De favorieten van Viviane Gerits

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vorige week konden jullie al kennis maken met Viviane Gerits op mijn blog. Vandaag is het tijd om deze auteur weer een stukje beter te gaan leren kennen. Het is namelijk tijd om het te gaan hebben over de favorieten van Viviane Gerits. Wat was eigenlijk jou favoriete boek als kind laat het me weten in een comment.

De favorieten van Viviane Gerits.

Wat was je favoriete boek als kind? Ik las veel en graag, maar of ik een favoriet had? De olijke tweeling vond ik fijn en die reeks spaarde ik bij elkaar. We gingen met mijn moeder naar de bib. Die las ik leeg… Lezen deed ik tot het licht s’avonds uit moest, en dan nog probeerde ik stiekem verder te lezen.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen? Het allermooiste? Oei, heb al zoveel gelezen dat ik dat niet weet. Wel was ik behoorlijk onder de indruk van ‘In de ban van de Ring’ van Tolkien, van de verfilming trouwens ook. Heerlijk spektakel.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek? lezen: in de zetel thuis of buiten in de tuin of op het dek van de boot in Friesland, om te schrijven in mijn schrijfstoel in de woonkamer bij het raam. Of aan de ronde tafel in de boot. Lezen kan op veel plaatsen, schrijven gebeurt meer op vaste plekken waar ik weinig afleiding ondervind. Toch lees ik meer op de boot als thuis.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt? Ratatouille met zuiderse groenten of konijn met pruimen. Allebei dingen waarvan ik de smaken nog kan proeven. Heb weinig smaak en weinig geur nog maar onder andere zoete en zure en zoetzure dingen proef ik nog wel. Dat bepaalt wel een stuk de gerechten die je gaat koken.

Wat is je favoriete snack of drankje? Rauwe groenten in dipsausjes. Een augurk wil er ook nog wel binnen. Cola zero en verse gemberthee zijn de topfavoriet momenteel

Welk land is je favoriete vakantie land? Schotland

Welke ijsco smaak is je favoriet? Mokka (koffiesmaak)

Wat is je favoriete restaurant? Tolhuis in schelle

Wat is het allerfijnste plekje op aarde? Friesland op de wateren bij mooi weer of bij onweer. Dan zie je van ver het onweer aankomen en zit de lucht vol bliksems. Heb een grote liefde voor de mooie luchten die je ziet boven de grote watervlaktes. Heel veel zonsondergangen of onweerswolken legde ik op de gevoelige plaat vast.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag? Willem Vermandere, Bruce Springsteen…of zelfs een opera, een allegaartje. Geen specifieke voorkeur.

Welke auteur vind je steengoed? Nicci French, Tatiana De Rosnay

Wat is je favoriete tv programma of film? Engelse detectives, Noordelijke thrillers.

Wie is je favoriete acteur of actrice? Veel Vlaamse acteurs doen het super in mijn ogen. Dus ik kijk wel graag naar series of films met een Vlaamse cast. Vooral als ze ook in streektaal gesproken worden.

Wat is je favoriete dier? Hond, heb er zelf geen, maar mag mee gaan wandelen met vrienden of familie met hun hond en dat is ook fijn.

Welk luchtje is jouw favoriet? (ik ruik niets sinds een aantal jaren, dus gebruik ook geen parfum meer). Ik hield vroeger erg van verse meiklokjes als geur. Nu met veel geluk kan ik er een kleine flard van opvangen als ik de eerste keer eraan snuif… Het is een gemis.

Dat waren de favorieten van Viviane Gerits. volgende week kunnen jullie mijn recensie van Het ooievaarsnest van Viviane Gertis lezen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x