De 5 favorieten kinderboeken van kinderboeken.nl

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het weer tijd voor een boeken top 5! Dit keer de 5 favorieten kinderboeken van kinderboeken.nl. Super leuk want ik vind kinderboeken altijd zo leuk om te lezen en te zien. Dus iedereen die net als ik van kinderboeken houdt opgelet! En ik zou zeker doorlezen tot het einde want je kan ook nog eens deel 1 en 2 winnen van een super leuke serie. Maar voordat we aan de boeken top 5 beginnen ben ik reuze benieuwd naar jullie kinderboeken tip laat je het me weten in een comment?

De 5 favorieten kinderboeken van Kinderboeken.nl.

We beginnen met boek nummer 1! De Gorgels en de laatste kans.

En daarover bestond geen twijfel bij kinderboeken.nl dat moest de Gorgels zijn. Dit boek is bij hun op de website het meest verkochte boek! En in dit geval hebben ze gekozen voor De Gorgels en de laatste kans geschreven door Jochem Myjer en met illustraties van Rick de Haas. Dit boek is het afsluitende deel in de Gorgels serie dus die wil je zeker niet missen

Hier gaat de Gorgels en de laatste kans over:

Plotseling ziet Melle een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Paarsgestipte Groensnotbrutelaar brengt steeds meer Gorgels op een geheimzinnige manier in een diepe slaap.
Wie moeten nu de Mensenkinderen beschermen?
Natuurlijk heeft Melle een Plan.

Dat is het begin van een superspannende en gevaarlijke reis langs fjorden en watervallen naar de toendra in het Hoge Noorden. Melle, Limoni en Katja zetten samen met een team van de beste Gorgels ter wereld alles op alles om de Gorgels van hun ondergang te redden.

Boek nummer 2 is Dog Man: Moeders mooiste

Dit is alweer het tiende deel in de bestseller serie Dog Man. Een serie voor lezers tussen de 9 en 12 jaar. Dit boek staat vol Vol hilarische avonturen en bizarre tekeningen.

Hier gaat Dog Man: Moeders mooiste over.

Dog Man is gewond! Daarom moet hij van de dokter een speciale kap op, zodat hij niet op zijn verband kauwt. Maar nu lachen de andere agenten hem uit… Gelukkig komt Kleine Karel met een robo-tastische uitvinding.

Ondertussen maakt Karel zich op voor een tv-interview over zijn leven. Hoe werd hij ooit de gemeenste kat van de wereld? Heeft dat misschien iets te maken met zijn ouders…? Daarover gesproken: Karels vader Opa bereidt weer een nare aanval op de stad voor. En het is nog maar de vraag of de Supermaatjes hem dit keer kunnen stoppen…

Boek nummer 3 is Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Dit is wederom een boek voor 9-12 jarige. Dit boek zit vol met kleurrijke illustraties. Maar dat niet alleen het is ook nog eens super leerzaam. Daarom is dit het derde boek dat ze graag willen tippen.

Hier gaat Hoe wij het machtigste dier op aarde werden over.

Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat?
In dit boek ontdek je welke superkracht ons zo machtig heeft gemaakt. En je ontdekt nog veel meer: bijvoorbeeld hoe het komt dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed en waarom je snoep zo lekker vindt. Maar je komt er ook achter waarom de mammoeten zijn uitgestorven en waarom er nog maar één mensensoort bestaat.
Door onze grote macht zijn er grote problemen gekomen. Maar als je die macht goed gebruikt, kun je er ook heel mooie dingen mee doen. Jij ook!

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Volgens veel mensen het belangrijkste boek dat ze ooit gelezen hebben.

Boek nummer 4 is Dolfje Weerwolfje en de groene gigant.

Bij dolfje weerwolfje krijg ik gelijk herinneringen naar mijn jeugd en de tijd dat mijn zoon nog een klein mannetje was. Op een gegeven moment had hij een fase waarin hij super veel hield van de boeken van Dolfje Weerwolfje dus toen de film in de bios kwam moest hij die gelijk zijn. Toen ik dit boek dus zag staan in de top 5 van kinderboeken.nl was ik het gelijk helemaal met ze eens. De boeken van Dolfje worden aangeraden voor lezers tussen de 9 en 12 jaar oud.

Hier gaat Dolfje Weerwolfje en de groene gigant over.

‘WOE HA HA!’
Een akelige lach schalt door de nacht. De straten liggen vol puin, huizen zijn beschadigd. Een tornado, denkt iedereen de volgende ochtend. Maar Dolfje ziet op een nacht een reusachtige figuur! Hij vliegt boven de huizen. Het is de Groene Gigant. Wie is deze superschurk? Wat wil hij? Er verdwijnen opeens mensen. Timmie, Noura en zelfs meester Frans…

Kan SuperDolfje de Groene Gigant stoppen en iedereen redden? SUPERDOLFJE GO!

