regelmatig boeken. Dus lezen zit echt in mij.

Welk boek las je als kind graag?

Als kind las ik al veel verschillende boeken. Ik weet niet of er 1 het favorietste was. Ik las al heel snel boeken waar iets mysterieus aan was, sprookjesachtig of toekomstgericht. Boeken waarbij je lekker kan wegdromen. Boeken van Thea Beckman, Evert Hartman, Jan Terlouw. Prachtig vond ik ze. Maar ook boeken van de Vijf van Enid Blyton waren favoriet.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Mijn mooiste boek is denk ik het volk van de blauwe kralen van James Alexander Thom. Dit boek kreeg ik van mijn moeder toen ik de kinderboekenweek ontgroeid was. En toen de boekenweek voor volwassenen aanbrak gaf ze me dat boek kado. Een prachtig avontuurlijk verhaal. Op waarheid berust.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Pfoe dat zijn er inmiddels veel. Omdat ik via mijn groep in aanraking kom met zoveel leuke schrijvers. Lastig om een keuze te maken Als ik dan af ga op de schrijver van wie ik het meeste heb is het Johan Klein Haneveld. Qua lekker genieten van duistere fantasy kan ik goed terecht bij Sophia Drenth of Kim Ten Tusscher. Maar dat neemt niet weg dat ik van vele anderen geniet op verschillende fronten

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Jazeker. Ik lees ook graag boeken zoals van Sarah Lark, Jeffrey Archer, Jan Guillou. Maar ook geschiedenisboeken of van misdaadboeken geniet ik ook.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik heb een aantal uitgeverijen waarvan ik graag boeken lees. Het is mooi hoe ze allemaal op hun eigen manier hun focus leggen. Bij uitgeverij Macc geniet ik enorm van de grensverleggende creatieve projecten die enorm diep gaan. Uitgeverij Zilverspoor & Zilverbron zijn heel goed naar mijn mening in lezers te laten genieten van prachtige , duistere werelden. Waarin je enorm fijn kan wegdromen. Mooie avonturen kan beleven. Godijn Publishing legt naar mijn mening goed hun vinger op de verschillende kanten binnen in een mens. Maar vergeet Quasis en Iceberg books niet. Die zijn ook enorm bezig. Jullie zullen wel denken wat is hij nu allemaal reclame aan het maken? Ik wil laten zien dat we enorm veel moois in het Nederlandstalige gebied hebben waar we van kunnen genieten. Ik geniet zo van de nuances en charmes die onze taal ons biedt.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik lees mijn boeken graag op papier.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

De kaft is een van de belangrijkste punten waar ik naar kijk. Het is toch vaak het eerste waar je oog op valt. Maar ook de beschrijving op de achterkant is belangrijk.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Denk van Johan Klein Haneveld, Sophia Drenth, Kim Ten Tusscher, Garvin Pouw.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Beneden in de woonkamer ruim 700 boeken. Boven zou ik het niet meer weten.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Denk de boekenserie van Oliver Sted het plot had veel potentie maar naar mijn mening niet echt geslaagd. Er waren veel zaken niet goed uitgewerkt. Jammer.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ik laat ze natuurlijk signeren wanneer ik mijn boeken koop op festivals. Ik heb speciale herinneringen aan de zwarte schim van Johan Klein Haneveld omdat het aan mij is opgedragen. Ook ben ik als karakter verwerkt in een mooi horror bundel van Theo Barkel. Omnibus 3 van Shadajaël.

Op welke plek lees je graag?

In de lente en zomer lees ik graag beneden in de woonkamer. Maar in de winter toch wel eens in de boekenkamer boven.

Wanneer lees je het liefste?

Ik lees op elk vrij moment in de dag. Maar t meest in de middag of avond.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Ik heb mijn eigen youtubekanaal onder mijn eigen naam John van Hal. Ben recentelijk ook bezig op twitter. Maar het meest ben ik bezig met mijn groep op facebook  : Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Een groep waarbij ik het volwassen segment binnen scifi & fantasy wil promoten. Met ook de focus op het Nederlandstalig aanbod daarin. Waar lezers en schrijvers bijeen komen om hun ervaringen te delen. Maar ook om in een gezellige huiskamersfeer te genieten van allerlei tips & weetjes omtrent boeken in die genres.

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Hardcover

Nederlandstalig of engels

Nederlandstalig. Het is mijn moerstaal. Het is waar ik mij het fijnste in voel en in kan uitdrukken. Het is een ruwe maar poëtische taal. Vaak enorm onderschat nog

Serie of Stand alone?

Het liefste series. Dan kan je lekker lang wegdromen in mooie werelden.

Cover of flaptekst?

Cover, flaptekst vergaat soms nog snel

Koffie of thee?

Koffie, ik geniet er lekker van in de middag. En tijdens t winkelen probeer ik ook altijd op zoek te gaan naar nieuwe smaken.

Lezen in bed of in bad?

Geen van beide.

Dit was de boekenpraat met John van Hal. Super bedankt John dat je mee wilde doen met deze boekenpraat met. Ik heb weer een aantal toffe nieuwe boeken ontdekt!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x