Karamelsaus met Amaretto

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vorige week deelde ik met jullie het recept voor een lekkere winterse cake. Ik vertelde daarbij dat deze cake erg lekker was met een Karamelsaus met Amaretto. Massaal kwamen jullie toen in mijn inbox om naar het recept van deze karamelsaus te vragen. Ik kon dan ook niet anders dan dit recept voor jullie uitwerken en vandaag met jullie delen. Karamelsaus maken is niet moeilijk zolang je maar niet bij je pannetje weg loopt. Doe je dat wel dan kan het heel snel fout gaan. Wist je dat je de Karamelsaus met Amaretto ook kan aanpassen naar een andere smaak door er een ander drankje met alcohol door te doen zoals bijv Whisky! Ik vind het zelf super leuk om daar mee te expirimenteren.

foto van de wintercake met karamelsaus met Amaretto en slagroom

Recept Karamelsaus met Amaretto

Ingrediënten voor de Karamelsaus met Amaretto.

  • 50 ml water
  • 200 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 20 gram roomboter
  • snufje zeezout.

Zo maak je de Karamelsaus

Doe de suiker met water in een pan met dikke bodem zorg dat het een hoge pan is. Zet deze op een middelhoog vuur en laat de suiker daarin borrelen tot er een mooie goudbruine kleur ontstaat. (Let op te lichte karamel heeft weinig smaak, te donkere karamel is bitter. Zorg er dus voor dat je bij je pannetje blijft). Verwarm ondertussen de slagroom tot net iets onder het kookpunt.

Als de Karamel mooi goudbruin is dan voeg je de slagroom toe en roer je dit goed bij elkaar (Let op dit gaat spetteren en schuimen de karamel komt even flink omhoog) maar geen paniek blijf gewoon rustig roeren tot er een mooie gladde karamel ontstaat en haal de saus van het vuur.. Doe vervolgens de Amaretto een snuf zout en de boter erbij en roer nog even door tot je een mooie gladde saus hebt.

Is je saus wat te dun voeg dan de volgende keer minder slagroom toe. Vind je de saus wat te dik voeg dan wat meer slagroom toe. Maar meestal is die met dit recept echt precies goed.

De karamelsaus dikt nog een beetje in als hij afkoelt! De saus kun je ongeveer 1 weekje in de koelkast bewaren.

Deze karamelsaus is heerlijk bij de Winter Cake die ik vorige week met jullie deelde op mijn blog. Maar ook enorm lekker in de koffie, bij ijs een lekkere cheesecake en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze saus kan veel gerechten net dat beetje extra geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole orriens
1 jaar geleden

Wat een heerlijk toetje is dat om te zien! Een echte traktatie en verwennerij!

jouvence
1 jaar geleden

Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Lijkt me ook lekker voor door de kwark of over een wafel.

Krystle
1 jaar geleden

Oh die karamelsaus lijkt me zo lekker! Die wil ik zeker uitproberen met cake en slagroom natuurlijk!

Kristof
1 jaar geleden

Ga ik een keer proberen. Karamelsaus is niet mijn nummer één saus maar ik denk dat ik het met de amaretto erin beter ga vinden.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kristof

Amaretto maakt het gelijk wat specialer

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x