Boek nummer 5 is Ultra Donker en de Wachters van Wildzee

En dit is een super leuk fantasie boek voor lezers van 9 tot 12 jaar. Ik vind alleen de cover van dit boek al prachtig. Dit boek staat op de lijst omdat het gaat over vriendschap, familie en de kracht van de zee.

Hier gaat Ultra Donker en de Wachters van Wildzee over.

Het was altijd rond zonsondergang als ze werden gezien. In dat schemeruur, wanneer de wanden tussen de werelden dun werden, konden er vreemde dingen door de kieren glippen. En soms, zo wilden de verhalen, verschenen er dan betoverde eilanden in de lege oceaan ten westen van Wildzee.

Toen Ultra als baby op het strand van het eiland Wildzee aanspoelde, werd ze geadopteerd door Andrew Donker, de Wachter van Wildzee. Als hij elf jaar later dood wordt gevonden op datzelfde strand, met stenen in zijn zakken, verandert alles. Want wie houdt er nu de wacht om het eiland te waarschuwen voor het gevaar in die geheimzinnige oceaan?

Winactie

Dat waren de 5 favorieten kinderboeken van Kinderboeken.nl maar stiekem hebben we eigenlijk zes tips voor jullie want zoals ik al aangaf mag ik deel 1 en 2 van een super leuke serie weggegeven en dat is de Drakenstorm serie. Een super leuke fantasie volle serie over draken.

Deel 1 Drakenstorm de drakenleerling gaat hierover:

Tom hapte naar adem. Een echte draak! Het was een draak!
Hij wilde eigenlijk hard wegrennen. In plaats daarvan stak hij langzaam zijn hand uit en raakte voorzichtig de snuit van de draak aan.

Tom ontdekt dat hij een Drakenziener is. Hij leert zijn eigen draak op te roepen, te verzorgen en hij leert drakenracen. Maar draken zijn verboden… Dus moet het in het diepste geheim gebeuren. Tom moet alles achterlaten: zijn huis, zijn ouders – alles om Drakenziener te worden. Kan hij dat wel?

Waar deel 2 De verbonden grot over gaat dat ga ik natuurlijk niet verklappen dat moet jezelf gaan ontdekken.

Wil jij deze serie nou winnen?

  • Laat dan onder dit blogbericht of het instagram bericht achter wat jouw favoriete fantasie dier is.
  • Het zou lief zijn als je mij Bookstamel en Kinderboeken.nl volgt op instagram.
  • Meedoen kan tot en met 29 januari mijn verjaardag. De winnaar wordt op 30 januari bekend gemaakt.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa Peeters
Tessa Peeters
10 maanden geleden

Een tijgerbeer is mijn oudste zijn favoriete fantasiedier 😅
Hij heeft veel fantasie, maar het komt er niet altijd uit 😉

Elizabeth
Elizabeth
10 maanden geleden

Wat een leuke blog weer! Ik heb enkele nieuwe boeken hierin gevonden en enkele gekende waarover ik het totaal eens ben dat ze top-waardig zijn. Erg nieuwsgierig dus naar de onbekenden in deze lijst.
Mijn favoriete fantasiedier is uiteraard de draak en die liefde heb ik overgedragen op mijn kids, al zijn zij de wereld van fantasie nog volop aan het ontdekken.

jouvence
10 maanden geleden

De Gorgels van Jochem Myjer lijkt me oprecht een leuk boek.

Claire
Claire
10 maanden geleden

Wat een heerlijk overzicht! Ik ben dol op kinderboeken. Gelukkig mag ik nu helemaal los gaan sinds ik kinderen heb. Haha! Voorlopig zit ik nog even in de prentenboeken categorie. Maar ik houd deze titels zeker in gedachten.

Krystle
10 maanden geleden

Leuke kinderboeken! Mijn oudste vind Dog man heel leuk om te lezen! Hij heeft ze bijna allemaal.

Linda |Kijkje in huis en tuin
Linda |Kijkje in huis en tuin
10 maanden geleden

Mijn favoriet is Dolfje weerwolfje, een heel tof kinderboek, ook leuk om voor te lezen

Tessa
10 maanden geleden

Ik was als klein meisje dol op Dribbel. Toen ik ouder was, las ik voor de Griezelbus, Kippenvel en RN Stein

Rory
10 maanden geleden

Wat leuk dat je ook een blogpost over kinderboeken hebt geschreven. Dochter van 10 jaar wordt sinds ze een baby is voorgelezen en leest zelf ook heel veel. Op school en thuis. Ultra Donker en de Wachters van Wildzee ziet er zeker heel erg leuk uit. Toevallig tekeningen van Linde Faas?

Janet
10 maanden geleden

Ik vind de boeken van de Gorgels leuk om voor te lezen in de klas, dat is eigenlijk altijd een succes. Ik ben benieuwd naar de winactie, mijn favoriete fantasiedier is de eenhoorn (en de draak).

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x