De rest is confetti van Lotte Petersen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is weer tijd voor een recensie dit keer van het boek De rest is confetti van Lotte Petersen. Dit is een feelgood boek uitgegeven door Harper Collins. Ik las dit boek van de week in een mum van tijd uit. Sowieso begint dit leesjaar top want dit is alweer het 4 de boek wat ik deze maand gelezen heb 🙂 Dat is toch bijna 1 boek per twee dagen heerlijk! Heb jij dit jaar al een boek gelezen?

Foto van de cover van het boek De rest is confetti van Lotte Petersen.

Recensie De rest is Confetti van Lotte Petersen

Titel: De rest is Confetti Auteur: Lotte Petersen Uitgeverij: Harper Collins Genre: Feelgood Cijfer: 7.5

Hier gaat De rest is Confetti over.

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar in ruil daarvoor zal ze hem eerst moeten helpen bij het opsporen van iemand uit zijn verleden. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het te gaan hebben over mijn mening over dit boek. Zoals altijd begin ik met de cover van het boek en deze vind ik echt heel leuk! Het is een echte feelgood cover. Al doet de stijl me wel heel veel denken aan de boeken van Marina Folkers en dat vind ik wel jammer. De titel is leuk gevonden en heeft een mooi lettertype! De achterflaptekst wist mij gelijk nieuwsgierig te maken.

Dan gaan we het hebben over het verhaal zelf ik begin gelijk met de schrijfstijl van Lotte want deze vind ik zeer prettig. Lotte schrijft met humor en heeft gewoon een lekkere vlotte pen. Als we het dan hebben over de personages dan zijn deze wel leuk maar ik vind ze beide wel wat aan de vlakte blijven terwijl de auteur het verhaal wel diepgang heeft proberen mee te geven. Maar ik mis een beetje de slagroom op de taart of om bij de titel te blijven de confetti op het feestje. Het is leuk om te lezen en het siddert hier en dan wel maar het knettert niet echt. Vooral bij Abel zou ik veel meer willen weten over zijn verleden.

Als lezer heb ik het gevoel dat ik hier en daar wat mis en dat vind ik jammer. De personages van dit boek zijn namelijk verder wel ontzettend leuk. Daarnaast vind ik het leuk dat het een echte Nederlandse feelgood is en het verhaal zich dus ook in Nederland afspeelt.

Al met al dus een leuk boek maar geen wauw factor daarom geef ik het boek een mooie 7,5

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Benieuwd naar nog meer feelgood boeken van eigen bodem lees dan ook eens mijn recensies van Meer dan Ooit of Hotel Happiness.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
1 jaar geleden

Ik houd van boeken met humor dus dit lijkt me wel wat, ondanks dat het vrij oppervlakkig blijft. En ben het met je eens, de cover is echt feelgood.

trackback

[…] Ben je nou opzoek naar inspiratie voor leuke Nederlandstalige boeken dan heb ik hier een paar ideetjes. Tequila Sunrise van Julia Ran, Ik kies voor jou van Annette van Zuijlekom de Zeeuw en wat dacht je van De rest is Confetti. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x